Alergologia Pediatrica
DESCRIERE
Bolile alergice, a caror frecventa este in continua crestere, debuteaza in majoritatea cazurilor in prima decada a vietii, favorizate de o predispozitie genetica, declansate si/sau agravate sub influenta unor factori din mediul pre si postnatal.
Cartea ”Alergologie pediatrica” cuprinde in prima parte date actualizate privind originile, mecanismele de producere, posibilitatile si limitele profilaxiei, investigatiilor si tratamentului alergiei.
In a doua parte sunt prezentate diversele boli alergice cu particularitatile lor la copil, oferind informatii utile practicienilor.
- factorii de risc pre, intra si postnatal (genetici, epigenetici si din mediu) implicati in debutul precoce al alergiei.
- partenerii celulari, umorali si mecanismele raspunsului inflamator alergic in contextul vulnerabilitatii imune in perioada de crestere si a reducerii raportului factori protectori/factori de risc din mediu.
- posibilitatile de profilaxie, abordare diagnostica si farmacoterapie la copil.
Dupa oferta generoasa de date teoretice actualizate, a doua parte a cartii trateaza bolile alergice cu debut precoce sau ulterior, de-a lungul copilariei. Sunt sublinaite particularitatile diagnsticului pozitiv, diferential si ale managementului specific diverselor grupe de varsta. Este recomandata abordarea terapeutica individualizata a bolnavului (tinand seama de heterogenitatea bolilor alergice), respectand ghidurile internationale moderne de diagnostic si tratament. Este subliniata necesitatea recunosterii precoce a debutului clinic al alergiei si desfasurarea actului medical in echipa de specialisti (medici de familie, pediatri, alergologi, nutritionisti, ORL-isti, psihologi, etc). Oricare dintre acesti specialisti poate fi primul care ia contact cu bolnavul. - Prof. univ. dr. Diana Deleanu UMF „Iuliu Hateganu” Cluj-Napoca
“La copii, alergia si astmul sunt printre cele mai raspandite boli cronice netransmisibile, unele fenotipuri cu potential evolutiv dincolo de adolescenta, afectand viata prin scaderea calitatii sau punand-o in pericol. In cartea Alergologie Pediatrica, prin nivelul documentarii si prin experienta bogata a unei vieti dedicate pediatriei, autoarea ofera cunostintele necesare descifrarii sensibilizarii si alergiei precoce, explica interventiile imaturitatilor sistemului imun si altor sisteme functionale, prezinta particularitatile diagnosticului si tratamentului bolilor alergice in diferite etape ale copilariei. Consider aceasta lucrare ca fiind de o reala actualitate, un ghid valoros, raspunzand multor intrebari ale oricarui medic, de la rezidentul in specialitate pediatrie sau alergologie, pana la medicul primar.” - Prof. univ. dr. Ingrith Miron UMF „Gr. T. Popa” Iasi
“Alergia, patologie tot mai frecventa, reprezinta o provocare pentru cei care trateaza copii prin: debut precoce adesea dificil de recunoscut, explorari si tratament medicamentos/non-medicamentos cu limitari de varsta, raspuns variabil la tratamentul comun recomandat de ghiduri internationale, prezenta comorbiditatilor alergice si non-alergice si, adesea, evolutie persistenta afectand adolescentul si adultul.
Cartea ALERGOLOGIE PEDIATRICA a D-nei Prof. Dr. Stela Gotia dezvolta sistematizat, clar, procesul de sensibilizare/polisensibilizare, caracteristicile inflamatiei alergice, manifestarile clinice la diverse etape de varsta, criteriile clinico-biologice necesare conturarii diagnosticului pozitiv/diferential si alegerii tratamentului adaptat severitatii fiecarui tip de boala alergica. Detaliile privind aplicarea individualizata a tratamentului, importanta educatiei terapeutice si a ingrijirilor in echipa de specialisti, sunt cunostinte valoroase pentru practicieni. Recomand aceasta carte cu entuziasm si responsabilitate.” - Conf. Dr. Aurica Rugina - UMF Iasi Medic primar pediatru Medic primar alergologie si imunologie clinica
“Perfectionarea structurala si functionala a sistemului imun continua postnatal (luni, ani), influentate de mosteniri ereditare si resetari epigenetice sub influenta mediului pre si postnatal. Imaturitatile imunologice din primii ani de viata, cresterea continua a factorilor de risc si reducere celor protectori din mediu, favorizeaza debutul precoce al alergiei si imprima numeroase particularitati bolilor alergice. Cartea ALERGOLOGIE PEDIATRICA a D-nei Prof. Dr. Stela Gotia prezinta atat bazele teoretice cat si orientarile necesare ingrijirii corecte a bolilor alergice la copil. Recomand aceasta carte specialistilor si rezidentilor din domeniul pediatriei, alergologiei, medicinii de familie, dar si altor specialisti (pneumologi, ORL-isti, dermatologi, psihologi) care pot face parte la un moment dat din echipa multidisciplinara de ingrijire a unui copil alergic.” - Sef lucrari Dr. Ileana Ioniuc - UMF Iasi Medic primar pediatru Medic specialist pneumolog
Anul aparitiei: 2021
Numar pagini: 750
Format: 13x20
Transport in Bucuresti
-Edituri
-Top 10
-Cărţi noi
-Promoţii
-- 1543,50 leiPRP: 1575,00 lei
- 352,80 leiPRP: 360,00 lei
- 53,91 leiPRP: 59,90 lei
OPINIA CITITORILOR