America nu e acasa, Elaine Castillo, Black Button

Preț: 49,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2020
Categoria: Altele

DESCRIERE

Prezenta pe lista celor mai bune carti din 2018 de NPR, Real Simple, Lit Hub, The Boston Globe, San Francisco Chronicle, The New York Post, Kirkus Reviews si The New York Public Library, America nu e acasa este o poveste din ce in ce mai relevanta spusa cu luciditate, umor, cu o atentie extraordinara la intimitatea si neajunsurile ritualurilor de familie. Este un debut vast si plin de umanitate despre trei generatii de femei filipineze din aceeasi familie care se lupta sa mentina intr-un echilibru fragil promisiunea visului american si stransoarea incontestabila a istoriei. Acest roman este deopotriva o saga de familie exuberanta, curajoasa, implacabila si tandra, o poveste de dragoste queer, o istorie a doua popoare, a celor care lasa in urma un acasa in cautarea altuia. 

 

Despre autor: 

Inclusa de Financial Times pe lista celor 30 cei mai captivanti tineri de pe planeta, Elaine Castillo s-a nascut in golful San Francisco in 1984. A absolvit Universitatea Berkeley, din California. America nu e acasa este romanul ei de debut si a fost nominalizat la numeroase premii printre care Center for Fiction Prize, Aspen Words Prize si Elle Award. In momentul de fata, Elaine Castillo are in pregatire un nou roman, Sexual History si o colectie de eseuri, How to Read Now. 

 

Incandescentul roman de debut al lui Elaine Castillo, „America nu e acasa”, prinde viata inca de pe prima pagina. Personajele ei — femei filipineze si filipinezo-americane care locuiesc intr-un orasel din golful San Fransisco — sunt atat de vii, Technicolor-vii, imperfecte si eroice, iar proza ei este exceptionala. Felul in care scrie despre mancare ne face sa ne ploua in gura, felul in care scrie despre sex ne accelereaza pulsul. Ambitioasa, sexy, vasta si primitoare, „America nu e acasa” marcheaza inceputul unei cariere fenomenale.

NPR

Pur si simplu unul dintre cele mai bune romane de debut pe care le-am citit vreodata. De la debutullui Junot Díaz, in urma cu 20 de ani, nu am mai intalnit vreun scriitor care sa jongleze atat de usor cu limbaje si coduri pentru a crea o lume, o lume plina de iubire si de durere. E o poveste despre imigratie si costurile sale, o meditatie asupra brutalitatii si traumei, o poveste de iubire, o poveste despre prietenie, o poveste de familie cu momente profund amuzante. Mi-am privit prietenii dupa ce au citit-o, loviti in plex, parca intrebandu-se: cum as putea citi altceva dupa asta? Si, o vreme, n-o veti face.

Lit Hub

E una dintre autoarele a carei scriitura a iesit din pagina ca o torpila inca de la primele randuri. E un debut exceptional care vorbeste despre imigratie, despre saracie, despre trauma si violenta, despre queerness, despre vindecare, despre prietenie si sustinere, despre comunitate si solidaritate, deopotriva cu o luciditate brutala si cu un umor luminos. Eleanor Pritchett spunea in The Paris Review: „Le-am spus tuturor celor dispusi sa ma asculte ca acest roman este urmatorul fenomen. E noua mea carte preferata si poate si a voastra.” Noi nu putem decat sa fim de acord. 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.2842 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.