Arta razboiului
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
DESCRIERE
CEL MAI CUNOSCUT TRATAT MILITAR DIN TOATE TIMPURILE
Scris in secolul al VI-lea i. Hr., volumul Arta razboiului ii este atribuit lui Sun Tzu, general de rang inalt si strateg, cunoscut pentru campaniile militare victorioase pe care le-a condus in vremea lui Confucius. Cele 13 capitole ale lucrarii discuta pe rand fiecare aspect important de care trebuie tinut cont intr-o lupta, de la fructificarea punctelor forte si a slabiciunilor pana la analiza campului de lupta si incurajarea soldatilor, Sun Tzu bazandu-si strategia militara pe importanta unei abordari inteligente a conflictului.
Cu toate ca este cunoscut drept opera definitorie in materie de actiuni si tactici militare, acest tratat poate fi aplicat oricarui tip de conflict uman. Desi armele s-au schimbat, iar armatele s-au modernizat, lectiile lui Sun Tzu, care se bazeaza pe importanta politicii si a naturii umane in orice intreprindem, influenteaza in continuare tactica militara si strategiile de afaceri, textul sau fiind studiat in facultati de drept si de administrarea afacerilor din intreaga lume.
„Cei iscusiti in arta razboiului subjuga armata dusmanului fara batalie. Ii captureaza orasele fara asalt si ii rastoarna statul fara operatiuni prelungite.“ Sun Tzu
„Arta razboiului, alaturi de Principele lui Machiavelli, ar trebui sa se afle in lista de lecturi obligatorii pentru cei aflati la conducere.“ USA Today
„Cea mai utila si importanta lectura pentru oricine isi doreste sa fie leader.“ Toronto Sun Times
SUN TZU a fost general, strateg, filosof si scriitor chinez care a trait in timpul dinastiei Zhou de rasarit (770–256 i. Hr.), fiind contemporan cu filosoful Confucius. Acesta a avut o cariera militara de succes, in timpul careia a testat principiile expuse in Arta razboiului. Datorita abordarii sale universale, textul sau a fost pus in practica si in alte domenii precum administratie, planificare si diplomatie, importanta numelui sau dainuind inca.
Transport in Bucuresti
-Edituri
-Top 10
-Promoţii
-- 41,25 leiPRP: 55,00 lei
- 43,00 leiPRP: 50,00 lei
- 48,00 leiPRP: 60,00 lei
OPINIA CITITORILOR