Asceza si copilarie (Vazutele si nevazutele la varsta copilariei ascetice)

PRP: 32,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 24,00 lei
Diferență: 8,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009

DESCRIERE

„Cristian Badilita este unul dintre putinele fenomene cu adevarat rodnice si interesante ale culturii romane postdecembriste, in care atat de multi ridica pretentii de lider nesprijinite pe o adevarata superioritate intelectuala si morala. Aflat de multi ani la Paris, el continua sa priveasca cu interes si acuitate inspre viata publica si intelectuala romaneasca, fara sa-si refuze trezvia critica, dar relaxata. Atitudine sanitara necesara fata de o«cultura haiduceasca» cum e cea de la noi, in care cea mai grava lipsa pare sa fie tocmai cinstea intelectuala. Tanarul patrolog afirma fara inconjur ca tocmai de aici, de la stadiul etic, trebuie sa inceapa redresarea cercetarii romanesti.“
Liviu Bordas (Idei in dialog)

„Coplesiti de energia curat eliadesca a lui Cristian Badilita, riscam sa-i pierdem din vedere eul metafizic, sensibilitatea, harul coagulant de energii culturale. Anvergura, impetuozitatea savantului l-au umbrit pe poet. Forta patrologului tine in umbra— poate ca protector pentru el, dar frustrant pentru noi— limpezimile atasante ale fiintei religioase. Iata de ce, fiind de acord cu formula lui Virgil Nemoianu—«intelectual tanar, cu realizari formidabile, cu vizibilitate internationala, neinfricat si original in vederi, multiplu in preocupari, de o neastamparata harnicie»—, ma raliez numaidecat la verdictul mult mai cuprinzator al lui Andrei Plesu:«Autoritatea cu care C. Badilita stie ceea ce stie, harnicia fenomenala cu care lucreaza, talentul sau literar plus farmecul unei prezente in care gravitatea, umorul si o anumita juvenila emotivitate convietuiesc cu naturalete semnaleaza o impozanta inzestrare intelectuala si omeneasca. Pariez euforic pe aceasta inzestrare si pe reusitele ei de azi si de maine».“
Dan C. Mihailescu (Ziarul de duminica)

Prezentare autor
Cristian Badilita, n. 1968. Istoric al crestinismului timpu­riu, eseist, poet. Doctor al Universitatii Paris IV-Sorbona cu teza Métamorphoses de l’Antichrist chez les Pères de l’Eglise (Paris, Beauchesne, 2005, premiul Salomon Reinach al Asociatiei Elenistilor din Franta; trad. romaneasca, Polirom, 2006). Coordonator al Septuagintei in cadrul New Europe College, Bucuresti. Fellow al Istituto trentino di cultura (2002–2005) si al Wissenschaftskolleg zu Berlin (2005–2006).
Publicatii originale: Sacru si melancolie (ed. a II-a, Dacia, 2007); Calugarul si moartea (Polirom, 1998); Manual de anticristologie (Polirom, 2002); Duminica lui Arcimboldo (Brumar, 2004); Tentatia mizantropiei. Stromate (editia a II-a, Curtea Veche Publishing, 2006); Platonopolis sauÎmpaca­rea cu filozofia (ed. a II-a, Curtea Veche Publishing, 2007); Regele cu o harfa in maini (ed. a II-a, Curtea Veche Publishing, 2006); Nodul gordian (ed. a III-a, Curtea Veche Publishing, 2004); Vazutele si nevazutele (Curtea Veche Publishing, 2004); Apocalips de buzunar (Curtea Veche Publishing, 2005); Degetul pe rana (Curtea Veche Publishing, 2006); Poeme pentru pasari si extraterestri (Curtea Veche Publishing, 2007); Singuratatea pasarii migratoare (Curtea Veche Publishing, 2007); Glafire. Noua studii biblice si patristice (Polirom, 2008);   Stiinta dragoste credinta– Convorbiri cu patrologi europeni   (Curtea Veche Publishing, 2008); Dumnezeu de la Mancha doarme cu tampla crapata pe umarul meu (Curtea Veche Publishing, 2008); Serafita– Concert pentru harfa si ghilotina (Curtea Veche Publishing, 2009); Orthodoxie versus ortodoxie (Curtea Veche Publishing, 2009) etc.
Editii ingrijite si antologii: Miturile lui Platon (Humanitas, 1996); Eliadiana (Polirom, 1997); Mircea Eliade.Întalni­rea cu sacrul (ed. a II-a, Echinox, 2001); Jean Cassien entre l’Orient et l’Occident (avec Attila Jakab, Beauchesne/Polirom, 2003); Nostalgia Europei. Volum in onoarea lui Al. Paleo­logu (in colaborare cu Tudorel Urian, Polirom, 2003); Les Pères de l’Église dans le monde d’aujourd’hui (in colaborare cu Charles Kannengiesser, Paris, 2006) etc.
Traduceri comentate din greaca si latina: Evanghelii apo­crife (ed. a IV-a, Polirom, 2007); Evagrie Ponticul, Tratatul practic. Gnosticul (ed. a III-a, Curtea Veche Publishing, 2009); Patericul (ed. a III-a, Polirom, 2007); Noul Testament. Evanghelia dupa Matei, editie bilingva, vol. I (Curtea Veche Publishing, 2009) etc.

Coperta: Griffon and Swans
Anul aparitiei:   2009
Numar pagini: 368
Format: 13×20 cm

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0902 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.