Asistenta sociala. Compendiu de istorie, teorie si practica de Doru Buzducea
DESCRIERE
Cartea autorului Doru Buzducea „Asistenta sociala. Compendiu de istorie, teorie si practica de Doru Buzducea" de la editura POLIROM
Cu un continut profund comprehensiv, Asistenta sociala. Compendiu de teorie, istorie si practica este un material de tip manual universitar.
Cartea are ca punct de plecare fundamentele asistentei sociale si prezinta aspectele importante ale istoriei si teoriei din acest domeniu, dar totodata analizeaza din punct de vedere practic interventiile, devenind astfel un instrument esential in formarea asistentului social. Concentrindu-se pe identificarea si rezolvarea problemelor sociale, volumul se adreseaza atit studentilor, practicienilor din domeniu, cit si publicului interesat de evolutia sistemului de asistenta sociala de la nivel national sau international.
Doru Buzducea este profesor universitar doctor si decan al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii din Bucuresti, titular al cursurilor Teorii clasice si moderne in asistenta sociala, Perspective internationale in asistenta sociala si Asistenta sociala a persoanelor cu pierderi, trauma si suferinte. Presedinte al Colegiului National al Asistentilor Sociali din Romania, director al Centrului de Cercetare si Inovatie in Servicii Sociale, presedinte al Asociatiei Scolilor de Asistenta Sociala din Romania si redactor-sef al Revistei de Asistenta Sociala. De asemenea, este autor si coautor de volume, cercetari, studii si articole de specialitate publicate in tara si in strainatate pe teme legate de asistenta sociala, grupurile de risc, globalizare si psihologia pierderii. A colaborat cu diverse institutii nationale si internationale de prestigiu (ARACIS, ACPART, CNCSIS, UNICEF, UNAIDS, UNODC, DHHS). Dintre volumele publicate, amintim: SIDA – confluente psihosociale (1997), Geopolitica saraciei – politici sociale in sfera grupurilor umane aflate in risc de excludere sociala (1999), Psihologia pierderii si terapia durerii (1999, 2002, coautor), Cetati si ruine – introducere in studiul problemelor sociale (1999), Globalizarea – structuri paradigmatice moderne (2001, 2005), Aspecte contemporane in asistenta sociala (2005), Riscuri la tineri. Studiu de caz: adolescentii cu HIV/SIDA din Romania (coord., 2007), O monografie a fenomenului HIV/SIDA in Romania (coautor, 2008), Sisteme moderne de asistenta sociala. Tendinte globale si practici locale (2009), Asistenta sociala a grupurilor de risc (coord., 2010), Economia sociala a grupurilor vulnerabile (2013), Essay on Social Work of Extreme Vulnerabilities and High-Risk Groups (2015), Asistenta sociala: o chemare, o misiune, un destin (2016), Risc si societate (coord., 2017).
Nr. de pagini: 232
Anul aparitiei: 2017
Transport in Bucuresti
-Edituri
-Top 10
-Cărţi noi
-Promoţii
-- 64,80 leiPRP: 72,00 lei
- 40,50 leiPRP: 45,00 lei
- 30,06 leiPRP: 34,95 lei
OPINIA CITITORILOR