Bogdan Suditu - Bucurestiul in locuinte si locuitori de la inceputuri pana mai ieri (1459-1989)

PRP: 35,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 29,75 lei
Diferență: 5,25 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 388

DESCRIERE

Orice oras mare se povesteste mereu. Povestea, facuta pentru unii din fotografii sau filme, iar pentru altii din documente, anecdote si destine stranse in volume, ramane fatal partiala si cere completari, explicatii, note de subsol. Capitala ca spatiu al locuirii (nu scena a evenimentelor, nu colectie de edificii, nu Targ al Mosilor...) e insa o cale sigura de a agrega informatii despre oameni si locuri, energii si interese vitale care au construit deopotriva ziduri si moduri de a fi. Intelegem< totul> afland CINE si CUM s-a instalat in Bucuresti, DE CE s-a mutat, UNDE si CAND a plecat de acolo.

O astfel de poveste< interdisciplinara> ne poate spune doar cineva care stie geografie umana si administratie publica, intelege urbanism, economie si finante, pune cap la cap istorie si recensaminte, legi si reglementari, statistici si registre, rasfoieste reviste, citeste memorialistica si urmareste actele de guvernare propriu-zise dincolo de discursul oficial. Marele oras, Bucurestiul, apare astfel ca un campion al schimbarii– plin de farmece si traume, cu eroi si hoti, cu visatori, smecheri si multe milioane de supravietuitori.  -  Carti-eveniment

  In cuprins:

• Locuri, locuinte, locuire– moduri de viata
• Inceputurile: un ciorchine de mahalale pana la Marele Foc (1847)
• Primul val de modernizare a Capitalei (1848-1918)
• Bucurestiul interbelic: o doza de Romania Mare, una de criza si una de razboi
• Prima etapa a comunismului:< omul nou> bucurestean de la razboi pana in 1965

• A doua etapa a comunismului: Bucurestii de fier si beton ai< epocii de aur>
• Bucurestii de santier: centru amputat, revolutie pe hartie, tranzitia nimanui...


Textul este insotit de 143 de imagini (fotografii, harti, documente), 600 de note (de referinta si de continut) si o vasta bibliografie.

 
Bogdan Suditu (nascut in 1974 la Buzau) este conferentiar la Facultatea de Geografie, Departamentul de Geografie Umana si Economica, a Universitatii din Bucuresti, doctor al Universitatii din Bucuresti in cotutela Universitatii din Angers, Franta (2006), si diplomat al Scolii Nationale de Administratie (ENA) de la Strasbourg,
Franta (2010).

Si-a inceput cariera la Universitate, pentru a lucra apoi cativa ani (2006-2013) in administratia publica centrala pe teme consacrate politicilor de locuire, urbanismului si amenajarii teritoriului, dar a revenit la catedra (unde tine cursuri de geografie sociala, analiza si planificare urbana, politici de locuire si gestiune a zonelor rezidentiale, geografia Bucurestiului, precum si cursul de introducere in dreptul urbanismului la masterul organizat de Facultatea de Drept impreuna cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism< Ion Mincu>, Universitatea Paris I, Franta, si Universitatea din Louvain, Belgia).

A parcurs stagii de formare in domeniul administratiei publice in tara (INA) si de perfectionare profesionala in strainatate, coordonand, la randul sau, studii si proiecte privind migratia, probleme de locuire si de ameliorare a habitatului, toponimie.

Cu o bogata activitate de cercetare in domeniul socio-demografic si numeroase participari la seminarii si conferinte nationale si internationale pe teme de locuire, planificare urbana si mobilitate rezidentiala, a publicat, de asemenea, singur sau in colaborare, zeci de studii de specialitate in carti si reviste incepand din anul 2000. Este autorul/coordonatorul volumelor: Mobilitati si strategii rezidentiale urbane si periurbane. Studiu de caz– Bucuresti, Editura Universitatii din Bucuresti, 2011 ; Perspectivele politicii de migratie in contextul demografic actual din Romania, Institutul European din Romania, Bucuresti, 2013 ; Marketing teritorial, Editura Universitara, Bucuresti, 2015.

Nr. de pagini: 388
Anul aparitiei: 2016

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.2274 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.