Bucatarie medievala Germana. Franconia si Bavaria

Preț: 62,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Autor:
Editura:

DESCRIERE

Retetele inedite ale bucatariei medievale pot constitui pretexte pentru adevarate incursiuni in timp, oferindu-ne posibilitatea de a descoperi placerile meselor de demult, de a ne bucura de aromele bucatelor si licorilor de pe vremuri. 

Nenumarate carti de bucate au aparut in Europa occidentala in perioada secolelor XIII-XVI. Dincolo de diferente „nationale” si regionale, aceste texte (manuscrise, incunabule, tiparituri) apartin fondului comun al bucatariei medievale europene, parte integranta a patrimoniului cultural al Lumii Vechi. Tehnicile culinare, ingredientele folosite, identitatea multor nume de bucate precum si sfaturile dietetice vin in sprijinul acestei „ipoteze” antropo-culinare. Cat despre Tara Romaneasca – acest „Bizant dupa Bizant, dupa spusele marelui istoric Nicolae Iorga –, taramurile valahe mostenesc traditia culinara de inalt rafinament a Imperiului roman de rasarit, fara sa uitam influentele venite din Mitteleuropa, dar si de la Inalta Poarta, ea insasi revendicandu-se din aceeasi traditie constantinopolitana (precum si din cea, de mare interes, persana).

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1656 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.