Ce este luminarea?. Teze, definiții și semnificații, ediția a II-a revăzută (Alexandru Boboc)

PRP: 26,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 23,40 lei
Diferență: 2,60 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2018
Categoria: Poezie

Exprimă-ţi opinia!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

Cartea autorului Alexandru Boboc „Ce este luminarea?. Teze, definiții și semnificații, ediția a II-a revăzută (Alexandru Boboc)” de la editura PAIDEIA

„Luminare” este termenul cvasiunanim acceptat astăzi pentru denumirea unui fenomen cultural de o mare complexitate, situat cronologic în ultimele decenii ale secolului al XVII-lea şi prima jumătate a secolului al XVIII-lea în Europa apuseană şi, parţial în paralel, dar dominant prelungindu-se până în primele decenii ale secolului al XIX-lea, în ţări ale Europei răsăritene.

Luminarea constituie o lecție cu acțiune de durată în istoria europeană și nu poate rămâne marginală eforturilor actuale în direcția aflării unor noi formule de gândire și viață, în procesul de reașezare a valorilor umane în ziua de azi. Lucrarea oferă cititorului un decupaj din scrierile reprezentative pentru gândirea „luminilor”, aducând laolaltă câteva texte de referință din spațiul culturii germane moderne.

Alexandru Boboc

Ca fenomen istoric, luminarea prezintă o mare diversitate, manifestată în domeniile teoriei şi ale practicii (educativ-formative şi social-politice) şi, deşi se defineşte ca „activitate critică”, nu vine numai ca opoziţie, nu se impune doar prin negare. Mărturie în acest sens stau marile creaţii (teoretice, literar-artistice, tehnice ş. a.) ale „epocii luminilor”.

În esenţă, spiritul „secolului luminilor” se caracterizează printr-o mare diversitate de forme.

Anul aparitiei: 2018
Numar pagini: 136
Format: 9. 5x20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1973 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.