Cineva cu care sa fugi de acasa de David Grossman (Traducere din limba ebraica de Ioana Petridean)

PRP: 44,95 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 38,66 lei
Diferență: 6,29 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 336
Categoria: Romane

DESCRIERE

Cartea autorului David Grossman „Cineva cu care sa fugi de acasa de David Grossman (Traducere din limba ebraica de Ioana Petridean)" de la editura POLIROM

Tinarul Asaf gaseste pe strada un labrador care-l tiraste vrind-nevrind, cu toata nelamurirea lui, la o pizzerie si apoi in chilia unei calugarite. Va afla ca pe calugarita o cheama Teodora, ca este inchisa in manastire inca din copilarie si, ca sa-si treaca timpul, citeste mult, corespondeaza cu oameni importanti din intreaga lume si-si pune intrebari neasteptate: „Cum ii explici unui orb ce sint verdele, violetul, purpuriul? A ce miroase un nou‑nascut dupa baie? Ce simte un om cind trenul goneste in viteza pe linga el? Cum bat la unison inimile spectatorilor la o minunata piesa de teatru?”. Amindoi, tinarul curajos si strania eremita, incearca s-o gaseasca pe Tamar, o adolescenta care si-a luat lumea-n cap si cinta pe strazi cu glas dumnezeiesc, cautindu-l, in acelasi timp, pe Sai, un tinar genial ratacit in lumea drogurilor. Un roman caleidoscopic, vazut de critici ca o combinatie intre Alearga, Lola, alearga si Oliver Twist, Cineva cu care sa fugi de acasa isi dezvolta intriga pe jumatate politista, pe jumatate romantica in lumea unui Ierusalim vazut cu un ochi fugar, colorat de povesti sinistre si romantioase aventuri nocturne, descris ca din goana unui tren care fuge parca fara destinatie.

„Frumos si impresionant... Grossman a creat un loc plin de mari pericole si schimbari de situatie neverosimile, de suspans irezistibil si rodnice chinuri ale dragostei.” (Los Angeles Times)

„Pasionat si sincer... o poveste in acelasi timp universala si personala, o poveste de iubire clasica plasata in Israelul zilelor noastre.” (The New York Times Book Review)

„In romanul lui Grossman, a carui poveste colinda strazile prafuite ale Ierusalimului, idealismul si angoasa adolescentina dau viata personajelor.” (The New Yorker)

„Cineva cu care sa fugi de acasa dovedeste inca o data ca Grossman este unul dintre cei mai fermecatori scriitori contemporani.” (San Francisco Chronicle)



David Grossman (n. 1954) este unul dintre cei mai importanti autori israelieni contemporani, cunoscut comentator al politicii Israelului fata de Palestina si militant pentru recunoasterea Palestinei ca stat. A studiat filosofie si teatru la Universitatea Ebraica din Ierusalim, iar dupa ce si-a incheiat stagiul militar obligatoriu, a lucrat la postul de radio Vocea Israelului. A publicat mai multe carti de fictiune, dar si citeva volume de reportaje si interviuri. Printre romanele publicate de Grossman de-a lungul timpului se numara Copii in zigzag (1994), Cineva cu care sa fugi de acasa (2000), Pina la capatul pamintului (2008, distins in 2009 cu Premiul Albatros, acordat de Fundatia Günter Grass) si Caderea din timp (2014), ultimele doua fiind traduse si la Editura Polirom. Volumele lui Grossman au fost premiate atit in Israel, cit si in strainatate, si pina in prezent au fost traduse in peste treizeci de limbi. Printre numeroasele premii cu care a fost distins autorul israelian, amintim Médicis étranger (2011), Man Booker International Prize (2017) si Israel Prize for Literature (2018). David Grossman este doctor honoris causa al Universitatii Catolice Leuven din Belgia si cavaler al Ordinului Artelor si Literelor, titlu acordat de Ministerul Culturii din Franta.

Israel Prize for Literature 2018

Nr. de pagini: 336
Anul aparitiei: 2018

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.3560 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.