Colectia Familia. Parenting si psihologia copilului
Alertă stoc
DESCRIERE
Cartea autorului *** „Colectia Familia. Parenting si psihologia copilului" de la editura PHILOBIA
Colectia Familia. Parenting si psihologia copilului contine 3 carti: Copiii si desenele lor. Interpretari psihologice, Spune-mi de ce. Raspunsuri inteligente la intrebarilke copilului tau si Jocul copilului. Interpretari psihologice.
1. Descriere - Copiii si desenele lor. Interpretari psihologice
Exista oare vreun parinte sau educator care sa nu se fi intrebat vreodata ce reprezinta desenul unui copil?
Daca un desen e plin de personaje inspaimantatoare, ca dintr-un cosmar, este vorba despre o trauma sau explicatia e mult mai simpla: a desenat o petrecere de Halloween, ii place s-o socheze pe educatoare sau este fanul unei formatii de rock?
Cartea ofera grile de interpretare a desenelor prin care copiii se exprima, ajutandu-ne sa prevenim eventuale traume si sa le fim alaturi celor mici la inceput de drum.
Desenele sunt adevarate simboluri, o poarta catre lumea interioara. Insa departe de a fi un dictionar arid de simboluri, ceea ce ne propune Brigitte Langevin este o metoda adaptata la complexitatea vietii de zi cu zi a copilului.
Anul aparitiei: 2012
Numar pagini: 143
2. Descriere - Spune-mi de ce. Raspunsuri inteligente la intrebarile copilului tau
- Ce inseamna sa stam de vorba cu un copil?
- Cum sa il ascultam inainte de a-i raspunde?
- Despre ce trebuie sa-i vorbim si despre ce nu?
- Cum ii putem explica interdictiile sau limitele?
- Cum sa il lamurim care este locul si rolul sau in familie si in societate?
Intrebarile celor mici sunt, intr-un fel, aceleasi de cand lumea: despre moarte, despre libertate, despre datoria de a fi ascultator, de a merge la scoala… Pe de alta parte, fiindca percep, la randul lor, mizeria societatii si violenta ei, intrebarile pe care le pun sunt, totodata, actuale: de ce unii oameni dorm pe strada?
Copiii ne asalteaza cu intrebarile… si toate cer un raspuns. Nu este nevoie de vorbe mestesugite ca sa le raspundem, ci de a-i face pe cei mici sa simta ca sunt niste interlocutori demni de luat in seama, ceea ce constituie pentru ei un dar nepretuit. De felul in care le vorbim si le explicam diverse probleme depinde transformarea lor in niste adulti sanatosi.
Cartea de fata este un instrument valoros pentru parintii care isi doresc sa afle cum sa se raporteze la propriii copii si cum sa interactioneze cu ei la nivel de discutii si explicatii.
Anul aparitiei: 2018
Numar pagini: 128
3. Descriere - Jocul copilului. Interpretari psihologice
Sophie Marinopoulos a inventat o metodă pentru a-i ajuta pe părinţi să-şi inţeleagă mai bine copilul şi să se asigure de echilibrul şi de evoluţia psihoemoţională a acestuia. Cum aşa? Observandu-l cum se joacă!
Copilul se joacă cu guriţa la patru luni pentru a-şi dezvolta curiozitatea; la 12 luni se joacă de-a "cucu bau" pentru a invăţa să se separe de celălalt; se joacă de-a incălcarea regulilor la doi ani pentru a inţelege mai bine regulile impuse de părinţi; se joacă de-a v-aţi ascunselea la trei ani pentru a-şi invinge teama de a fi despărţit de mamă; se deghizează la patru ani pentru a-şi impune personalitatea; jocurile cu roluri de la cinci ani ii vor stimula imaginaţia; poveştile de la şase ani ii vor dezvolta limbajul, ceea ce este absolut necesar pentru relaţiile sociale; jocurile de societate de la şapte ani sunt ocazia unor confruntări cu părinţii şi cu ceilalţi...
Jocurile sugarului şi ale copilului mic reprezintă baza pentru dezvoltarea sentimentului de securitate, pentru o viaţă emoţională echilibrată, pentru formarea deprinderilor intelectuale ce vor fi exersate in anii de şcoală.
Anul aparitiei: 2018
Numar pagini: 160
Format: 13x20
Transport in Bucuresti
-Edituri
-Top 10
-Cărţi noi
-Promoţii
-- 73,22 leiPRP: 100,30 lei
- 36,75 leiPRP: 49,00 lei
- 56,25 leiPRP: 75,00 lei
OPINIA CITITORILOR