Contencios constitutional - Curs pentru masterat cariera judiciara

PRP: 25,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 22,50 lei
Diferență: 2,50 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Anul publicării: 2010

DESCRIERE

Ideea controlului constitutionalitatii legilor, aparuta odata cu formarea constitutionalismului european modern, s-a impus cu vigoare nu numai in Europa continentala, dar si oriunde poporul a optat pentru instituirea democratiei, a egalitatii si libertatii prin drept. Mai mult, Constitutia este perceputa ca act fundamental pentru organizarea si functionarea statului, iar statul de drept presupune de la sine suprematia Constitutiei fata de orice alt act adoptat de autoritatile publice. Intr-o democratie autentica, in care guvernantii sunt datori sa conduca in numele poporului, pentru popor si sub controlul poporului, suprematia Constitutiei se extinde de la autoritatile publice la partide politice, alte organizatii ale societatii civile, cetateni, fiind obligatorie, deopotriva pentru guvernati si guvernanti.

Lucrarea"Contencios constitutional" aparuta sub egida Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania si pe care o recomandam specialistilor practicieni, precum si studentilor, masteranzilor si doctoranzilor, isi propune sa analizeze pe larg fundamentele teoretice si legitimitatea controlului constitutionalitatii legilor. Suprematia Constitutiei presupune intr-o logica fireasca controlul constitutionalitatii actelor juridice subordonate autoritatii Legii fundamentale.

Daca admitem ca vointa suverana a poporului este exprimata la nivel principial in Constitutie, se impune de la sine si concluzia ca verificarea constitutionalitatii legilor se intemeiaza tot pe vointa natiunii, indreptatita sa-si controleze agentii, carora le-a transmis vremelnic si sub conditie atributele autoritatii publice. Pe aceasta cale se verifica daca legea exprima cu adevarat vointa suverana a poporului, sau doar vointa interesata a agentilor acestuia.

Nr. de pagini : 252
Anul aparitiei : 2010

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1016 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.