Creanga Caia Olguta, Copilaria Sfintei Teodora de la Sihla

PRP: 23,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 18,00 lei
Diferență: 5,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

M-am nascut in Pipirig pe 13 august 1951, intr-o familie cu unsprezece copii, eu fiind cea mai mica. Parintii, Maria si Dumitru Creanga, ne-au crescut cu iubire crestina. Parintele Sofian Boghiu, care pe atunci picta Biserica„Catedrala Muntilor” din Pipirig, ctitorie a Patriarhului Nicodim Munteanu, m-a botezat si mi-a pus numele Olga, spunandu-le parintilor mei ca Sfanta Olga ma va ajuta in viata. Am avut privilegiul ca primul meu duhovnic, pe cand aveam doar sapte ani, sa-mi fie Parintele Paisie Olaru, apoi am fost fiica duhovniceasca a Parintelui Ilie Cleopa. Rugaciunile acestora s-au auzit la ceruri si asa am devenit preoteasa, casatorindu-ma cu teologul Teoctist Caia, absolvent al Academiei Teologice din Zagorsk– Moscova.

In anul 1973, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Preafericitul Pimen mi-a trimis o invitatie oficiala de a face un pelerinaj in fosta U. R. S. S. vreme de o luna,„pentru incurajarea unei viitoare preotese”. Anii au trecut si a venit vremea sa infiintez Corul„Angeli” si Atelierul de pictura la Biserica„Sfantul Haralambie” din Targu-Neamt. Cu acesti copii am participat la Concursul„Icoana din sufletul copilului”, la care vrednicii de pomenire Preafericitul Teoctist si Parintele Sofian Boghiu ne-au daruit premii de excelenta. Am facut expozitii de pictura la Palatul Patriarhiei, la Palatul Parlamentului si la Palatul Culturii din Iasi. Impreuna cu Grigore Vieru, Spiridon Vangheli si Claudia Balaban am ctitorit Festivalul„Izvor de Dor”, prin care cateva sute de copii din Basarabia au venit, an de an, in tabara la Parohia Nemtisor, apoi la„Sfantul Haralambie” din Targu-Neamt. Cand casa noastra se umplea de copiii Basarabiei imi aminteam de cuvintele pline de intelepciune sau inainte-vedere ale parintelui Cleopa care ne-a spus mie si parintelui Teoctist:„Copii, stie Dumnezeu de ce aveti aceasta casa mare si frumoasa...”

Rugaciunile Sfintiei Sale au rodit, caci casa s-a umplut mereu de pelerini.

Sunt stranepoata a marelui povestitor Ion Creanga si din dragoste si datorie fata de memoria strabunilor am ctitorit Muzeul„David Creanga” si am publicat cartile: Izvor de Dor, Editura Cronica, Iasi; Corabia nadejdilor, antologie, Editura Vasile Carlova, Bucuresti; Grigore Vieru– pelerin pe drumuri nemtene, Editura Princeps, Iasi, Spiridon Vangheli– pelerin pe drumuri nemtene, Editura Kreativ, Targu-Mures si am in lucru Copilaria copilului crestin– 12 volume, dintre care primul este acesta, Copilaria Sfintei Teodora de la Sihla.

Nr. de pagini: 270
Anul aparitiei: 2013

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1397 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.