Cultura ciupercilor pentru incepatori de Ioana Tudor
DESCRIERE
Cartea autorului Ioana Tudor „Cultura ciupercilor pentru incepatori de Ioana Tudor" de la editura NOMINA LEX
Structurata pe parcursul a 15 capitole, lucrarea de fata reprezinta un adevarat manual de cultivare a ciupercilor care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca niciunui cultivator din Romania. Lucrarea prezinta, pe intelesul tuturor, tehnologiile de cultivare pentru cinci specii de ciuperci comestibile: Champignon (Agaricus), Ciuperca termofila, Ciuperca lui Dumnezeu, Pleurotus si Ciuperca parfumata.
Cuprinsul cartii " Cultura ciupercilor pentru incepatori":
CAPITOLUL 1. SCURT ISTORIC
CAPITOLUL 2. CIUPERCILE - PRIETEN SI DUSMAN
CAPITOLUL 3. CIUPERCILE ALIMENT SI MEDICAMENT
CAPITOLUL 4. RECOMANDARI PRIVIND CONSUMUL UNOR SPECII DE CIUPERCI
CAPITOLUL 5. RECOMANDARI PRIVIND CULTIVAREA
CAPITOLUL 6. CE SUNT CIUPERCILE?
CAPITOLUL 7. NUTRITIA LA CIUPERCI
CAPITOLUL 8. AGARICUS SPP., SCURTA PREZENTARE
CAPITOLUL 9. SISTEMUL DE CULTURA CLASIC LA CHAMPIGNON
9. 1. Spatii de cultura si amenajarea acestora
9. 2. Igienizarea spatiului de cultura
9. 3. Alte amenajari ale spatiilor de cultura
9. 4. Compostul in sistem clasic, componente
9. 5. Spatii de compostare
9. 6. Tehnologia pregatirii compostului in sistem clasic
9. 7. Introducerea compostului in ciupercarie
9. 8. Insamantarea in cultura clasica
9. 9. Conditii de microclimat dupa insamantare
9. 10. Amestecul de acoperire si acoperirea
9. 11. Lucrari de intretinere dupa acoperire si conditiile de microclimat
9. 12. Recoltarea si randamentul in sistem classic
9. 13. Cultura ciupercilor in spatii deschise-neprotejate
9. 13. 1. Agaricus bisporus
9. 13. 2. Cultura ciupercilor Pleurotus ostreatus
CAPITOLUL 10. TEHNOLOGIA CULTURII CIUPERCII TERMOFILE AGARICUS BITORQUIS, IN SISTEM CLASIC
CAPITOLUL 11. AGARICUS BRASILIENSIS SAU AGARICUS BLAZEI, CIUPERCA LUI DUMNEZEU
11. 1. Caracterizarea morfologica
11. 2. Conditii de crestere
11. 3. Pregatirea compostului
11. 4. Valoarea medicinala
CAPITOLUL 12. CULTURA CIUPERCILOR PLEUROTUS SPP. iN SISTEM CLASIC
12. 1. Specii ce se cultiva in Romania
12. 2. Valoarea alimentara a buretilor
12. 3. Tehnologia in sistem clasic
12. 4. Spatiul de cultura
12. 5. Amenajarea spatiului de cultura
12. 6. Amplasarea stelajelor
12. 7. Dezinfectia spatiului de cultura
12. 8. Substratul de cultura
12. 9. Pregatirea substratului
12. 10. Dezinfectia termica a substratului
12. 11. Dezinfectia termica a materialelor proteice
12. 12. Calitatea substratului
12. 13. Insamantarea ciupercilor Pleurotus spp.
12. 14. Asezarea sacilor la incubare
12. 15. Fazele desfasurarii incubarii
12. 16. Inductia fructificarii
12. 17. Fructificarea si dirijarea microclimatului
12. 18. Recoltarea ciupercilor
12. 19. Randamentul obtinut si eficienta economica
CAPITOLUL 13. TEHNOLOGIA DE CULTURA PE SUBSTRAT LIGNICOL
13. 1. Substratul de cultura
13. 2. Dezinfectia substratului
CAPITOLUL 14. TEHNOLOGIA PE BUTUCI DE LEMN
14. 1. Alegerea materialului lemons
14. 2. Inocularea butucilor
14. 3. Asezarea butucilor la incubat
CAPITOLUL 15. LENTINUS EDODES, SHIITAKE, CIUPERCA PARFUMATA
15. 1. Prezentarea speciei
15. 2. Tehnologia de cultura pe butuci de lemn
15. 3. Alegerea lemnului
15. 4. Inocularea
15. 5. Incubarea sau impanzirea miceliului in lemnul butucilor
15. 6. Tehnologia de cultura pe substrat legnicol-rumegus
15. 7. Efectul medicinal al ciupercilor Lentinus edodes
LISTA DE FIGURI
BIBLIOGRAFIE
Nr. de pagini: 254
Anul aparitiei: 2010
Transport in Bucuresti
-Edituri
-Top 10
-Cărţi noi
-Promoţii
-- 44,00 leiPRP: 50,00 lei
- 47,20 leiPRP: 59,00 lei
- 39,20 leiPRP: 49,00 lei
OPINIA CITITORILOR