Cultura lucernei si a trifoiului (Colectia, plante cu viitor asigurat)

PRP: 11,56 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 9,48 lei
Diferență: 2,08 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Agricultura

DESCRIERE

Cartea, Cultura lucernei si a trifoiului face parte din colectia PLANTE CU VIITOR ASIGURAT.

Rasarirea si cresterea

Ca la orice planta si samanta de lucerna germineaza daca are apa si caldura, dezvoltandu-se daca are lumina. S-a constatat ca lucerna apartinand liniei sativa rezista mai bine la seceta decat cea apartinatoare liniei falcata.

Pe soluri sarate germinarea este oarecum franata. Germinatia se produce intre 2 si 40°C dar intervalul 19-25°C este considerat optim. Scaderea disponibilului de apa afecteaza foarte grav dezvoltarea plantelor cu efecte asupra inaltimii tijelor, a numarului acestora, a masei radiculare, a plantei in ansamblu.

Atunci cand intervine un exces de apa apar de asemenea pierderi cauzate de bolile fungice care distrug semintele. Excesul de apa creeaza conditii anaerobe in sol privand radacinile de oxigenul atat de necesar dezvoltarii. Temperaturile ridicate favorizeaza efectul. in evolutie, planta prezinta mai multe stadii distincte de dezvoltare:

-stadiul vegetativ se caracterizeaza prin absenta totala butonilor florali.
-debutul inmuguririi este marcat de aparitia butonilor florali. Pe 20 de tije alese la intamplare, 4 prezinta butoni florali
-inmugurirea este considerata atunci cand pe 20 de tije alese aleatoriu 16 prezinta butoni florali la extremitati.
-debutul infloririi este marcat de aparitia unui tiv violet conturul florii.
-la inflorire 20 de tije alese intamplator au florile deschise intre 20 si 30°C plantele cresc rapid iar intervalele sub 10°c si peste 37°C reprezinta diminuari insemnate ale cresterii...

CUPRINS:

Capitolul 1. Cultura lucernei

Rasarirea si crestere
Rezistenta ia ger
Rezistenta la seceta
Criterii de alegere a soiului de lucerna
Cultura pura, cultura asociata

Soiuri si caracteristici
Culturile premergatoare
Pregatirea solului
Semanatul direct
Semanatul

Epoci de semanat si rasarirea
Semanatul cu o cultura acoperitoare
Fertilizarea
Boli si daunatori
Recoltarea si pastrarea lucernei

Insilozarea
Conservantii
Lucerna uscata
Randamentele si modele de influentare a acestora
Caracteristici nutritive ale lucernei

Valoarea si natura azotului
Celuloza, hemiceluloza si lignina
Mineralele
Vitaminele
Beta-carotenul

Evolutia compozitiei chimice
insemnatatea primei coase
Administrarea lucernei in fermele de vaci pentru lapte
Cresterea junincilor
Folosirea lucernei verzi

Pasunatul fin culturi de lucerna cu graminee
Utilizarea lucernei insilozate
Efectele conservantiior
Lucerna insilozata superconditionata
Ratiile mixte din lucerna si porumb insilozat
Lucerna uscata

Lucerna uscata fata de ratia de fan + vegetale insilozate
Ajustarea ratiilor de lucerna uscata (fan)
Influenta mediului de conditionare a lucernei uscate
Lucerna uscata comparata cu porumbul insilozat
Ratie mixta de lucerna uscata + porumb insilozat

Cum utilizeaza francezii lucerna?
Alcatuirea ratiilor de baza in Rhone-Alpes
Cateva ratii pe baza de lucerna
Folosirea lucernei pentru vacile in lactatie
Utilizarea lucernei verzi pentru cresterea si ingrasarea animalelor tinere

Utilizarea lucernei insilozate pentru tineretul bovin
Suplimente
Amestecuri cu graminee
Utilizarea lucernei uscate
Cateva ratii pe baza de lucerna

ingrasarea vacilor de reforma provenite dintre animalele cu lapte
Meteorismul
Mecanismul meteorismului
Meteorism spumos
Meteorismul gazos
Factori predispozanti

Procentul de umiditate al furajelor
Conditiile meteorologice
Sensibilitate animalelor
Cazuri de meteorism cu lucerna uscata
Conduita pasunatului
Agenti antispumanti
Antibiotice
Hranirea oilor cu lucerna

Suplimente energetice
Reproducerea si fitoestrogenii
Folosirea lucernei insilozate
Folosirea lucernei uscate
Ratii pentru oile cu lapte

Ratii de ingrasare
Cateva retete pe baza de lucerna pentru oi
Lucerna in alimentatia caprelor
Cresterea tineretului caprin
Lucerna verde in hrana caprelor
insilozarea lucernei
insilozarea de lucerna supraconditionata
Cateva ratii pe baza de lucerna

Lucerna in hrana cailor
Alimentatia iepelor gestante
Alimentatia proteica
Alimentatia energetica
Mineralele si vitaminele
Hrana iepelor aflate in lactatie
Alimentatia tineretului cabalin
Alimentatia armasarilor
Cateva ratii pe baza de lucerna


Capitolul 2 - Cultura trifoiului

Conditiile pedo-climatice in cultura trifoiului
Solul
Apa
Temperatura ca factor limitant in cultura trifoiului
Importanta temperaturii pentru cultura de trifoi
Rolul luminii in dezvoltarea plantelor
Plante bune premergatoare
Azotul simbiotic
infiintarea culturii de trifoi rosu
Plantele de acoperire recomandate
Plante insotitoare recomandate
Alegerea semintei
Epoci de semanat
Pregatirea patului germinativ in cultura clasica
Semanatul trifoiului, metoda clasica
Semanatul direct al trifoiului
Erbicidarea
Fertilizarea
Amendamentele
Recoltarea si conservarea trifoiului

Bibliografie

Anul aparitie: 2013
Nr. pagini: 156

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.2082 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.