Cultura tomatelor, ardeiului si vinetelor
PRP: 13,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 10,66 lei
Diferență: 2,34 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Autor: Victor Popescu
Editura: M.A.S.T.
Anul publicării: 2013
Categoria: Plante si gradinarit
DESCRIERE
Legumele solano-fructoase
In aceasta grupa sunt cuprinse: tomatele, ardei, vinetele si papalaul. Cartoful timpuriu si de vara se trateaza in alt capitol, iar cel de toamna apartine fitotehniei.
Plantele din aceasta grupa sunt anuale, fac parte din aceeasi familie botanica, au aceeasi perioada de vegetatie relativ lunga (120-130 zile), sunt pretentioase la caldura, lumina si umiditate.
Speciile legumicole din aceast grupa prezinat importanta economica deosebita si, de aceea, necesita masuri speciala de cultura.
Ocupa o mare parte din suprafetele cultivate cu legume in camp liber si spatii protejate, se cultiva in principal prin rasad si au nevoie de multa atentie in ceea ce priveste regimul de irigare.
Deoarece au boli si daunatori comuni, nu pot fi cultivate una dupa alta. Sunt plante bune premergatoare prntru speciile legumicole din alte familii botanice.
Ai la dispozitie informatii clare si exacte despre tehnologiile de cultura ale celor mai raspandite si cautate dintre legume.
In cele 125 de pagini sunt prezentate clar si corect cele mai bune soiuri si hibrizi, cultura in camp, sere, solarii si rasadnite, toate conditiile optime pentru o recolta sanatoasa si indestulatoare.
Fie ca esti un legumicultor incepator sau unul experimentat, cartea iti va oferi cunostintele esentiale pentru a cultiva eficient rosii, ardei, vinete si papalau.
Cuprins:
INTRODUCERE / 5
CAPITOLUL I – TOMATELE / 6
1. 1. Importanta alimentara, terapeutica si economica / 6
1. 2. Originea si aria de raspandire / 12
1. 3. Particularitati botanice si biologice in relatie cu tehnologia / 13
1. 4. Exigente ecologice / 18
1. 5. Soiuri si hibrizi / 33
1. 6. Tehnologia culturii tomatelor / 40
1. 6. 1. Tehnologia culturii tomatelor in camp / 40
1. 6. 2. Cultura tomatelor in solarii / 51
1. 6. 3. Tehnologia culturii tomatelor in sere / 55
1. 6. 4. Tehnologia culturii tomatelor in rasadnite / 65
1. 7. Tehnologia producerii semintelor de tomate / 66
CAPITOLUL II – ARDEIUL / 68
2. 1. Importanta alimentara, terapeutica si economica / 68
2. 2. Originea si aria de raspandire / 75
2. 3. Particularitati botanice si biologice in relatie cu tehnologia / 77
2. 4. Exigente ecologice / 81
2. 5. Soiuri si hibrizi / 89
2. 6. Tehnologia culturii ardeiului / 96
2. 6. 1. Tehnologia culturii ardeiului in camp / 96
2. 6. 2. Cultura ardeiului in solarii / 102
2. 6. 3. Cultura ardeiului in sere / 102
2. 6. 4. Tehnologia culturii ardeiului in rasadnite / 108
2. 7. Tehnologia producerii semintelor de ardei / 108
CAPITOLUL III – VINETELE / 110
3. 1. Importanta alimentara, terapeutica si economica / 110
3. 2. Originea si aria de raspandire / 110
3. 3. Particularitatile botanice si biologice in relatie cu tehnologia / 111
3. 4. Exigente ecologice / 112
3. 5. Soiuri si hibrizi / 114
3. 6. Tehnologia culturii vinetelor / 116
3. 6. 1. Tehnologia culturii vinetelor in camp / 116
3. 6. 2. Tehnologia culturii vinetelor in solarii / 117
3. 6. 3. Tehnologia culturii vinetelor in sere / 119
3. 6. 4. Cultura vinetelor in rasadnite / 121
3. 7. Tehnologia producerii semintelor de vinete / 121
CAPITOLUL IV- PAPALAUL / 123
4. 1. Origine si raspandire / 123
4. 2. Particularitati botanice si biologice / 123
4. 3. Exigente ecologice / 124
4. 4. Cultivare / 124
4. 5. Tehnologia culturii / 124
Bibliografie / 124
Nr. de pagini: 127
Anul aparitiei: 2013
In aceasta grupa sunt cuprinse: tomatele, ardei, vinetele si papalaul. Cartoful timpuriu si de vara se trateaza in alt capitol, iar cel de toamna apartine fitotehniei.
Plantele din aceasta grupa sunt anuale, fac parte din aceeasi familie botanica, au aceeasi perioada de vegetatie relativ lunga (120-130 zile), sunt pretentioase la caldura, lumina si umiditate.
Speciile legumicole din aceast grupa prezinat importanta economica deosebita si, de aceea, necesita masuri speciala de cultura.
Ocupa o mare parte din suprafetele cultivate cu legume in camp liber si spatii protejate, se cultiva in principal prin rasad si au nevoie de multa atentie in ceea ce priveste regimul de irigare.
Deoarece au boli si daunatori comuni, nu pot fi cultivate una dupa alta. Sunt plante bune premergatoare prntru speciile legumicole din alte familii botanice.
Ai la dispozitie informatii clare si exacte despre tehnologiile de cultura ale celor mai raspandite si cautate dintre legume.
In cele 125 de pagini sunt prezentate clar si corect cele mai bune soiuri si hibrizi, cultura in camp, sere, solarii si rasadnite, toate conditiile optime pentru o recolta sanatoasa si indestulatoare.
Fie ca esti un legumicultor incepator sau unul experimentat, cartea iti va oferi cunostintele esentiale pentru a cultiva eficient rosii, ardei, vinete si papalau.
Cuprins:
INTRODUCERE / 5
CAPITOLUL I – TOMATELE / 6
1. 1. Importanta alimentara, terapeutica si economica / 6
1. 2. Originea si aria de raspandire / 12
1. 3. Particularitati botanice si biologice in relatie cu tehnologia / 13
1. 4. Exigente ecologice / 18
1. 5. Soiuri si hibrizi / 33
1. 6. Tehnologia culturii tomatelor / 40
1. 6. 1. Tehnologia culturii tomatelor in camp / 40
1. 6. 2. Cultura tomatelor in solarii / 51
1. 6. 3. Tehnologia culturii tomatelor in sere / 55
1. 6. 4. Tehnologia culturii tomatelor in rasadnite / 65
1. 7. Tehnologia producerii semintelor de tomate / 66
CAPITOLUL II – ARDEIUL / 68
2. 1. Importanta alimentara, terapeutica si economica / 68
2. 2. Originea si aria de raspandire / 75
2. 3. Particularitati botanice si biologice in relatie cu tehnologia / 77
2. 4. Exigente ecologice / 81
2. 5. Soiuri si hibrizi / 89
2. 6. Tehnologia culturii ardeiului / 96
2. 6. 1. Tehnologia culturii ardeiului in camp / 96
2. 6. 2. Cultura ardeiului in solarii / 102
2. 6. 3. Cultura ardeiului in sere / 102
2. 6. 4. Tehnologia culturii ardeiului in rasadnite / 108
2. 7. Tehnologia producerii semintelor de ardei / 108
CAPITOLUL III – VINETELE / 110
3. 1. Importanta alimentara, terapeutica si economica / 110
3. 2. Originea si aria de raspandire / 110
3. 3. Particularitatile botanice si biologice in relatie cu tehnologia / 111
3. 4. Exigente ecologice / 112
3. 5. Soiuri si hibrizi / 114
3. 6. Tehnologia culturii vinetelor / 116
3. 6. 1. Tehnologia culturii vinetelor in camp / 116
3. 6. 2. Tehnologia culturii vinetelor in solarii / 117
3. 6. 3. Tehnologia culturii vinetelor in sere / 119
3. 6. 4. Cultura vinetelor in rasadnite / 121
3. 7. Tehnologia producerii semintelor de vinete / 121
CAPITOLUL IV- PAPALAUL / 123
4. 1. Origine si raspandire / 123
4. 2. Particularitati botanice si biologice / 123
4. 3. Exigente ecologice / 124
4. 4. Cultivare / 124
4. 5. Tehnologia culturii / 124
Bibliografie / 124
Nr. de pagini: 127
Anul aparitiei: 2013
Transport in Bucuresti
-Edituri
-Top 10
-Cărţi noi
-Promoţii
-- 47,20 leiPRP: 59,00 lei
- 39,20 leiPRP: 49,00 lei
- 47,20 leiPRP: 59,00 lei
OPINIA CITITORILOR