Delicii Chinezesti
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
DESCRIERE
Cartea autorului Li Xin „Delicii Chinezesti" de la editura LIBRIS EDITORIAL
China este unul dintre locurile natale ale civilizatie umane. Natiunea chineza si-a constituit o splendida cultura, printr-o indelungata creatie si o practica asidua. Bucataria chinezeasca, in calitate de parte integranta a culturii chineze, se poate mandri cu o istorie indelungata si bogata. Gastronomia chineza, dimensiune valoroasa a mostenirii culturale chineze, este cunoscuta in lumea intreaga, atat pentru talentele culinare speciale pe care le presupune si peniru aromele sale atat de diverse, cat si pentru efectele sale terapeutice. Pentru a dezvolta si populariza cultura gastronomica traditionala chineza si pentru a-i ajuta pe prietenii nostri straini sa inteleaga mai bine arta bucatariei chinezesti, autorul combina bucataria traditionala chineza cu obiceiurile culinare malaieziene.
Cartea de fata se imparte in trei parti, incluzand un rezumat al gastronomiei chinezesti, si cuprinzand opt. puri de bucatarii, cu texte detaliate si ilustratii atractive. Selectia preparatelor a avut in vedere atat materialele brute utilizate, cat si condimentele care dau gusturile. Datorita punerii in evidenta a metodelor „bucatariei verzi" si a fezabilitatii acestora, cartea este potrivita pentru oricine care simte placerea de a gati.
Maestru] bucatar chinez Li Xin, Profesor Asociat si Vice-presedinte al Scolii de Turism si Arte Culinare din cadrul Colegiului Economic din Zhejiang, a avut nevoie de doi ani pentru a scrie aceasta carte. Cartea a fose tradusa in limba engleza de catre Domnul Xiong Yuan, Lector la Scoala de Studii Internationale din cadrul Colegiului Economic din Zhejiang.
Cultura gastronomica, obiceiurile alimentare, tehnicile culinare, ca si standardele cantitative prescrise in aceasta carte au fost stabilire de catre Dl. Yang Liu, Presedinte al Asociatiei Mondiale a Gastronomiei Chineze, si de catre DL He Yeke, Secretar General al Asociatiei Industriei Alimentare din Provincia Zhejiang, in urma unor atente dezbateri profesionale. Asociatia Gastronomica Chineza, Departamentul pentru Comert al Provinciei Zhejiang, Departamentul pentru Cultura al Provinciei Zhejiang, Colegiul Economic Zhejiang, precum si Asociatia Industriei Alimentare din Provincia Zhejiang si-au oferit sprijinul si ajutorul in procesul publicarii acestei carti.
Anul aparitiei: 2019
Numar pagini: 145
Format: 20x25
Transport in Bucuresti
-Edituri
-Top 10
-Cărţi noi
-Promoţii
-- 32,85 leiPRP: 45,00 lei
- 42,18 leiPRP: 48,48 lei
- 21,32 leiPRP: 26,00 lei
OPINIA CITITORILOR