Demografia Romaniei in perioada postbelica (1948-2015) de Traian Rotariu

PRP: 44,95 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 38,66 lei
Diferență: 6,29 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 336
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cartea autorului Traian Rotariu „Demografia Romaniei in perioada postbelica (1948-2015) de Traian Rotariu" de la editura POLIROM

Sintetizind datele oficiale disponibile, volumul ofera o analiza a situatiei demografice a Romaniei extinsa pe aproape sapte decenii din istoria noastra contemporana, perioada in care au avut loc evenimente politice, economice si sociale majore, ce au influentat drumul parcurs de populatia tarii si situatia ei actuala.

Informatiile prezentate in cele doua sectiuni care se ocupa de demografie in perioada comunista si dupa 1989 – de la natalitate si sporul natural la politicile demografice sau speranta medie de viata in Romania si evolutia ei – le sint utile atit specialistilor in demografie, cit si studentilor sau cititorilor interesati de acest sector atit de dinamic.



Mortalitatea si politicile sanitare • Familia si reproducerea populatiei. Politici familiale • Evolutia volumului populatiei si unele modificari structurale ale acesteia • Populatia Romaniei dupa 1990. Numar si structura • Mortalitatea • Constituirea si disolutia familiilor (nuptialitatea si divortialitatea) • Fertilitatea. Starea si evolutia fenomenului • Fertilitatea. Determinanti sociali • Citeva mentiuni finale


Traian Rotariu (autor)

Traian Rotariu este profesor emerit la Departamentul de sociologie, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. Dintre cartile publicate la Editura Polirom mentionam: Demografie si sociologia populatiei (2009), Studii demografice (2010).

Luminita Dumanescu (autor)

Luminita Dumanescu este cercetatoare la Centrul de Studiere a Populatiei, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Mihaela Haragus (autor)

Mihaela Haragus este cercetatoare la Centrul de Studiere a Populatiei, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Nr. de pagini: 336
Anul aparitiei: 2017

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1305 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.