Disparitia - Un roman fara e-uri

PRP: 24,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 20,88 lei
Diferență: 3,12 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2010

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

"Disparitia”, tradusa in peste zece limbi, de fiecare data respectand conventia literei lipsa, este o carte-hibrid, ca mai toate specimenele literare iesite din laboratorul Perec, artist care, pe langa scris, a testat si cinematografia experimentala. Parodie cu accente noir, intorsaturi de situatie si echilibristica de stil, toate acestea sunt dublate de straturi subtile in care este pusa voalat in discutie insasi formula textului si constrangerile lipogramatice.

Tradus in limba romana de Serban Foarta, jucator "de categoerie grea” cand vine vorba de experimente imposibile la prima vedere, romanul "Disparitia” este, de la primul la ultimul rand, nu doar o provocare marca Perec, ci si o demonstratie ca la carte despre imblanzirea limbii romane.
O carte-experiment, din care litera "e” lipseste cu desavarsire. Un roman fara precedent, in premiera pentru piata editoriala romaneasca, de la un maestru al provocarilor literare si un expert in traduceri aparent imposibile.

Scris in 1969 de Georges Perec (1936-1982), dupa regulile Oulipo, celebrul "subcomitet” al Colegiului de Patafizica, romanul "Disparitia” este, cat se poate de literal, o carte fara "e”-uri. Din cele peste trei sute de pagini ale cartii lipseste cu desavarsire, exceptand numele autorului, cea mai frecvent folosita litera a limbii franceze, confirmand inca o data apetenta lui Perec pentru alchimii lingvistice si contorsionisme formale.

Lipogramatica, de altfel, a fost una dintre artele practicate riguros de autorul vomului "Viata: manual de intrebuintare”, premiat in 1978 cu Médicis; astfel, daca in"Disparitia” litera "e” lipseste, in 1972 publica "Les revenentes”, in care "e”-ul este singura vocala folosita.

Nr. de pagini: 336
Anul aparitiei: 2010

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.2654 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.