DRAGOSTEA NU MOARE - MAITREYI

PRP: 30,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 21,90 lei
Diferență: 8,10 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Romane

DESCRIERE

Putine opere din literatura universala trateaza aceleasi fapte in viziunea a doi scriitori care au fost, in acelasi timp, protagonistii lor. Pentru noi, romanii, romanul Maitreyi al lui Mircea Eliade a constituit, generatii de-a randul, o adevarata incantare. Cu toate acestea, putini stiu ca prototipul personajului princial al cartii a trait cu adevarat, pana in 1990, in tara Vedelor si a Upanisadelor. Era fiica lui Surendranath Dasgupta, cel mai mare filosof indian, si se numea Maitreyi Devi. Tanarul Mircea Eliade avea, cand a cunoscut-o, 23 de ani iar ea 16. Adolescenta scria versuri, apreciate de Rabindranath Tagore, si avea sa devina o cunoscuta poeta indiana. Intalnirea dintre Maitreyi Devi si reputatul nostru sanscritolog Sergiu Al.-George la Calcutta, in 1972, a "declansat" scrierea unei noi carti.

Tulburatoarea poveste de dragoste din anii '30 a primit astfel o replica magistrala de la insasi eroina ei, Maitreyi (in carte, Amrita), dupa 42 de ani. Romanul-raspuns "Dragostea nu moare", scris mai intai in bengali, a fost tradus si publicat in limba engleza in 1976. Ne cufundam, in timpul lecturii, in peisajul si in mentalitatea indiana, cu mirifica ei lume a miturilor, ritualurilor si simbolurilor. Coloana vertebrala a cartii de fata este insa relatarea cu autenticitate si, as zice, cu geniu a celei mai mari minuni a lumii: infiriparea sentimentului de dragoste, fericirea iubirii impartasite si destramarea ei.

Mircea si Amrita (din "Dragostea nu moare"), ca si Allan si Maitreyi (din "Maitreyi"), pot sta alaturi de nemuritoarele cupluri Paul si Virginia, Tristan si Isolda, Romeo si Julieta."Dragostea nu moare" (1976), cartea aparuta pana acum in limbile bengali, engleza, germana si romana, nu are inca notorietatea plantetara a romanului "Maitreyi" (1933). Ea insa inainteaza triumfal pe aceeasi cale regala a consacrarii universale.


Anul aparitiei: 2009
Nr. pagini: 249
 
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Dragostea nu moare - Maitreyi

OPINIA CITITORILOR

Rating general
4.4 (16 review-uri)
5 stele
12
4 stele
1
3 stele
2
2 stele
0
1 stea
1
Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs
scrie un review
4
dupa parerea mea, "Maitreyi" este un roman minunat care intotdeauna va starni interesul cititorilor. acum nu trebuie sa ne gandim la moralitatea lui mircea eliade,la lucrurile rele pe care le-a facut..si ar fi bine sa nu mai comentam si sa vb de rau o pers care a fost capabila sa scrie lucruri asa de frumoase, lucruri pe care noi nu suntem capabili sa le scriem;)
5
in acest roman pe care l-am citit,exista un ritual aparte al iubirii,al comunicarii care incepe cu privirea celor doi,continuand cu atingerea delicata a mainilor si a parului generand emotii profunde,necunoscute pt un european..iubirea presupune o acomodare a cuplului,, Allan incepe sa iubeasca tot ceea ce iubea Maitreyi. eu cred k Allan nu a reusit sa inteleaga niciodata lumea indiana!!
5
iubirea lui eliade nu e fost una adevarata...pentru el maitreyi nu e fost decat un caprciu, un moft...pe cand dragostea ei a fost adevarata neatinsa de timp exact cum zice: na hanyat hanymane sarire... mircea eliade mi se pare un ipocrit..a scris in cartea sa mai multe miciuni..cum ar fi: noptile de pasiune dintre el si maitreyi, iubirea sa pentru maitreyi, moartea lui chabu, ..maitreyi nu a fost pentru el decat un pas in societate, in faima si literatura..doavada ca ea nu a insemnat mare lucru pentru el este faptul ca la intalnirea dintre cei doi i-a promis lui maitreyi ca nu va permite editarea unei carti noi cu mentionarea numelui : maitreyi si ca va trece asta chiar si in testamentul lui..insa nu s-a tinut de cuvant(macar atat ii datora)
5
heyy trebuie sa intelegi cartea si sa intelegi ce a vrut sa exprime scriind aceasta carte..nu este deloc scarbos si pervers...mai scarboasa mi se pare relatia dintre monica si irinel columbeanu;)...
1
eu cred k mircea eliade este foarte pervers si scarbos pentru ce a scris in Maitrey .... nu stiu cum a putut sa faca ce scrie in carte... si nu numai... sa mai si gandeasca atatea perversiuni care in realitate nu s-au intamplat !! fata aia avea 16 ani si el 23.... !!!!!!!!!! HELLLOOO !!! cum de poate sa scrie asemea porcarie numai el stie
5
intradevar este socant faptul ca cei doi au pus in cuvinte acelasi subiect,dragostea lor,vazuta din doua unghiuri total diferite.atat cultura cat si personalitatea fiecaruia isi pun amprenta in cele doua carti si adevarul e ca noua oamenilor ne place sa ascultam pareri,sa privim din puctul altuia atat o carte cat si o idee si chiar si viata in sine.tot ce putem face e sa ascultam,parerea unuia,parerea celuilalt,dar pana la urma sa ne facem o idee proprie.
Pagina: 12

Titluri de același autor

Created in 0.2633 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.