Dreptul social al Uniunii Europene in practica - Partea I. Conceptul de lucrator. Principiul nediscriminarii. Protectia lucratorilor. Cooperarea transfrontaliera. Modelul social european

PRP: 60,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 54,00 lei
Diferență: 6,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2019
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cartea autorului Costea Claudia-Ana Moarcas „Dreptul social al Uniunii Europene in practica - Partea I. Conceptul de lucrator. Principiul nediscriminarii. Protectia lucratorilor. Cooperarea transfrontaliera. Modelul social european" de la editura UNIVERSUL JURIDIC

Un lucru este real daca are consecinte reale. Devenirea dreptului este determinata de o complicata dialectica a continuitatii, transformarii si asimilarii noului. Lucrarea de fata isi propune sa identifice in mod coerent specificul acestui proces in materia dreptului social european, cunoscuta sub aceasta denumire in acceptiunea franceza, si sa demonstreze ca, in conditiile actuale si previzibile ale evolutiei societatii, aceasta ramura a dreptului, in acceptiune anglo-saxona cunoscuta sub denumirea de dreptul european al muncii si dreptul social european, trebuie sa se reinventeze, cu rabdare, calm si rigoare.

Principiul de baza in conceperea partii I a lucrarii a fost ca cel mai puternic nu este niciodata destul de puternic incat sa fie intotdeauna stapanul, daca nu-si transforma puterea in drept si nu schimba ascultarea in datorie. Lucrarea reprezinta sinteza sub forma de fise a principalelor institutii, mecanisme, principii si concepte de drept social in cadrul Uniunii Europene, precum si o paleta de optiuni din care fiecare poate alege raspunsul la intrebarea,, cum sa facem?" imediat dupa ce va fi constatat, in baza analizei reglementarilor Uniunii Europene in domeniul dreptului muncii si al securitatii sociale (dreptul social), a practicii judiciare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene ca trebuie facut ceva pentru a-i intelege mai bine pe ceilalti, pentru a contribui la sincronizarea participantilor la simfonia discordanta a Europei sociale.

ISBN: 978-606-39-0383-0
Nr pagini: 432
Format: A5
Anul aparitiei:  2019

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0890 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.