Droguri Ilegale - Mircea Iovu

Preț: 48,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2013

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

In raportul sau anual (2011), Observatoire european des drogues et des toxicomanies
mentioneaza:

"Consumul de droguri este una din principalele cauze ale problemelor sanitare si ale mortalitatii la tinerii europeni si poate reprezenta o proportie considerabila a ansamblului deceselor la adulti. Numai datorita opiaceelor mortalitatea la 15-49 de ani este de 10-23.
Mortalitatea legata de droguri cuprinde decese cauzate direct sau indirect de consumul de droguri. Decese prin supradoza, HIV, accidente de circulatie, violenta, sinucidere, probleme cronice cauzate de consumul repetat de droguri (de exemplu problemele cardiovasculare la consumatorii de cocaina)."

Mortalitatea cea mai ridicata este in tarile nordice. Raportul este marcat de contraste. Pe de o parte consumul de droguri s-a stabilizat in Europa, insa este ridicat fata de valorile istorice, iar pe de alta parte s-a largit consumul de noi substante necontrolate si policonsumul (combinatii de droguri ilicite si alcool).
Romania are cea mai mica mortalitate din Europa legata de droguri (Fig. 2). In statisticile Ministerului Sanatatii insa nu figureaza decesele cauzate de consumul de droguri. Singura statistica se refera numai la decesele persoanelor infectate cu HIV, provocate uneori de folosirea in comun a acelor de seringa la injectarea drogurilor.
Cannabisul este drogul cel mai consumat in lume, ca si in Europa. Aproximativ 230 de milioane de persoane, adica 5 din populatia adulta, intre 14 si 64 de ani, au consumat cel putin odata cannabis. A crescut consumul de drog in tarile in curs de dezvoltare si a proliferat cultura de cannabis si in unele tari europene. Cannabisul nu este un drog asa de inocent cum il prezinta unii, cercetari recente medicale aratand ca el provoaca schimbari ireversibile la nivelul creierului.
Cocaina este consumata de 4 milioane de adulti europeni (1, 2), ecstasy este consumat de 2, 5 milioane (0, 7), amfetaminele de catre 1, 5-2 milioane (0, 5), opiaceele de catre 1, 3-1, 4 milioane de europeni.

Nr. de pagini: 482
Anul aparitiei: 2013

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0922 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.