Edgar Cayce, despre sanatate si boala
PRP: 25,20 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 21,42 lei
Diferență: 3,78 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Autor: Carol A. Baraff
Editura: DECENEU
Anul publicării: 2014
DESCRIERE
Se pare ca gelatina - o pudra lipicioasa, mai curand insipida, de obicei extrasa din pielea de vita - este o sursa importanta pentru cele doua tipuri de colagen cele mai frecvente din corpul uman: tipurile I si III.
Pentru cei care au studiat deja scrierile lui Cayce cu privire la dieta si sanatate, mentionarea gelatinei ar trebui sa fie deosebit de semnificativa.
Daca aruncam o privire asupra lecturilor lui Cayce, referitoare la legumele crude in special, constatam ca cel putin una din zece recomanda insistent gelatina ca adaos:
in alimentatie, este de preferinta sa existe o mare cantitate de legume crude, cum ar fi: laptuca, telina, morcovii, nasturelui. Toate trebuie sa fie consumate crude, cu dressing si adesea cu gelatina.
Acestea (legumele) trebuie sa fie date pe razatoare ori taiate foarte fin, sau chiar pasate, si ast/el se pastreaza toate sucurile cand sunt preparate in acest fel cu gelatina.
Lecturile par sa considere gelatina un fel de catalizator care ajuta corpul sa acceseze sau sa utilizeze substantele nutritive din alimentatie:
Nu continutul in vitamine (al gelatinei), ci capacitatea sa de a influenta activitatile glandelor determina glandele sa preia vitaminele din ceea ce s-a absorbit sau digerat, care nu sunt active daca nu este suficienta gelatina in corp.
Amestecul cu orice substanta chimica face ca organismul sa fie capabil de a folosi ce este necesar. Atunci el devine„sensibil" la stari si conditii. 849-75
Extraordinara capacitate catalizatoare a gelatinei, care pare sa rezulte din bogatul sau continut de aminoacizi, a fost recunoscuta de ceva vreme.
Dupa cum subliniaza autorii James si Phyllis Balch:„Enzimele si hormonii care catalizeaza si regleaza toate procesele petrecute in organism sunt proteine.
Proteinele ajuta la reglarea echilibrului apei din organism si mentin un pH intern corect. Ele ajuta la schimbul de substante nutritive intre fluidele intercelulare si tesuturi, sange si limfa.
Dupa cum stim, proteinele sunt alcatuite din lanturi aminoacizi. Scriitorii observa in continuare, ca un ecou uimitor a afirmatiilor lui Cayce: aminoacizii ajuta de asemenea vitaminele mineralele sa-si faca treaba. Chiar daca vitaminele si mineralele sunt absorbite si asimilate de organism, ele nu pot fi eficiente decat in prezenta aminoacizilor necesari.
Gelatina fiind atat de pretuita, proteina colagenica asimilabili mai usor, hidrolizata sau„predigerata", a devenit disponibila publicului larg abia in ultima vreme.
Cu toate acestea, doctorii, dinicile si spitalele au folosit-o in ultimele decenii in programele de slabire, in tratarea arsurilor si a ranilor, pentru incheieturi si pentru tesutul conjunctiv, cat si ca sprijin nutritiv pentru varstnici si pentru persoanele care sufera de boli digestive.
Ca nou supliment de maxim interes, proteina colagenica este cea mai recenta„fantana a tineretii", si aceasta pe buna dreptate. Colagenul de tipurile I si III este cea mai importanta piesa din alcatuirea oaselor, ligamentelor, articulatiilor, tendoanelor, muschilor, vaselor sanguine si tesuturilor.
Sursele de colagen de tip II, cum ar fi glucozamina, MSM (nota: metilsulfonilmetan) si condroitina formeaza cartilajul, care este deosebit de slab la artritici, deoarece ei nu-l produc asa cum trebuie.
O alta sursa eficienta pentru tipul II pare a fi supa din cartilaje de pui! Unele studii recente efectuate pe pacienti cu artrita reumatoida au evidentiat o reducere semnificativa in ceea ce priveste inflamarea articulatiilor si sensibilitatea acestora.
Dupa alte studii, colagenul de pui a ajutat la prevenirea atacurilor in cazul articulatiilor sanatoase. Se aminteste de recomandarea lui Cayce de a gati bine carnea de pui si de a mesteca oasele!
Pe langa functia de cimentare interna, colagenul constituie materia prima pentru pielea, parul si unghiile noastre…
CUPRINS:
Partea I: Aspecte legate de dieta
Colagenul: liantul care ne tine laolalta
Ulei de masline pentru viata!
Migdalele: frumusete si longevitate
Ciocolata si cafea, dar fara lapte
Ce sa mancam pentru o glicemie buna?
O coacaza neagra pe zi
Grasimile: cea buna, cea rea si cea urata de tot - Partea intai -
Grasimile: cea buna, cea rea si cea urata de tot - Partea a doua -
Problema carbonatarii
Sa mancam carne?
Un toast pentru vin
Partea a II-a: Ajutoare si strategii pentru sanatate
Vibratiile pozitive
incalzire cu ardeiul iute de Cayenne
Reconciliere cu Ambrozia
Luminile vindecatoare - Cromoterapia
Creativitate cu ulei de ricin: zona abdominala
Creativitate cu ulei de ricin: din crestet pana in talpi
Posturile cu fructe pentru o buna conditie fizica
Ipsab pentru gingii sanatoase
Adevarul gol-golut despre expunerea la soare
Trupul ca templu al frumusetii
Terapia la butoias—
Ferestre catre sanatate
Glyco: o placere
Povestea Atomidinei— Gimnastica ideala
Mici ajutoare pe timpul verii
Hidroterapia
Mai pretios ca aurul
Solutia de argint
Minunatul RAP
invioratoarea Raza Violet
Masaj: ce bine!
impachetarea - Partea intai
impachetarea - Partea a doua
Partea a III - a: Probleme si afectiuni curente
Raguseala, pleaca!
Netezirea cicatricilor
Cum sa scapi de constipatie
Ajutor natural pentru apasarea inimii
Cum sa stopezi artrita
Cum sa scapi de hemoroizi
Bucuria unei sarcini holistice
Un somn bun!
Vindecarea gutei, din interior!
Talpi odihnite
indulcirea stomacului
Pastrand viata in ficat
Solutii simple ca sa ramanem isteti
Adio, ulcer!
TLC (Cromatografie) pentru rinichi
Tinand ritmul: Ajutor pentru inimile saltarete
Cum sa cresti un copil minunat
Oprirea balbaieli
Reumatismul si nevrita
Herpesul si zona zoster
Urticaria: mai exista sperante?
Partea a IV-a: Perspective holistice
Pietre vindecatoare
Lapisul cantator si incantator
Uleiurile esentiale, dincolo de parfum
Cum sa transformi stresul
Alergiile: unitatea corp-minte
Ipohondria: cand totul se petrece in imaginatie
Sa oprim la usa spiritele rauvoitoare
Respiratia: un mod de viata
Chei pentru reintinerire
Reteta pentru o viata sanatoasa
Bibliografie
Nr. de pagini: 244
Anul aparitiei: 2014
Pentru cei care au studiat deja scrierile lui Cayce cu privire la dieta si sanatate, mentionarea gelatinei ar trebui sa fie deosebit de semnificativa.
Daca aruncam o privire asupra lecturilor lui Cayce, referitoare la legumele crude in special, constatam ca cel putin una din zece recomanda insistent gelatina ca adaos:
in alimentatie, este de preferinta sa existe o mare cantitate de legume crude, cum ar fi: laptuca, telina, morcovii, nasturelui. Toate trebuie sa fie consumate crude, cu dressing si adesea cu gelatina.
Acestea (legumele) trebuie sa fie date pe razatoare ori taiate foarte fin, sau chiar pasate, si ast/el se pastreaza toate sucurile cand sunt preparate in acest fel cu gelatina.
Lecturile par sa considere gelatina un fel de catalizator care ajuta corpul sa acceseze sau sa utilizeze substantele nutritive din alimentatie:
Nu continutul in vitamine (al gelatinei), ci capacitatea sa de a influenta activitatile glandelor determina glandele sa preia vitaminele din ceea ce s-a absorbit sau digerat, care nu sunt active daca nu este suficienta gelatina in corp.
Amestecul cu orice substanta chimica face ca organismul sa fie capabil de a folosi ce este necesar. Atunci el devine„sensibil" la stari si conditii. 849-75
Extraordinara capacitate catalizatoare a gelatinei, care pare sa rezulte din bogatul sau continut de aminoacizi, a fost recunoscuta de ceva vreme.
Dupa cum subliniaza autorii James si Phyllis Balch:„Enzimele si hormonii care catalizeaza si regleaza toate procesele petrecute in organism sunt proteine.
Proteinele ajuta la reglarea echilibrului apei din organism si mentin un pH intern corect. Ele ajuta la schimbul de substante nutritive intre fluidele intercelulare si tesuturi, sange si limfa.
Dupa cum stim, proteinele sunt alcatuite din lanturi aminoacizi. Scriitorii observa in continuare, ca un ecou uimitor a afirmatiilor lui Cayce: aminoacizii ajuta de asemenea vitaminele mineralele sa-si faca treaba. Chiar daca vitaminele si mineralele sunt absorbite si asimilate de organism, ele nu pot fi eficiente decat in prezenta aminoacizilor necesari.
Gelatina fiind atat de pretuita, proteina colagenica asimilabili mai usor, hidrolizata sau„predigerata", a devenit disponibila publicului larg abia in ultima vreme.
Cu toate acestea, doctorii, dinicile si spitalele au folosit-o in ultimele decenii in programele de slabire, in tratarea arsurilor si a ranilor, pentru incheieturi si pentru tesutul conjunctiv, cat si ca sprijin nutritiv pentru varstnici si pentru persoanele care sufera de boli digestive.
Ca nou supliment de maxim interes, proteina colagenica este cea mai recenta„fantana a tineretii", si aceasta pe buna dreptate. Colagenul de tipurile I si III este cea mai importanta piesa din alcatuirea oaselor, ligamentelor, articulatiilor, tendoanelor, muschilor, vaselor sanguine si tesuturilor.
Sursele de colagen de tip II, cum ar fi glucozamina, MSM (nota: metilsulfonilmetan) si condroitina formeaza cartilajul, care este deosebit de slab la artritici, deoarece ei nu-l produc asa cum trebuie.
O alta sursa eficienta pentru tipul II pare a fi supa din cartilaje de pui! Unele studii recente efectuate pe pacienti cu artrita reumatoida au evidentiat o reducere semnificativa in ceea ce priveste inflamarea articulatiilor si sensibilitatea acestora.
Dupa alte studii, colagenul de pui a ajutat la prevenirea atacurilor in cazul articulatiilor sanatoase. Se aminteste de recomandarea lui Cayce de a gati bine carnea de pui si de a mesteca oasele!
Pe langa functia de cimentare interna, colagenul constituie materia prima pentru pielea, parul si unghiile noastre…
CUPRINS:
Partea I: Aspecte legate de dieta
Colagenul: liantul care ne tine laolalta
Ulei de masline pentru viata!
Migdalele: frumusete si longevitate
Ciocolata si cafea, dar fara lapte
Ce sa mancam pentru o glicemie buna?
O coacaza neagra pe zi
Grasimile: cea buna, cea rea si cea urata de tot - Partea intai -
Grasimile: cea buna, cea rea si cea urata de tot - Partea a doua -
Problema carbonatarii
Sa mancam carne?
Un toast pentru vin
Partea a II-a: Ajutoare si strategii pentru sanatate
Vibratiile pozitive
incalzire cu ardeiul iute de Cayenne
Reconciliere cu Ambrozia
Luminile vindecatoare - Cromoterapia
Creativitate cu ulei de ricin: zona abdominala
Creativitate cu ulei de ricin: din crestet pana in talpi
Posturile cu fructe pentru o buna conditie fizica
Ipsab pentru gingii sanatoase
Adevarul gol-golut despre expunerea la soare
Trupul ca templu al frumusetii
Terapia la butoias—
Ferestre catre sanatate
Glyco: o placere
Povestea Atomidinei— Gimnastica ideala
Mici ajutoare pe timpul verii
Hidroterapia
Mai pretios ca aurul
Solutia de argint
Minunatul RAP
invioratoarea Raza Violet
Masaj: ce bine!
impachetarea - Partea intai
impachetarea - Partea a doua
Partea a III - a: Probleme si afectiuni curente
Raguseala, pleaca!
Netezirea cicatricilor
Cum sa scapi de constipatie
Ajutor natural pentru apasarea inimii
Cum sa stopezi artrita
Cum sa scapi de hemoroizi
Bucuria unei sarcini holistice
Un somn bun!
Vindecarea gutei, din interior!
Talpi odihnite
indulcirea stomacului
Pastrand viata in ficat
Solutii simple ca sa ramanem isteti
Adio, ulcer!
TLC (Cromatografie) pentru rinichi
Tinand ritmul: Ajutor pentru inimile saltarete
Cum sa cresti un copil minunat
Oprirea balbaieli
Reumatismul si nevrita
Herpesul si zona zoster
Urticaria: mai exista sperante?
Partea a IV-a: Perspective holistice
Pietre vindecatoare
Lapisul cantator si incantator
Uleiurile esentiale, dincolo de parfum
Cum sa transformi stresul
Alergiile: unitatea corp-minte
Ipohondria: cand totul se petrece in imaginatie
Sa oprim la usa spiritele rauvoitoare
Respiratia: un mod de viata
Chei pentru reintinerire
Reteta pentru o viata sanatoasa
Bibliografie
Nr. de pagini: 244
Anul aparitiei: 2014
Transport in Bucuresti
-Edituri
-Top 10
-Cărţi noi
-Promoţii
-- 26,40 leiPRP: 30,00 lei
- 26,40 leiPRP: 30,00 lei
- 26,40 leiPRP: 30,00 lei
OPINIA CITITORILOR