Elogiu lentorii. Provocari in era vitezei
DESCRIERE
Cartea autorului Carl Honore „Elogiu lentorii. Provocari in era vitezei" de la editura CURTEA VECHE
Acceleram pe zi ce trece: preferam sa mancam in graba la restaurante fast-food in loc sa gatim, apasam pedala nervosi si ne suparam daca prindem un stop, muncim intr-un ritm infernal si ajungem acasa din ce in ce mai obositi. Viteza a devenit un drog. Am uitat ce inseamna sa ne petrecem timpul cu propriii copii, sa citim in liniste o carte sau sa ne plimbam. Si, mai grav decat atat, avem impresia ca viteza cu care ne deplasam in viata, fara sa ne bucuram de ea si fara sa intelegem aproape nimic de-a lungul ei, este ceva normal.
Carl Honoré sfideaza aceasta mentalitate. Ii demonteaza cele mai intime mecanisme, pentru ca le cunoaste foarte bine: el insusi s‑a numarat printre adeptii fanatici ai vitezei. Niciunul dintre domeniile vietii atinse de demonul accelerarii nu ramane necercetat si, pentru fiecare dintre ele, autorul are solutii simple si de bun-simt. Mesajul sau nu trebuie inteles ca un apel la trandaveala, ci ca un indemn de a pastra echilibrul dintre incet si repede. Caci daca ne redescoperim testoasa interioara, s‑ar putea sa ajungem in timp util la destinatie, dar si sa ne bucuram de calatorie.
CARL HONORÉ (n. 1967) este un jurnalist canadian stabilit in Londra. A studiat limba italiana si istoria la Universitatea din Edinburgh. Dupa terminarea studiilor universitare a lucrat ca asistent social cu copii ai strazii din Brazilia. A scris articole si reportaje pentru The Economist, The Observer, Miami Herald, Time, National Post, Houston Chronicle si alte publicatii din Europa, Canada si America de Sud. Dupa zece ani de activitate editoriala intensa, a avut o revelatie: pentru o viata mai implinita si cu mai multe satisfactii, trebuie sa incetinim ritmul. Aceasta idee s‑a concretizat intr‑o serie de carti si conferinte de mare succes in intreaga lume. In scurt timp a devenit guru si ambasador al miscarii Slow. Honoré ii invata pe oameni despre efectele negative ale accelerarii ritmului si le prezinta avantajele unei vieti mai relaxate. Mari companii precum Microsoft, Reuters, Citibank si L’Oréal au inteles cat de valoroase sunt invatamintele fostului jurnalist si il invita deseori sa tina discursuri si seminare in fata angajatilor si a managerilor. Conferinta lui de pe platforma TED despre beneficiile unui ritm de viata incetinit are pana in prezent 2, 8 milioane de vizualizari.
Cartile sale au fost traduse in peste treizeci de limbi. In limba romana, la Curtea Veche Publishing, a mai aparut Bolder. Cum sa profiti de o viata mai lunga (2019).
An aparitie: 2019
Numar pagini: 384
Transport in Bucuresti
-Edituri
-Top 10
-Promoţii
-- 41,25 leiPRP: 55,00 lei
- 56,25 leiPRP: 75,00 lei
- 33,75 leiPRP: 45,00 lei
OPINIA CITITORILOR