Flux, Piata culturala si Efecte ale Convergentei spectaculare - catre o ecologie a mediatizarii

PRP: 25,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 21,50 lei
Diferență: 3,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2011

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

In acest context ale carui efecte sociale si culturale sunt departe de a se fi epuizat, volumul de fata studiaza riguros si precaut punerea in scena si retorica unui spectacol socio-economic si cultural specific Romaniei actuale care se confrunta cu„mecanismele pietei libere” in interiorul careia convergenta spectaculara elimina orice referinta necesara la riscurile sociale, societale si culturale potentiale la care se poate expune orice societate post-comunista preocupata de sustinerea unei forme de„identitate-proiect” (cf. Manuel Castells).

Volumul vizeaza un demers ambitios bazat pe mecanismele unei fine observatii sociologice care isi propune sa deconstruiasca, dar si sa reconstruiasca functionalitatea campului mediatic romanesc intr-o conjunctura socio-culturala atent analizata, in interiorul careia autoarele identifica o realitate ignorata si anume ca nu toate bunurile culturale trebuie sa faca obiectul unei puneri in scena concurentiale, fapt care ar duce ineluctabil la anularea valentelor societale ale jurnalismului care si-a asumat prin traditie transmiterea de cunoastere. Ingerintele si influentele observate in evolutia pietei culturii media dau seama de un camp profesional marcat inca de confuzia iminenta intre spectaculos si spectacular (sau chiar senzational), dar preocupat de perpetua justificare declarativa a unei stari de„normalitate”, macar in raport cu evolutia tehnologica.


Conf. univ. dr. Valentina Pricopie,
Cercetatoare - Institutul de Sociologie"Dimitrie Gusti" al Academiei Romane



Anul aparitiei: 2011
Nr. pagini: 279

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1014 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.