Furajarea ecologica a bovinelor
PRP: 8,67 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 7,11 lei
Diferență: 1,56 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Autor: Marilena Bisog
Editura: M.A.S.T.
Anul publicării: 2009
Categoria: Despre animale
DESCRIERE
Vitele sunt cea mai importanta specie de animale di agricultura ecologica. Hranirea lor corespunzatoare este o premisa a sanatatii, bunastarii si randamentului lor. Practicantii agriculturii ecologice se confrunta deseori cu dificultati in stabilirea unei ratii corecte de hrana pentru vitele lor. Aceasta carte atrage atentia asupra factorilor criici si ofera recomandari pentru o furajare corecta.
Hranirea este un factor important pentru toate animalele.
In centrul atentiei se afla cerintele fiziologice ale vitelor, sanatatea lor ca si proprietatile nutritive ale fiecarui tip de hrana si portionarea furajelor.
Practica veterinara ne arata ca sanatatea animalelor, cu toate intentiile bune ale crescatorului, poate fi periclitata de o alimentatie nepotrivita. Cercetarile stiintifice asupra ecosistemelor agrare in care vitele joaca un rol central si asupra functionarii lor optime au dus la concluzii concrete care ne ajuta la solutionarea problemelor de nutritie.
Cartea Furajarea ecologica a bovinelor rezuma informatiile actuale obtinute de la practicanti si cercetatori ai agriculturii ecologice, aducand raspunsuri la intrebarile cele mai frecvente in domeniul nutritiei vitelor fara a pierde legatura cu principiile acestui tip de agricultura.
Autorii nu au dorit sa ofere un „manual de instructiuni“, ci un mijloc orientativ pentru cititorii interesati de agricultura biologica si conceptele de hranire a vitelor pe care aceasta le implica.
CUPRINS:
Vitele in agricultura ecologica
Trasatura caracteristica a bovinelor - digestia tipica rumegatoarelor
Functiile segmentelor individuale de stomac si intestin
Ciurul
Burduful
Foiosul
Cheagul
Intestinul subtire
Intestinul gros
Caracteristici ale digestiei rumegatoarelor
Rumegatul
Procesarea proteinelor
Procesarea energiei
Valoarea nutritiva, necesarul de nutrienti, consumul de hrana
Estimarea vlaorii nutritive
Energia
Carbohidrati, fibre
Proteinele
Minerale, vitamine
Consumul de hrana
Necesarul de nutrienti
Necesarul de substante nutritive al vitelor pentru carne
Necesarul de nutrienti al boilor pentru ingrasat
Necesarul de nutrienti al vacilor de lapte
Tipuri de hrana
Furajele verzi
Hrana de cultura
Conservarea hranei
Pregatirea fanului
Pregatirea silozului
Hrana de completare
Sanatatea si ratiile
Vacile de lapte
Faza neproductiva si pregatirea fatarii
Perioada aftarii
Faza de randament maxim si fertilitate
Evaluarea conditiei corporale (BCS) si proprietatile excrementelor
Substante componente ale laptelui si sangelui
Sanatatea copitelor si hranirea
Propuneri de ratii de hrana pentru vacile de lapte, in diferite situatii de crestere
Viteii
Viteii nou-nascuti
Hranirea viteilor de prasila
Viteii pentru cane
Viticile (junincile)
Vacile cu vitei
Vitele pentru carne
Intoxicatiile
Numar pagini: 108
Anul aparitiei: 2009
Hranirea este un factor important pentru toate animalele.
In centrul atentiei se afla cerintele fiziologice ale vitelor, sanatatea lor ca si proprietatile nutritive ale fiecarui tip de hrana si portionarea furajelor.
Practica veterinara ne arata ca sanatatea animalelor, cu toate intentiile bune ale crescatorului, poate fi periclitata de o alimentatie nepotrivita. Cercetarile stiintifice asupra ecosistemelor agrare in care vitele joaca un rol central si asupra functionarii lor optime au dus la concluzii concrete care ne ajuta la solutionarea problemelor de nutritie.
Cartea Furajarea ecologica a bovinelor rezuma informatiile actuale obtinute de la practicanti si cercetatori ai agriculturii ecologice, aducand raspunsuri la intrebarile cele mai frecvente in domeniul nutritiei vitelor fara a pierde legatura cu principiile acestui tip de agricultura.
Autorii nu au dorit sa ofere un „manual de instructiuni“, ci un mijloc orientativ pentru cititorii interesati de agricultura biologica si conceptele de hranire a vitelor pe care aceasta le implica.
CUPRINS:
Vitele in agricultura ecologica
Trasatura caracteristica a bovinelor - digestia tipica rumegatoarelor
Functiile segmentelor individuale de stomac si intestin
Ciurul
Burduful
Foiosul
Cheagul
Intestinul subtire
Intestinul gros
Caracteristici ale digestiei rumegatoarelor
Rumegatul
Procesarea proteinelor
Procesarea energiei
Valoarea nutritiva, necesarul de nutrienti, consumul de hrana
Estimarea vlaorii nutritive
Energia
Carbohidrati, fibre
Proteinele
Minerale, vitamine
Consumul de hrana
Necesarul de nutrienti
Necesarul de substante nutritive al vitelor pentru carne
Necesarul de nutrienti al boilor pentru ingrasat
Necesarul de nutrienti al vacilor de lapte
Tipuri de hrana
Furajele verzi
Hrana de cultura
Conservarea hranei
Pregatirea fanului
Pregatirea silozului
Hrana de completare
Sanatatea si ratiile
Vacile de lapte
Faza neproductiva si pregatirea fatarii
Perioada aftarii
Faza de randament maxim si fertilitate
Evaluarea conditiei corporale (BCS) si proprietatile excrementelor
Substante componente ale laptelui si sangelui
Sanatatea copitelor si hranirea
Propuneri de ratii de hrana pentru vacile de lapte, in diferite situatii de crestere
Viteii
Viteii nou-nascuti
Hranirea viteilor de prasila
Viteii pentru cane
Viticile (junincile)
Vacile cu vitei
Vitele pentru carne
Intoxicatiile
Numar pagini: 108
Anul aparitiei: 2009
Transport in Bucuresti
-Edituri
-Top 10
-Cărţi noi
-Promoţii
-- 39,20 leiPRP: 49,00 lei
- 59,25 leiPRP: 79,00 lei
- 63,75 leiPRP: 75,00 lei
OPINIA CITITORILOR