Geografie, ghidul profesorului pentru clasa a VII-a., Silviu Negut, ART GRUP EDUCATIONAL
DESCRIERE
Lucrare in conformitate cu programa scolara in vigoare pentru disciplina Geografie (clasele a V-a - a VIII-a), aprobata prin Ordinul Ministrului Educatiei Nationale nr. 3393/28. 02. 2017.
Ghidul poate fi utilizat impreuna cu oricare dintre manualele scolare aprobate, dar pentru eficienta maxima recomandam utilizarea sa impreuna cu lucrarile Geografie. Clasa a VII-a, autori: Silviu Negut, Carmen Camelia Radulescu, Ionut Popa si Geografie. Caietul elevului. Clasa a VII-a, autori: Carmen Camelia Radulescu, Ionut Popa, Steluta Dan, aparute la Editura Art Klett, in anul 2019.
Ghidul profesorului. Geografie. Clasa a VII-a se adreseaza atat profesorilor cu experienta didactica, carora le ofera o baza stiintifica actualizata referitoare la continentele Terrei, cat si profesorilor aflati la inceput de cariera, care au la dispozitie reperele metodice necesare unei bune organizari a procesului de predare - invatare - evaluare.
Ghidul este structurat in trei parti distincte:
1. Repere didactice, care contine o sectiune de „Terminologie si concepte“, urmata de documentele reglatoare ale activitatii didactice (Planul-cadru si Programa scolara pentru gimnaziu la disciplina geografie) si de instrumentele pentru proiectarea instruirii (modele orientative de planificare calendaristica, de proiectare a continuturilor pe unitati de invatare si de planuri de lectie); o secventa speciala din ghid este dedicata evaluarii, in care se regasesc elemente teoretice referitoare la organizarea corecta a evaluarii si la proiectarea si elaborarea unui test. Ghidul contine baremele de evaluare si notare pentru testele propuse in Geografie. Manual pentru clasa a VII-a, autori Silviu Negut, Carmen-Camelia Radulescu, Ionut Popa, Editura Art Klett, 2019, precum si suporturile pentru interpretarea rezultatelor.
2. Reperele stiintifice contin informatii de baza, elemente suplimentare pentru studiu intensiv, baze de date statistice actualizate (tabele, liste, ierarhii, clasificari), linkuri utile si idei de aplicatii practice in conformitate cu obiectivele programei scolare bazate pe formarea de competente. Toate aceste informatii sunt ierarhizate in concordanta cu succesiunea continuturilor din programa scolara si cu logica interna a disciplinei. in plus, pentru studiile de caz referitoare la diferite state ale lumii, ghidul contine, pe langa datele geografice de baza (vecini, suprafata, altitudine maxima, populatie, capitala, forma de guvernamant etc.), si o serie de informatii suplimentare de specialitate sau de cultura generala: marci/companii reprezentative pentru fiecare stat prezentat, lista completa, actualizata la nivelul anului 2019, a obiectivelor inscrise in Patrimoniul Mondial UNESCO, precum si o lista a celor mai importante personalitati din statele respective, recunoscute la nivel mondial. Este pentru prima data in Romania cand profesorii de geografie au la dispozitie o astfel de baza de date, cu care pot realiza numeroase aplicatii practice inter- si transdisciplinare, in functie de nivelul elevilor si de disponibilitatea acestora pentru performanta. O alta premiera a acestui ghid este reprezentata de o serie de articole stiintifice foarte bine documentate, care trateaza subiecte inedite sau controversate, propuse pentru dezbateri la cercurile de geografie sau la intalnirile metodice ale profesorilor de geografie.
3. Modelele de subiecte si bareme pentru competitiile scolare la disciplina geografie contin variante de itemi cu care elevii orientati catre performanta se pot intalni la etapele locale/judetene sau nationale ale concursurilor.
Autori: Silviu Negut, Carmen Camelia-Radulescu, Ionut Popa
Numar pagini: 128
Format: 21x29
Anul aparitiei: 2019
Transport in Bucuresti
-Edituri
-Top 10
-Promoţii
-- 26,88 leiPRP: 28,00 lei
- 25,50 leiPRP: 30,00 lei
- 33,15 leiPRP: 39,00 lei
OPINIA CITITORILOR