George Enescu - Sonata pentru pian op. 24 nr. 1 - Editie critica ingrijita si prefata de Raluca Stirbat

PRP: 60,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 51,00 lei
Diferență: 9,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 38
Categoria: Muzica

DESCRIERE

Cartea autorului George Enescu „George Enescu - Sonata pentru pian op. 24 nr. 1 - Editie critica ingrijita si prefata de Raluca Stirbat" de la editura GRAFOART

„Prin Enescu, muzica a devenit vocea umanitatii o voce care exprima ceea ce cuvintele nu pot spune."

Yehudi Menuhin

George Enescu (1881, Liveni, Romania — 1955, Paris)
La mai bine de sase decenii de la trecerea dincolo a compozitorului roman, se pare ca nu putem inca raspunde complet la intrebarea: „Cine a fost George Enescu?".

Urmat de blestemul lui „face multe si pe toate bine", Enescu a suferit — si sufera inca — de pe urma incapacitatii unora dintre semeni de a-i cuprinde personalitatea fabuloasa, de tip renascentist, pe de o parte, si a incapatinarii altora de a-I include cu orice pret in sertarase si clasificari stilistice carora le scapa suveran, cu dezinvoltura si detasarea geniului autentic.

Simpla enumerare a harurilor si profesfilor sale pare — cel putin pentru cei care nu-i cunosc indeajuns viata si opera — de-a dreptul neverosimila: compozitor vizionar, „depasindu-si cu mult timpul, dar, in acelasi timp, cu radacini in trecue' (Yehudi Menuhin), violonist legendar (supranumit „Printul arcusului"), pianist unic (critici muzicali parizieni ii considerau pe Debussy si Enescu „pianistii cei mai subtili" ai epocii (Ies pianistes les plus subtiles), dirijor cu o carisma unica in fata marilor orchestre ale lumii, pedagog venerat de discipoli (desi lui Encecu ii displacea termenul profesor, preferandu-I pe cel de indrumator), organist, violist, violoncelist, flautist, cornist, ba chiar si... cintaret (interventia si interpretarea dezinvolta a rolului lui Wotan — din cauza imbolnavirii subite a basului cu care a uluit de la pupitrul dirijoral, la repetitia generala a lui Siestried din 1937 de la Bucuresti, a intrat deja in istorie).

Nr. de pagini: 38
Anul aparitiei: 2016

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.2911 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.