Gheorghe Mencinicopschi - Crezi ca stii sa traiesti?! Alimentatia si longevitatea, o noua abordare holistica
DESCRIERE
Cartea contine notiuni si concepte originale, precum cele legate de structura informationala a alimentelor, intoxicarea si dezintoxicarea digitala, planul creatiei divine, dar si informatii despre calitatea nutrientilor care hranesc viata si ne ajuta sa traim o viata de calitate. Partea a doua a cartii descrie tehnici si metode de intinerire, precum si alimente sau atitudini psihologice care ajuta corpul sa imbatraneasca frumos. Profesorul Mencinicopschi descrie universul informational, vorbeste despre gratia rugaciunii si nevoia de a ne ingriji sufletul, dar si despre clasicul si uzitatul „gratar", despre procedeul de „afumare" a unor produse, despre „bauturile de zi cu zi, precum vinul si tuica", despre produsele pentru baie, si toate acestea pentru a ne ajuta sa cunoastem si sa alegem ceea ce ne ajuta sa ne pastram sanatatea si sa ne prelungim viata. De asemenea, veti gasi in carte cele mai noi descoperiri/informatii legate de colesterol, care demonteaza tot ceea ce stiti acum pe acest subiect, despre apa si cum sa ne alegem o apa de calitate, cum sa consumam apa pentru ca ea sa ne hidrateze, cum sa alegem laptele hranitor cu adevarat, cum sa alegem cele mai sanatoase produse, in general. Veti citi si despre virtutile postului in comparatie cu dietele pentru slabit, despre respectul pentru mancare, despre suplimente alimentare si virtutile vindecatoare ale unor legume, fructe si plante, despre stres si despre cum sa avem un somn odihnitor.
Noile cercetari stiintifice dezvaluie ca nu ne ingrasam atat din cauza grasimilor, cat pentru ca facem exces de zahar, de fructoza si de alimente goale de viata. Mai nou, postul intermitent este o alternativa sanatoasa la dieta. insotit de rugaciune si de respectul pentru hrana din farfuriile noastre, postul de doua-trei zile pe saptamana ne poate reda echilibrul si armonia vietii. Maria Timuc
Sa invatam... sa traim!... 9
Numai Viata poate hrani Viata... 9
I DESPRE CARTE... 19
II INTRODUCERE: Viata, Stiinta, Credinta... 25
Intoxicarea digitala - Aruncarea vietii noastre si a copiilor in existenta virtuala. Desocializarea... 26
Dezintoxicarea digitala... 31
Stiinta si credinta. Civilizatia informatizata... 35
Intuitia – o caracteristica a inteligentei umane... 36
1 GENEZA – UNIVERSUL... 39
1. 1. Ce presupune stiinta despre nasterea Universului 39
Paradoxul informatiei... 40
Este stiinta actuala o stiinta adevarata, obiectiva?... 46
1. 2. Ce spune teologia despre nasterea Universului... 49
Informatia... 53
Cuvantul si informatia... 64
Trupul, prin pacatele lui, poate condamna sufletul... 66
2 OMUL SI NATURA, CREATIA... 69
2. 1. Cuvantul divin – cuvantul uman... 69
Ce este atat de special la OM?... 71
2. 2. Hrana, vindecarea si autovindecarea... 76
2. 2. 1. Alimente care hranesc viata si alimente care introduc in corp virusuri informationale... 78
Piramida calitatii alimentului... 83
2. 2. 2. Importanta rugaciunii in prepararea hranei... 87
2. 2. 3. Mancarea ca divertisment, ca placere sau pacatul eater-tainmentului... 89
Ce este alimentul cultural?... 92
Boli de blocaj alimentar... 95
Graul si porcul – modificari genetice dramatice... 96
Traditiile alimentare... 104
Laptele... 105
Alimentele ecologice (sinonim cu biologice, organice)... 106
Gastronomia... 106
2. 2. 4. Prelucrarea informatiei alimentului in organismul uman – Informatia matricei alimentare... 108
Constiinta, Cuvantul Divin si legile naturale ale vietii... 111
Pacatul care se transfera la om sub forma mancarii.. 113
Boli ale gustului nefiresc si ale placerii. Calitatea alimentelor... 121
Mancam fara sa ne hranim. Deficiente nutritionale.. 124
2. 2. 5. Destinul si genele... 126
Alimentatia saraca in nutrienti duce la imbatranire precoce... 129
Nasterea fara dureri si personalitatea narcotica a copilului... 130
2. 2. 6. Postul si sarbatorile... 131
Omul – fiinta omnivora... 133
Restrictia calorica intermitenta – postul laic... 136
Postul alimentar, insulina si slabirea sanatoasa... 137
Stresul psiho-socio-emotional Agitatia lumii moderne, uitarea de Dumnezeu... 140
Cand ingrasa si cand slabeste stresul?!... 141
Ce ingrasa mai mult? Grasimile sau zaharurile rafinate... 143
Paradoxul colesterolului alimentar... 146
Alimente si suplimente alimentare recomandate in preventia bolilor cardiovasculare si cerebrovasculare149
Postul si creierul – Starea de spirit... 155
Postul si longevitatea... 156
Practica postului intermitent... 161
Postul terapeutic... 163
Cancerul si postul... 164
Cum actioneaza postul in preventia cancerului?... 167
Postul religios... 169
Postul Pastelui, al Invierii Mantuitorului Iisus Hristos... 172
Postul Sfintilor Apostoli – Sanpetrului si Postul Sfintei Fecioare Maria, Maica Domnului (1-14 August)... 173
Postul Craciunului, Nasterea Domnului Iisus Hristos (15 noi-24 dec)... 174
Cu ce fel de mancare se tine Postul Religios?... 178
3 CATEVA CUVINTE DESPRE FAMILIE SI SOCIETATE... 182
Partea a II-a... 189
PREVENTIA IMBATRANIRII PRECOCE... 189
Alimente, substante biologic-active si tehnici pentru mentinerea tineretii... 189
1 OMUL, O ABORDARE HOLISTICA... 190
2 IMBATRANIREA: BOALA SAU PROCES NATURAL?... 196
2. 1. Mecanismul genetic al imbatranirii... 197
Gene care functioneaza „in regim tineresc”... 197
Predispozitia genetica pentru infarctul de miocard... 198
2. 2. Mecanismul telomeric al imbatranirii... 199
2. 3. Mecanismul hormonal de imbatranire... 200
2. 4. Mecanismul mitocondrial al imbatranirii... 200
Boli mitocondriale... 201
Hidratarea corecta a corpului... 204
2. 5. Program preventiv anti-imbatranire... 207
2. 5. 1. Alimentatia echilibrata si diversificata... 208
2. 5. 2. Activitatea fizica regulata... 213
2. 5. 3. Controlul si diminuarea stresului... 215
Tehnici recomandate pentru combaterea stresului... 218
Tehnicile masajului, presopuncturii si combaterea sedentarismului... 219
Detoxifierea sistemului limfatic... 220
Fumatul activ si pasiv... 222
3. RESTRICTIA ALIMENTARA SAU REDUCEREA VOLUNTARA A APORTULUI DE CALORII... 226
3. 1. Memoria, insulina si restrictia calorica... 227
3. 2. Imbunatatirea apararii antioxidante... 228
Restrictia alimentara te mentine tanar... 229
Grasimile nocive afecteaza creierul copilului in perioada gravidiei... 229
3. 3. Capitalul informational-caloric si longevitatea.. 231
4. PASTRAREA CAPACITATII SENZORIALE... 236
4. 1. Vederea – Alimente pentru sanatatea ochilor... 236
4. 2. Auzul – Medicamentele si poluarea pot afecta auzul... 237
4. 3. Sanatatea pielii... 238
5. ALIMENTE SI SUBSTANTE BIOLOGIC- ACTIVE INDICATE IN MENTINEREA TINERETII... 242
Vitamina C... 242
Vitaminele B... 243
Vitamina B1 – Tianina... 243
Vitamina B2 – Riboflavina (E 101)... 243
Vitamina B6 – Piridoxina... 244
Vitamina B12 – Ciancobalamina... 244
Vitamina E (E 306, 307, 308, 309) Tocoferoli – Tocotrienoli... 245
Acetil L-Carnitina... 246
Vitamina A si Betacarotenii... 247
Zeaxantina si Luteina... 248
Astaxantina... 248
Afinul – Vaccinium myrtillus... 248
Acizii grasi esentiali cu lant lung Omega 3 Doco Sahexaenoic (DHA) si Eico Sapentaenoic (EPA)... 249
Calciul:... 250
Ginseng – Panax ginseng... 251
Ginseng Siberian – Eleutherococcus senticosus:... 251
Melatonina:... 252
Bioritmul diurn si bioritmul nocturn... 253
Marul – Malus pumila:... 254
Pruna – Prunus domestica si Magiunul Traditional:. 254
Lecitina:... 256
Caisa – Prunus armeniaca:... 258
Bananele – Musa sp.:... 258
Cafeaua – Coffea arabica; Coffea robusta:... 259
Avocado – Persea americana:... 260
Batate, Cartoful Dulce – Ipomoea batatas:... 261
Macesele – Rosa canina:... 262
Cuisoarele – Eugenia aromatica:... 262
Musetelul – Matricaria chamomilla:... 263
Coacazul Negru – Ribes nigrum:... 263
Feniculul – Foeniculum vulgare:... 264
Cohosul Negru – Cimicifuga racemosa:... 264
Aluna de Padure – Corylus avellana;... 265
Ardeiul – Capsicum sp... 266
Ananasul – Ananas comosus:... 266
Goji – Lycium barbarum/chinense:... 267
Curcuma – Curcuma longa:... 267
Fistic – Pistacia vera:... 268
Cacaua – ciocolata – Theobroma cacao:... 269
Ginkgo – Ginkgo biloba:... 271
Quercetina... 271
Fasolea – Phaseolus sp... 272
Ceaiul Verde, Negru, Alb – Camellia sinensis:... 274
Hrisca – Fagopyrum esculentum:... 274
Morcovul – Daucus carota:... 275
Ouale:... 276
Orezul – Oryza sativa si Orezul Salbatic – Zizania palustris:... 278
Vinetele – Solanum melongena:... 279
Zerul – Urda:... 280
Sfecla Rosie – Beta vulgaris var. rubra:... 282
Afinul – Vaccinium myrtillus:... 284
Rodia - Punica granatum:... 285
Chimion – Cuminum cyminum:... 286
Kiwi – Actinidia deliciosa:... 287
Salata – Laptuca Lactuca sativa... 287
Quinoa – Chenopodium quinoa:... 288
Smochinele – Ficus carica:... 290
Algele... 291
Apa – Pentru a ne hidrata, apa „se mananca”... 293
Gratarul, sportul nostru national in materie de gastronomie:... 295
Afumarea sanatoasa, cu fum rece... 296
Bauturi distilate artizanal... 297
Analize de sange si urina recomandate pentru evaluarea starii de sanatate si a riscului de boli... 299
Teste pentru rezistenta la insulina:... 300
SECRETELE VIETII LUNGI SI SANATOASE... 301
Dictionar de termeni... 302
Bibliografie selectiva partea I... 321
Bibliografie selectiva partea A 2-A... 324
Anul aparitiei: 2019
Numar pagini: 336
Format: 13x20
Transport in Bucuresti
-Edituri
-Top 10
-Cărţi noi
-Promoţii
-- 32,85 leiPRP: 45,00 lei
- 42,18 leiPRP: 48,48 lei
- 21,32 leiPRP: 26,00 lei
OPINIA CITITORILOR