Ghid de sanatate urbana
Alertă stoc
DESCRIERE
Descopera cum sa ramai sanatos traind intr-un oras aglomerat! Evita pericolele si gaseste solutii la provocarile moderne! Informarea continua reprezinta puterea si in acest domeniu, iar sanatatea noastra este cea mai pretioasa. Este mult mai usor (si mai ieftin) sa prevenim aparitia unei boli, decat sa o tratam.
Ghidul de Sanatate Urbana ofera solutii practice, simple si rapide pentru a avea grija de sanatatea noastra oricat de aglomerati si de ocupati am fi. Ghidul poate deveni un bun sfetnic, accesibil in orice moment, pentru a ne ajuta sa ducem o viata sanatoasa in jungla urbana. Ce mancare sa alegem, cu ce sa curatam casa, la ce obiceiuri sa renuntam, ce anume ne imbolnaveste cel mai mult?, ghidul incearca sa raspunda la toate aceste intrebari si la multe altele.
Secolul vitezei se manifesta nu doar in ascensiunea noastra profesionala, ci si in cresterea incidentei bolilor maligne si a altor afectiuni mai mult sau mai putin grave. Daca in urma cu doua decenii putini ar fi crezut ca alimentatia, tot mai accesibila si mai atragatoare, ne poate imbolnavi, astazi lucrurile sunt clare, bazandu-se pe cercetarile oamenilor de stiinta. In fata unui simplu test, orice necredincios se poate intoarce pe calea cea buna. Testul, bazat pe gustatul unui mar dintr-un pom de pe marginea drumului, de la noi de la tara, si gustatul dintr-un „mar de aur”, mare si lucios, importat din Turcia sau Grecia, dovedeste de fiecare data ca alimentatia actuala este hrana pentru ochi, nu si pentru organism, gustul fiind, adesea, lipsit de orice naturalete. Prezenta chimicalelor este vizibila, prin aspectul nerealist al fructului, dar si prin lipsa aromei autentice de mar, cu care, din fericire, noi romanii am trait pana nu de mult. Daca in ultimii 30 de ani am dat frau liber experimentelor culinare, acceptand produse nesanatoase in alimentatie doar pentru ca reprezentau ceva nou, precum, pulpele de pui americane, margarina cu gust de sunca, hamburgeri, fast-food si tot felul de produse de patiserie sau panificatie, care mai de care mai bine si frumos crescute, acum e timpul sa constientizam repercusiunile a ceea ce multi au crezut ca reprezinta un element al vietii bune din tarile evoluate. Mitul s-a spulberat pentru tot mapamondul atunci cand tot mai multi cercetatori au dovedit, prin studiile lor, ca pesticidele, aditivii si modificarea genetica a alimentelor ne macina organismul, favorizand aparitia unor boli chinuitoare. Conform statisticilor, in mai putin de un deceniu, in fiecare familie va exista un bolnav de cancer. Pentru a evita implinirea acestui pronostic sumbru, omul din mediul urban trebuie sa invete sa identifice si sa se fereasca de tot ceea ce este nociv in jurul lui.
Dr. Adina Alberts
Transport in Bucuresti
-Edituri
-Top 10
-Cărţi noi
-Promoţii
-- 33,75 leiPRP: 45,00 lei
- 74,25 leiPRP: 99,00 lei
- 56,25 leiPRP: 75,00 lei
OPINIA CITITORILOR