Ghidul Gastronomic al Romaniei. Bucataria Traditionala (Editie de chiosc)

PRP: 11,56 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 8,67 lei
Diferență: 2,89 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2013

DESCRIERE

Bucataria, ca fapt de cultura, presupune dezvoltarea istorica atat ca si continut, cat si ca dinamica. Pe parcursul evolutiei sale, bucataria romaneasca urmeaza etapele dezvoltarii comunitatii umane autohtone, ea fiind influentata de factori economici, sociali, de clima, relief, de contactul cu alte etnii si culturi, de gradul de civilizatie, dar si de gusturile si preferintele romanilor. Cu toate acestea, ea reuseste sa-si pastreze traditia, gustul mancarurilor transmitandu-se din generatie in generatie, fara a ignora totusi tendintele innoitoare in domeniu.

Lucrarea Ghidul Gastronomic al Romaniei. Bucatarie traditionala, aflata la a VIII-a editie, este revizuita cu atentie si reeditata pentru a oferi, atat neinitiatilor in ale bucatariei, cat si gospodinelor experimentate, o larga varietate de preparate culinare traditionale, specifice fiecarei zone etnoculturale (Ardeal, Banat, Bucovina, Dobrogea, Maramures, Moldova, Muntenia, Oltenia), precum si numeroase mancaruri de post. Descrierea obiceiurilor populare specifice fiecarei regiuni si enumerarea festivalurilor cu accente gastronomice, precum si amintirea produselor alimentare traditionale nu fac decat sa apropie cititorul de folclorul romanesc, caci - intr-un fel sau altul - ne amintesc de locurile natale, cu obiceiurile si traditiile locale si de mancarurile preparate de bunicile noastre.

Aducand vorba la mancarurile celor batrani, trebuie spus ca acestia, fara a avea cunostinte referitoare la dieta ideala sau la necesarul zilnic de calorii, stiau totusi sa gateasca mancaruri care imbinau armonios gustul cu echilibrul nutritional, atat de necesar omului zilelor noastre. Posturile saptamanale erau si continua sa fie moduri de a aseza consumul de substante necesare traiului zilnic pe o directie sanatoasa.

In final, ne face placere sa amintim faptul ca„Ghidul Gastronomic al Romaniei“ a fost desemnat ca fiind cea mai buna lucrare pe anul 2009 din Romania la sectiunea„Easy Recipes“ de catre Gourmand World Cookbook Awards, fiind astfel nominalizata sa participe la titlul de cea mai buna carte de bucatarie din lume, alaturi de alti 50 de competitori.


Anul aparitiei:  2013
Tip coperta: Brosata
Format: 165x230
Numar pagini: 168

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1612 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.