Glutenul. Cum ne intoxica graul cultivat in prezent
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
DESCRIERE
Cartea autorului Julien Venesson „Glutenul. Cum ne intoxica graul cultivat in prezent" de la editura PHILOBIA
O ancheta jurnalistica ce sintetizeaza numeroase studii stiintifice serioase referitoare la gluten, realizate de specialisti in imunologie, toxicologie si alergologie si din care aflam cum consumul de grau supus modificarilor genetice a condus la o adevarata explozie de cazuri de intoleranta la gluten sau de boli autoimune!
Autoritatile sanitare publice, nutritionistii si producatorii de alimente incurajeaza in mod curent consumul de cereale, sustinand ca este benefic pentru sanatate. Ancheta realizata in cartea de fata ne arata insa contrariul: daca eliminam graul din alimentatie, am putea fi mult mai sanatosi.
Pentru cresterea randamentului recoltelor, agronomii au modificat foarte mult graul din punct de vedere genetic, dand astfel nastere unor varietati monstruoase ale plantei. Urmarea? Graul cultivat in prezent este mult mai bogat in gluten decat in vremurile stravechi, devenind asadar toxic.
O persoana din trei are – fara sa stie – o sensibilitate la aceasta proteina. Niciodata medicii nu si-ar fi imaginat ca graul este responsabil pentru oboseala cronica, pentru probleme de digestie, pentru durerile de cap, artroza, vertij, neuropatii sau dureri musculare. Mai mult, in randul persoanelor cu o predispozitie genetica, glutenul poate declansa boli autoimune: boala celiaca, boala Crohn, scleroza in placi, diabet de tip I, poliartrita reumatoida…
Daca medicina nu reuseste sa va vindece problemele de sanatate, atunci poate ca ar fi mai bine sa va intrebati ce anume mancati….
Anul aparitiei: 2018
Format: 13X20 cm
Nr. pagini: 224
Transport in Bucuresti
-Edituri
-Top 10
-Cărţi noi
-Promoţii
-- 57,20 leiPRP: 65,00 lei
- 25,76 leiPRP: 29,95 lei
- 39,92 leiPRP: 49,90 lei
OPINIA CITITORILOR