Gregorian Bivolaru, Proteine vegetale si retete culinare savuroase lacto-ovo-vegetariene. Pentru yoghinii incepatori si avansati

Preț: 48,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Cartea autorului Gregorian Bivolaru „Gregorian Bivolaru, Proteine vegetale si retete culinare savuroase lacto-ovo-vegetariene. Pentru yoghinii incepatori si avansati" de la editura SHAMBALA

Cartea contine o multime de informatii care va vor permite sa descoperiti o multime de surse bogate de proteine vegetale.

Este un ghid bogat documentat pentru o alimentatie lacto-ovo-vegetariana, ce procura fiintei umane atat energie, regenerare si vitalitate, cat si o hranire perfect echilibrata, naturala, savuroasa si pura. Cel mai adesea, alegerea dietei vegetariene este rodul unei profunde introspectii si aceasta corespunde unei viziuni innoitoare asupra lumii, fiind adesea rezultatul (sau inceputul) multor transformari ce apar apoi in sfera constiintei.

Cu totii stim ca, in alimentatia sanatoasa, proteinele, care mai sunt denumite si „caramizile“ trupului, indeplinesc pentru organism un rol structural si functional foarte important. Proteinele intra in alcatuirea sistemului osos, a musculaturii, a organelor interne pielii, a parului, a unghiilor, a membranelor celulare, a tesuturilor conjunctive etc. Pe langa aceasta, la nivelul celulelor noastre, proteinele mai indeplinesc si un rol functional (intra in compozitia enzimelor, a hormonilor, a anticorpilor, a hemoglobinei etc.).

In conformitate cu un cliseu alimentar – inoculat in gandirea comuna mai ales prin forta unor obisnuinte cultivate in mod cat se poate de voit si de interesat, prin publicitatea platita de marile concerne agroindustriale – multi oameni au ajuns sa creada cu o mare convingere, desi fara argumente, ca principala sursa de proteine este carnea si ca, vezi Doamne, vegetarienii nu au forta si rezistenta fizica.

Cartea „Proteine vegetale“ demonstreaza cu argumente stiintifice ca aceasta idee puerila este un simplu mit mediatic si ca, in realitate, pentru mentinerea unei sanatati depline, este de preferat ca omul sa isi procure proteinele in principal din regnul vegetal (cereale, leguminoase, seminte oleaginoase, alge, ciuperci). Dincolo de necesarul de proteine impus prin statistici teoretice de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii si de catre diferite organisme internationale, trebuie sa remarcam diferentele mari care apar, chiar de la un an la altul, intre procentele si valorile din statisticile asa-zis oficiale, cifrele variind atat de mult, incat ar trebui sa credem ca necesitatile alimentare ale fiintelor umane variaza la randul lor foarte mult, aspect care este cu totul neverosimil. Acest fapt semnificativ ar trebui sa le ridice destule semne de intrebare celor care cel mai adesea se mai lasa „ganditi“, prin intermediul cliseelor de publicitate referitoare la sanatate si alimentatie, care sunt in realitate mesaje ale unor interese pur comerciale.

In cartea „Proteine vegetale“ gasim o multime de informatii care ne vor permite sa descoperim o multime de surse bogate de proteine vegetale. Totodata, aceasta lucrare este un ghid bogat documentat pentru o alimentatie lacto-ovo-vegetariana, ce procura fiintei umane atat energie, regenerare si vitalitate, cat si o hranire perfect echilibrata, naturala, savuroasa si pura. Cel mai adesea, alegerea dietei vegetariene este rodul unei profunde introspectii si aceasta corespunde unei viziuni innoitoare asupra lumii, fiind adesea rezultatul (sau inceputul) multor transformari ce apar apoi in sfera constiintei.

Alimentatia naturala si hranitoare incepe cu modul in care sunt crescute legumele si fructele in gradini si in livezi, unde agricultorul cultiva pamantul cu intelepciune si iubire, fara ingrasaminte chimice si fara alte substante artificiale care nu fac decat sa scada calitatea nutritiva si savoarea legumelor si a fructelor, avand in plus un efect nociv asupra organismului.

Toate ingredientele vegetale naturale sunt foarte energizante si nutritive si, daca totodata stim sa le combinam, este apoi usor ca ele sa acopere intr-un mod armonios necesarul proteic. De asemenea, asocierea echilibrata a diferitelor ingrediente de origine vegetala (de exemplu, a plantelor aromatice care au in acelasi timp si proprietati curative) ofera meniurilor vegetariene o savoare inedita, ceea ce face ca aceste preparate sa fie atat nutritive, cat si delicioase. Aroma unui aliment este printre altele rezultatul prezentei mai multor principii naturale placut mirositoare, care participa la manifestarea complexa a savorii si a placerii gustative. Ceea ce experimentam ca fiind o anumita savoare este, de fapt, o combinatie de arome, gusturi si mirosuri. Actul hranirii este in acelasi timp o experienta multisenzoriala, o perceptie sinestezica a simturilor: mirosul, gustul, vederea si atingerea.

Arta culinara este considerata in traditiile spirituale ale omenirii ca fiind una dintre cele 64 de arte ce figureaza in faimosul tratat KAMA SUTRA. Iata ce spunea inteleptul Maha Chohan: Daca o femeie pura, armonioasa si vitala ar putea vedea scanteile de lumina subtila ce ies din varfurile degetelor ei atunci cand gateste, precum si lumina tainica si curentii subtili colorati ce intra in hrana pe care o atinge cu dragoste, ar fi profund uimita sa descopere cat de multe energii tainice canalizeaza atunci prin fiinta ei si in felul acesta le inmagazineaza in mancarea pe care o pregateste.

Atat energia ei feminina, cat si emotiile ei se impregneaza atunci in acea hrana si apoi, in momentul ingurgitarii ii influenteaza pe toti cei care o consuma (prin declansarea anumitor procese de rezonanta oculta). Prepararea atenta si plina de iubire a bucatelor este una dintre cele mai importante si mai putin intelese activitati ale existentei femeii. Tocmai de aceea, aceasta activitate ar trebui sa fie realizata atent, pe indelete, fara graba, in pace si cu bucurie, pentru ca atunci insasi substanta cea tainica a vietii fiintei umane care gateste intra si se acumuleaza in acea mancare, iar ulterior ea va fi ingerata, devenind apoi (prin declansarea anumitor procese de rezonanta oculta) o parte din energia persoanei care o primeste.

Multe fiinte umane intelepte au recurs, din cele mai vechi timpuri, la o alimentatie alcatuita doar din produse simple, naturale si pure. Pitagora, Platon, Buddha, Mahavira, LaoTze, Epicur, Porfirios, Plutarh, Aristotel, Clement din Alexandria, Ioan Crisostom sunt numai cativa dintre celebrii vegetarieni ai Antichitatii si ai crestinismului primelor secole.

Vegetarianismul este deja astazi un curent binefacator in expansiune. Aceasta explica de ce multe personalitati ale vietii publice au adoptat aceasta dieta sanatoasa. Amintim aici pe cateva dintre ele: Bob Dylan, Brigitte Bardot, Dustin Hoffman, Adriano Celentano, Alee Baldwin, Pierce Brosnan, Paul McCartney, Ringo Starr, George Harrison, Montserrat Caballe, Natalie Portman, Ornella Muti, Uri Geller, Sant Kirpal Singh Ji etc.

In incheiere, va uram pofta buna atunci cand veti pune in aplicare retetele savuroase oferite in cartea „Proteine vegetale“. (profesor yoga Gregorian Bivolaru)


Cuprins:


    PREFATA
    SA NE HRANIM IN MOD INTELEPT
        Alimentatia actuala este toxica si defectuoasa
        Dieta vegetariana este tot mai apreciata
    LIMBAJUL SECRET AL ADN-ULUI ESTE EXPRESIA FIZICA A VIETII
        Nimic nu este intamplator la nivelul ADN-ului
        Dovezi stiintifice despre harta genomului uman
    INFORMATII SEMNIFICATIVE SI ADEVARATE CARE EVIDENTIAZA MAREA MINCIUNA AGRO-ALIMENTARA
        Energia alimentelor cu care ne hranim ne influenteaza propria constiinta
        Doua secole in care alimentatia oamenilor a ajuns, treptat, in declin
        Boala vacii nebune – inca o sansa pentru toti oamenii de a intelege situatia actuala a industriei agro-alimentare
        Demascarea inselatoriei „alimentelor“ produse industrial
        Cate putin din fiecare element toxic, pentru a obtine... un cocktail „nutritiv“
        Situatia actuala a alimentelor
            Alimente indelung preparate termic
            Alimentele prelucrate industrial
        Organismele modificate genetic sau „Frankenstein“ in farfuria dumneavoastra
        Hrana pentru copii
        Industria carnii – macelarirea animalelor
    AGRICULTURA ORGANICA SI AGRICULTURA BIODINAMICA SUNT METODELE VIITORULUI
        Agricultura biologica
            Evolutia agriculturii biologice
            Ce este agricultura biologica?
                Pamantul
                Animalele
                Calitate de la un capat la altul
                Reglementarea alimentelor biologice
        Agricultura biodinamica – o modalitate naturala si spirituala pentru viitorul umanitatii
            Ce este agricultura biodinamica?
            Principiile de baza ale agriculturii biodinamice
                O noua perspectiva asupra hranei
                Citirea cartii Naturii si a propriei fiinte
                Sa tinem cont de ritmurile cosmice
                Viata plantelor este intim legata de viata solului
                O noua viziune asupra nutritiei
                Preparatele biodinamice – remedii pentru pamant
                Hrana naturala pentru plante si animale
                O agricultura nechimizata si nemodificata genetic
                Ferma ca unitate de baza a agriculturii
                Economie bazata pe o reala cunoastere
            Agricultura biodinamica in Romania
            Beneficiile produselor bio
                Pentru noi
                Pentru celelalte fiinte, cat si pentru planeta Pamant
                Conceptul bio
    IUBIREA, APA SI … ELEMENTELE NUTRITIVE
        Metabolismul bazal
        Necesitatile fiintei umane
            Iubirea
            Apa
                Sangele
                Urina
                Laptele matern
                Fluidul menstrual
                Saliva
            Proteine
            Glucide
            Lipide
            Vitamine, enzime si elemente minerale
    PROTEINELE SUNT SURSA VIETII
        Ce este o proteina?
        Aminoacizii (AA)
            Diferentele dintre aminoacizi
        Structura proteinelor
        Metabolismul trupului
        Asimilarea aminoacizilor
        Purinele
        Calitatile proteinelor
            Factorul limitator
            Metode de evaluare pentru calitatea nutritionala a hranei
        Concluzii nutritionale
        Proprietatile aminoacizilor esentiali
        Proprietatile aminoacizilor neesentiali
    ATENTIE LA „MATERIILE PROTEICE VEGETALE“!
        De ce corporatiile din industria agro-alimentara prefera „materiile proteice vegetale“
        Diferitele tipuri de texturi
        Soia modificata genetic
    PROTEINELE VEGETALE SUNT HRANA A MILIARDE DE OAMENI
        Algele
            Compozitia algelor
            Algele brune
            Algele rosii
            Algele verzi
            Algele de provenienta japoneza
        Cerealele
            Descrierea unei cereale
            Forme de prezentare a cerealelor
            Prepararea cerealelor
        Cele mai folosite cereale
            Amarantul
            Graul
            Alacul
            Kamut
            Orezul
            Ovazul
            Porumbul
            Meiul
            Orzul
            Secara
            Quinoa
            Hrisca
        Leguminoasele
            Fasolea
            Lintea
            Bobul
            Mazarea
            Nautul
            Soia nemodificata genetic
        Semintele oleaginoase
            Susanul
            Nucile
            Alunele de padure
            Migdalele
            Semintele de floarea soarelui
            Semintele de in
            Semintele de dovleac
        Sucuri si nectaruri
            Sucuri nutritive din lastari de cereale verzi
                Sucuri de cereale
            Sucuri din lastari de leguminoase
            Sucuri din zarzavaturi si legume
            Cocktail de sucuri
            Nectaruri din fructe, legume, plante medicinale
                Nectaruri cu lapte vegetal
                Nectaruri cu macerate din plante
    CONCEPTUL BIO-ECOLOGIC-ORGANIC
        Micul dejun
        Bauturi
        Sosuri
        Specialitati culinare gata preparate
        Amestecuri de cereale
        Deserturi si lactate
        Diverse produse
        Alge
        Indulcitori
        Uleiuri si grasimi vegetale
        Condimente
        Conserve
        Compoturi
        Alimente pentru copii
        Produse cosmetice si de curatenie a casei
        Proprietatile fibrelor vegetale
    SURSE PROTEICE VEGETALE EXTRAORDINARE
        Uimitoarele seminte germinate
            Ce feluri de seminte se germineaza?
            Cum se produce germinarea?
            Pentru ce se folosesc in alimentatie semintele germinate?
                Germeni de grau
                Germeni de seminte de in
                Germeni de seminte de dovleac
                Germeni de creson
                Germeni de sparanghel
                Germeni de varza rosie
                Germeni de varza de Bruxelles
                Germeni de morcovi
                Germeni de canepa
                Germeni de schinduf
                Germeni de linte
                Germeni de fasole mung
                Germenii de rucola (voinicica)
            Care parte a germenilor se consuma?
            In ce preparate se pot adauga germenii?
        Alte complemente alimentare extrem de nutritive si bogate in proteine
            Spirulina
            Chlorella
            Drojdia de bere
    RETETE SAVUROASE CU PROTEINE MIRACULOASE
        Condimentele aromate
        Algele -ierburile marilor
            Supa de alge cu wakame si dulse
            Supa miso traditionala
            Supa de alge cu ou
            Salata de alge cu avocado si ciuperci champignon
            Salata verde cu alge, porumb si maioneza
            Salata alba cu alge si sos Roquefort
            Reteta traditionala aromata
            Sos in trei culori pentru spaghetti fine
            Sos „Ocean“ cu trei feluri de alge (dulse, wakame, nori)
            Salata de alge nori, castraveti si ridiche neagra
            Sushi nori – varianta traditionala
            Sushi nori – varianta
            Salata picanta de alge cu ciuperci si telina
        Amarantul – cel care va ramane vesnic tanar
            Seminte fierte de amarant (reteta de baza)
            Salata de amarant cu vinete grill
            Crochete din seminte de amarant si cartofi
            Seminte prajite de amarant (reteta de baza)
            Chiftelute din seminte de amarant
            Budinca de amarant cu seminte de pin si fructe
        Bobul – samanta virilitatii
            Bob verde fiert (reteta de baza)
            Bob uscat fiert (reteta de baza)
            Pasta de bob
            Supa egipteana cu bob
            Bob prajit
            Bob cu sos de tomate
            Bob proaspat turcesc
            Bob cu ciuperci si smantana
            Bob inabusit cu ceapa
            Salata de bob
        Ciupercile – proteinele padurii
            Retete cu ciuperci proaspete
                Salata de ciuperci proaspete cu branza tofu
                Salata de ciuperci proaspete cu avocado
                Salata de ciuperci proaspete cu andive si maioneza
                Ciuperci proaspete cu salata verde
            Retete cu ciuperci gatite
                Omleta cu ciuperci si branza tofu
                Ciuperci la cuptor cu legume si branza tofu
                Supa crema de ciuperci si legume
        Fasolea -vrejul care urca la cer
            Fasolea verde
            Fasolea uscata sub forma de boabe
            Ciorba de boabe de fasole cu verdeturi aromate
            Supa provensala
            Chili vegetarian
            Fasole mexicana cu orez picant
            Salata de fasole multicolora
            Salata cu fasole rosie si avocado
            Fasole cu tarhon si smantana
        Graul – planta energiei, a vitalitatii si a generozitatii
            Grau boabe fiert (reteta de baza)
            Grau boabe prajit (reteta de baza)
            Faina integrala de grau (reteta de baza)
            Faina grisata – grisul (reteta de baza)
            Cus-cus (reteta de baza)
            Pastele si taiteii (reteta de baza)
            Pil-pil (reteta de baza)
        Retete cu grau nepreparat termic
            Crema la pahar cu grau germinat
            Grau boabe cu miere si nuci
            Salata de bulgur cu struguri
            Tabule
            Dejunul Kolath
        Retete cu boabe fierte de grau integral
            Pilaf de grau cu linte
            Grau fiert cu mere si nuci
            Grau integral crupe sau bulgur fiert
            Supa de rosii cu bulgur de grau
            Pilaf de grau
            Pilaf de grau cu ciuperci si legume
            Bulgur cu masline
        Retete cu grau macinat – faina de grau integrala preparata termic
            Panigran – pasta din faina integrala de grau si legume
            Chapati
            Paine din faina integrala de grau
            Clatite din faina integrala de grau, mere, miere si nuci
            Reteta cu grau macinat – faina grisata
            Gris de grau cu fructe – desert racoritor de vara
        Retete cu seitan
            Seitan – gluten de grau
            Seitan (reteta de baza)
            Seitan fiert (reteta de baza pentru preparate)
            Seitan – snitele
            Seitan copt in tava
            Seitan in sos de tomate
            Seitan traditional din Burgundia
            Seitan cu sote de legume
        Hrisca – „soba“ tibetana
            Hrisca cruda (reteta de baza)
            Hrisca prajita (reteta de baza)
            Hrisca fiarta (reteta de baza)
            Retete cu hrisca cruda
                Salata de hrisca cruda cu legume
                Salata de avocado cu hrisca cruda
            Retete cu boabe de hrisca fiarta
                Mancare de hrisca fiarta cu legume
                Mancare de hrisca cu ciuperci
            Reteta cu boabe de hrisca prajita
                Hrisca prajita cu unt sau cu lapte
            Retete cu faina de hrisca
                Gogosele din hrisca
                Blini (din bucataria rusa)
        Lintea – margelutele Orientului
            Linte fiarta (reteta de baza)
            Retete cu linte fiarta
                Linte cu orez
                Pasta de linte rosie
                Pateu cu linte rosie si gris
                Supa crema de linte cu legume
                Supa de linte verde
                Supa de linte cu mazare uscata si tamarind
                Linte cu maioneza
                Mancare de linte aromata
                Tomate umplute cu linte
                Mancare cu linte si dovleac
        Mazarea – vitalitate si savoare
            Mazarea uscata fiarta (reteta de baza)
            Retete cu mazare verde
                Sufleu de mazare verde zdrobita
                Piure din boabe de mazare zdrobita
                Salata de mazare cu bulgur de grau
                Mancare de mazare
                Supa de mazare
                Crochete de mazare galbena boabe
                Sote de mazare
        Meiul – gustos si hranitor
            Mei fiert (reteta de baza)
            Mei prajit si apoi fiert (reteta de baza)
            Retete cu mei fiert
                Mei cu sote de legume
                Mamaliga din mei
                Risotto de mei si amarant cu seitan si ciuperci
                Crochete din mei
                Crochete din mei si ciuperci
                Tarta de mei
                Bomboane delicioase superproteice
        Nautul – puterea virilitatii
            Naut fiert (reteta de baza)
            Naut crud – macerat (reteta de baza)
            Naut prajit (reteta de baza)
            Retete din boabe de naut crud
                Lapte de naut
            Retete din boabe de naut fiert
                Naut copt condimentat picant
                Naut prajit condimentat aromat
                Supa crema indiana de naut
                Humus
                Chiftele de naut
                Naut picant cu rosii (chana masala)
                Pateu de naut
                Crema de naut cu rozmarin
                Falafel
                Orez cu naut
                Salata indiana de naut
                Salata de naut
        Orezul – samanta alba a Orientului
            Orez fiert (reteta de baza)
            Orez de primavara cu urzici, stevie sau spanac
            Salata de orez racoritoare, cu castraveti si avocado
            Orez cu legume
            Orez cu unt si legume cu aroma delicata
            Crochete de orez cu menta
            Orez cu curry
            Ardei gras umplut cu orez si ciuperci
            Orez indian
            Orez cu sofran
            Orez tailandez cu sos picant din branza tofu
            Sarmale in frunze de hrean, podbal, tei, stevie, vita – deliciul primaverii
            Desert cu orez, mere, miere si caju
        Orzul – hrana inimii sanatoase
            Orz prajit si fiert (reteta de baza)
            Orz fiert (reteta de baza)
            Reteta din faina integrala de orz
                Supa din faina integrala de orz
            Retete din boabe de orz fiert
                Orz turcesc
                Budinca egipteana de orz
                Supa de orz
                Piure din fulgi de orz
        Ovazul – cereala hranitoare
            Ovaz fiert
            Kasha
            Retete din fulgi de ovaz
                Porridge nefiert superproteic
                Ciorba de creson si fulgi de ovaz
                Budinca cu fulgi de ovaz
                Omleta cu fulgi de ovaz
            Retete din arpacas de ovaz
                Porridge
                Clatite cu arpacas de ovaz
                Escalop cu arpacas de ovaz
        Porumbul – savuros si hranitor
            Porumb fiert
            Porumb copt
            Porumb cu urda de vaci
            Retete din faina de porumb
                Mamaliga asezonata cu condimente
                Mamaliga cu condimente si ochiuri in cuib
                Mamaliga cu tomate si vinete
                Prajitura cu malai si pere
            Retete din porumb boabe
                Salata cu porumb, ciuperci si branza
                Salata de porumb si coriandru
                Salata mexicana cu sos Salsa
        Quinoa – mama cereala
            Quinoa fiarta (reteta de baza)
            Retete din quinoa fiarta
                Tabule cu quinoa
                Salata de quinoa cu legume
                Salata de quinoa cu naut
                Supa crema de quinoa cu dovleac
                Supa crema de quinoa cu telina
                Piure de quinoa cu cartofi
                Desert cu quinoa si lapte de migdale
                Budinca delicioasa de quinoa
            Retete din fulgi de quinoa
                Gnocchis
                Crochete din fulgi de quinoa cu ciuperci
                Sufleu din fulgi de quinoa
                Gratin din fulgi de quinoa cu cartofi
            Reteta din faina de quinoa
                Paine
        Secara – samanta caldurii interioare
            Retete din faina de secara
                Paine simpla de secara
                Chifle de secara
                Piscoturi de secara cu seminte
                Fursecuri mici
            Retete din fulgi de secara
                Fulgi de secara cu kiwi si caju
        Soia – boabele aurite ale proteinelor vegetale
            Tonuy sau lapte de soia (reteta traditionala)
            Iaurt din lapte de soia
            Clatite cu lapte de soia
            Retete din branza tofu
                Branza de soia – tofu (reteta traditionala)
                Kori-tofu (reteta traditionala)
                Pateu pentru tartine cu masline si nuci
                Pateu de tofu cu spanac
                Crema de branza tofu cu legume si verdeturi
                Budinca de paste integrale cu branza tofu
                Branza tofu cu sos aromat
            Retete din tempeh
                Tempeh (reteta traditionala)
                Tempeh prajit in stil traditional indonezian
                Tempeh dulce-acrisor
                Tempeh cu sos de tomate si curry
                Tempeh cu sos alb
                Natto (prezentare generala)
                Miso (prezentare generala)
                Sufu (reteta traditionala)
            Retete din soia boabe
                Salata de boabe de soia
                Drob din boabe de soia si ciuperci
                Chiftelute din boabe de soia
                Placinta cu soia
                Drob de soia cu orez
            Retete din faina de soia
                Supa de rosii cu soia
                Diferite sosuri din soia (shoyu, tamari, miso)
                Tamari (prezentare generala)
                Shoyu (reteta traditionala)
        Susanul – cel care prelungeste viata
            Salata afrodiziaca
            Prajiturele cu susan
            Clatite din ceapa cu seminte de susan
            Prajiturele din susan, gris si curmale
        Semintele oleaginoase – miezul plin de energia vietii
            Migdale cu fasole verde
            Migdale cu broccoli
            Salata de nuci
            Salata de linte cu nuci
            Mere coapte cu fistic
            Salata Exotic Fruct
            Desert cu nuci
            Trufe racoritoare de ciocolata
        Sucuri si nectaruri – proteine naturale instant
            Sucuri din fructe, legume si plante
                Cocktail-uri de sucuri vitalizante
                    Cocktail cu suc de grau verde regenerant
                    Nutritiv cu ananas
                    Cocktail antioxidant cu suc de orz verde
                    Energizant din orz verde cu miere
                    Baza vitala
                    Tonic proaspat
                    Nutritiv verde
                    Retete pentru prepararea unor sucuri simple cu efect tonic rapid si eficient
                Cocktail-uri de sucuri detoxifiante
                    Purificator
                    Miracol verde pur
                    Natura primavara
                    Retete pentru prepararea unor sucuri simple cu efect purificator rapid si eficient
                Sucuri imunostimulatoare
                    Puterea ursului
                    Orange imunoprotector
                    Retete pentru prepararea unor sucuri imunostimulatoare simple,
                    rapide si eficiente
            Nectaruri din fructe, legume si plante medicinale
                Nectaruri cu apa plata
                    Fructele muntelui
                    Mereu verde
                    Sanatate curata
                Nectaruri cu lapte vegetal
                    Sfera de energie
                    Crema deliciul fructelor
                    Nectarul zanelor
                Nectaruri cu macerate din plante
                    Mental fresh
                    Vitalitate forte
                    Nectar vital amarant
                Nectaruri cu sucuri de fructe si legume
                    Putere din orz verde
                    Verde pur de primavara
                    Exotic delight
    ANEXE – VINDECATORII NATURALI – SURSE VEGETALE DE PROTEINE, AMINOACIZI SI FIBRE
        Surse vegetale care contin proteine
        Surse vegetale care contin aminoacidul esential valina
        Surse vegetale care contin aminoacidul esential triptofan
        Surse vegetale care contin aminoacidul esential izoleucina
        Surse vegetale care contin aminoacidul esential leucina
        Surse vegetale care contin aminoacidul esential lizina
        Surse vegetale care contin aminoacidul esential metionina
        Surse vegetale care contin aminoacidul esential fenilalanina
        Surse vegetale care contin aminoacidul esential treonina
        Surse vegetale care contin aminoacidul arginina
        Surse vegetale care contin acidul aspartic
        Surse vegetale care contin aminoacidul cisteina
        Surse vegetale care contin aminoacidul cistina
        Surse vegetale care contin acidul glutamic
        Surse vegetale care contin aminoacidul glutamina
        Surse vegetale care contin aminoacidul glicina
        Surse vegetale care contin aminoacidul histidina
        Surse vegetale care contin aminoacidul prolina
        Surse vegetale care contin aminoacidul tirozina
        Surse vegetale care contin fibre
    PARABOLA BOBULUI DE GRAU
    GLOSAR DE TERMENI
    BIBLIOGRAFIE


Anul aparitiei: 2009
Format: 21 x 29, 5 cm
Nr. pagini: 216 + 8 pagini color

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.2328 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.