Heiner Schmid, Pomii fructiferi. Metode de altoire

PRP: 9,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 7,38 lei
Diferență: 1,62 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 191

DESCRIERE

Altoirea pomilor se face in principal din doua motive: pastrarea calitatilor unui anumit soi sau obtinerea unor fructe deosebite. Altoirea poate fi considerata si o metoda de a scurta durata ajungerii la maturitate. Prin altoire uniti un ciot (radacina si o portiune mica de trunchi) si un altoi (partea superioara a trunchiului, inclusiv ramuri). Aceasta metoda de crestestere a copacilor este in mod special folositoare pentru obtinerea unui numar mare de copaci din aceeasi specie, dar si pentru adaugarea de ramuri unui copac. O metoda de altoire foarte veche si destul de raspandita este altoirea prin oculatie. Desi exista cateva variante de aplicare a acestei metode, principiul este acelasi: sub o deschidere practicata in scoarta portaltoiului se amplaseaza un fragment din scoarta altoiului care contine un mugure al acestuia. Cele mai cunoscute metode de oculatie sunt: oculatia in ochi dormind, oculatia in ochi crescand, oculatia inelara, oculatia cu placa intermediara. Nu este posibila altoirea a doua specii total diferite de copaci pentru ca plantele trebuie sa faca parte din aceeasi familie botanica. Conditia de baza pentru ca o altoire sa fie reusita este sa recoltam altoiul cat mai proaspat, iar seva sa nu se usuce. Pentru majoritatea plantelor, se recomanda ca altoirea sa se faca in perioada mai-iulie. Altoirea se practica la pomii fructiferi si la unii arbusti. Putem altoi, de asemenea, diversi pomi fructiferi (meri, gutui, pruni), vita-de-vie sau chiar citrusi (portocali sau lamai). CUPRINS: Cap. 1. Altoirea ca posibilitate de obtinere a unui soi noi si de inmultire a acestuia Cap. 2. Sanatatea materialului de pornire si capacitatea de productie Cap. 3. Specii si soiuri Cap. 4. Lastari – altoi Cap. 5. Metode de altoire Cap. 6. Realtoirea pomilor fructiferi Cap. 7. Lucrari ulterioare Cap. 8. Inventar pentru altoiri Anul aparitiei: 2007 Pagini: 191

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.2183 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.