Iluzia cunoasterii - De ce nu gandim niciodata singuri de Philip Fernbach
DESCRIERE
Cartea autorului Philip Fernbach „Iluzia cunoasterii De ce nu gandim niciodata singuri de Philip Fernbach" de la editura PUBLICA
TOTI CREDEM CA STIM MAI MULT DECAT CUNOASTEM IN REALITATE
Oamenii au construit societati si tehnologii de o complexitate extraordinara, dar cei mai multi dintre noi nu stim nici macar cum functioneaza un pix sau o toaleta. Cum am realizat atat de mult in pofida faptului ca intelegem atat de putin? Steven Sloman si Philip Fernbach, experti in stiinte cognitive, sustin ca supravietuim si prosperam in ciuda carentelor noastre mintale deoarece traim intr-o comunitate cognitiva bogata. Cheia inteligentei noastre se afla in oamenii si lucrurile care ne inconjoara. Constant extragem informatiile si expertiza care sunt stocate in afara capetelor noastre: in corpurile noastre, in lucrurile aflate in posesia noastra si in comunitatea cu care interactionam – si, de obicei, nici macar nu ne dam seama de acest lucru.
Mintea omeneasca este deopotriva sclipitoare si jalnica. Am supus focul, am creat institutii democratice, am pus piciorul pe Luna si am reconstituit genomul. Cu toate acestea, cu totii suntem predispusi sa comitem erori, cateodata irationali si adeseori ignoranti. Natura in esenta comunitara a inteligentei si a cunoasterii explica motivele pentru care presupunem frecvent ca stim mai mult decat cunoastem in realitate, pentru care este atat de grea schimbarea opiniilor politice si a falselor convingeri si pentru care abordarile educatiei si ale managementului care se axeaza asupra individului dau gres adeseori. Dar mintile noastre deschise catre colaborare ne dau, de asemenea, posibilitatea de a face lucruri uimitoare. Aceasta carte sustine ca adevaratul geniu poate fi gasit in modalitatile in care cream inteligenta folosind comunitatea din jurul nostru.
Iubesc aceasta carte. O abordare sclipitoare, care iti deschide ochii, facandu-te sa intelegi cat de putin stie fiecare dintre noi si cat de mult cunoastem cu totii laolalta. Este nemaipomenita si, de asemenea, foarte amuzanta. Cititi-o!
Cass R. Sunstein, coautor al cartii Nudge, fondator si director al Programului de Economie Comportamentala si Politici Publice de la Harvard Law School
In aceasta carte sclipitoare, Steven Sloman si Philip Fernbach ne arata cat de mult depinde mintea individului de mintile celorlalti. Iluzia cunoasterii este un proiect al unei societati instruite.
Barry Schwartz, autorul cartilor The Paradox of Choice, Practical Wisdom si Why We Work
O carte exceptional de clara si de bine argumentata. Are de spus unele lucruri importante si radicale despre aproape orice, de la farmecul povestilor si modul in care telefoanele iPhone ne fac mai isteti pana la argumentele pro si contra in ceea ce priveste democratia. Este psihologia la cel mai inalt nivel.
Paul Bloom, profesor de psihologie la Yale University si autor al cartii Against Empathy: The Case for Rational Compassion
Steven Sloman si Philip Fernbach sunt experti in materie de ignoranta. Cartea lor captivanta dezvaluie toate modalitatile in care ne autoiluzionam, crezand ca stim mai mult decat o facem in realitate.
Jonah Berger, autor al cartilor Contagios si Influenta Invizibila
Nr. de pagini: 344
Anul aparitei: 2017
Transport in Bucuresti
-Edituri
-Top 10
-Cărţi noi
-Promoţii
-- 39,20 leiPRP: 49,00 lei
- 42,70 leiPRP: 61,00 lei
- 40,50 leiPRP: 45,00 lei
OPINIA CITITORILOR