Joe Dispenza, Tu esti Placebo. Meditatia 2. Cum sa schimbi o credinta si o perceptie - CD Audio

PRP: 26,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 20,80 lei
Diferență: 5,20 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2015

DESCRIERE

Starea de a fi

Perceptiile si credintele sunt stari subconstiente de a fi. Acestea incep cu ganduri si senzatii pe care le ganditi si le simtiti iar si iar, pana cand, in cele din urma ele devin obisnuite sau automate, moment in care ele formeaza o atitudine. Atitudinile intrepatrunse devin credinte, iar credintele inrudite intrepatrunse devin perceptii. Odata cu trecerea timpului, aceasta redundanta creeaza o perspectiva asupra lumii si asupra propriei persoane, in mare masura la nivel subconstient. Ea va afecteaza relatiile, comportamentele si realmente totul in viata.


Pentru ca efectele meditatiei sa isi atinga scopul, este necesara schimbarea felului de a fi. Astfel, corpul vostru poate reactiona la o noua minte. Schimbarea starii de a fi incepe cu schimbarea gandurilor voastre. Datorita proportiilor impresionante ale creierului anterior (prozencefalul), printre privilegiile conditiei umane se numara capacitatea noastra de a ne transforma gandurile in fapte mai reale decat orice altceva, acesta fiind intocmai modul de functionare al efectului placebo.


Pregatirea pentru meditatie

Exista doua momente din zi care favorizeaza cel mai mult practica acestei meditatii ghidate: seara, chiar inainte de a merge la culcare, si dimineata, chiar inainte de a va ridica din pat. Acest lucru se intampla pentru ca, atunci cand adormiti, va miscati in mod natural prin intregul spectru al starilor undelor cerebrale, trecand de la starea beta (de veghe), la starea alfa, mai lenta (atunci cand inchideti ochii), la starea teta, si mai lenta (cand sunteti pe jumatate adormiti, pe jumatate treji), pana la starea de unda delta, a somnului profund. Iar cand va treziti dimineata, faceti acelasi lucru in sens invers.

Astfel, daca meditati in aceste doua momente, este mai usor sa accesati undele cerebrale alfa sau teta. Aveti o disponibilitate mai mare sa fiti intr-o stare modificata, deoarece este directia din care fie tocmai ati venit, fie inspre care va indreptati. S-ar putea spune ca usa mintii subconstiente este deschisa in timpul acestor doua momente. Alegeti momentul care va functiona cel mai bine pentru voi si apoi respectati-l.

In ceea ce priveste locul ales pentru meditatie, acesta ar trebui sa fie unul in care atentia sa nu va fie distrasa. Va veti deconecta de la lumea externa, fizica, asadar este important sa alegeti un loc linistit, unde puteti fi singuri si nu veti fi intrerupti. Un loc unde sa va puteti intoarce in fiecare zi si pe care sa il folositi ca pe coltisorul vostru obisnuit si sacru de meditatie.

Nu este recomandat sa meditati in pat, deoarece asociati patul cu somnul. Alegeti un scaun pe care sa va asezati sau aranjati un loc pe podea, unde veti putea sta cel mult o ora. Muzica (instrumentala linistitoare, de relaxare) este ideala pentru a acoperi zgomotul de fundal.

Pe fundalul acestui audiobook de meditatie gidata, atent inregistrat in conditii impecabile, ruleaza muzica de relaxare propice pentru meditatie.

Imbracati-va in haine confortabile, lejere si lasati deoparte ceasul, bijuteriile sau orice alte accesorii care v-ar putea distrage, inclusiv ochelarii (daca este cazul).

Indiferent daca stati pe scaun sau pe podea cu picioarele incrucisate, stati drepti si mentineti-va coloana in pozitie verticala. Corpul ar trebui sa fie relaxat, dar mintea trebuie sa ramana concentrata, asadar nu va relaxati atat de mult incat sa adormiti. Daca, in timpul meditatiei, incepeti sa aveti stari de somnolenta, inseamna ca treceti intr-o stare de unda mai lenta, ceea ce nu trebuie sa va ingrijoreze. Cu ceva exercitiu, corpul se va conditiona si nu va mai dori sa adoarma.

Cand incepeti meditatia, inchideti ochii si respirati lent si profund. Veti intra in curand dintr-o stare de unda cerebrala beta intr-o stare alfa.

Pentru practica acestei meditatii ghidate, acordati-va timp suficient, daca este posibil, pentru a va linistiti mintea inainte de a incepe.

Daca sunteti incepatori in practica meditatiei, exista un obstacol foarte comun pe care il veti intampina. Ori de cate ori incepeti sa schimbati ceva in viata voastra, corpul vostru, in calitate de minte, va semnala creierului sa preia din nou controlul. Si atunci, veti auzi voci negativiste precum: De ce nu incepi de maine?, Semeni prea mult cu mama ta!, Ce e in neregula cu tine? N-o sa te schimbi niciodata. Nu mi se pare normal.

In momentul in care reactionati la acea voce ca si cum v-ati increde in spusele ei, constienta voastra se afunda din nou in programul automat, asadar ajungeti sa ganditi iar aceleasi ganduri, sa realizati aceleasi actiuni si sa traiti in funtie de aceleasi emotii. Daca, in schimb, va veti elibera corpul din itele acestor emotii atunci veti fi capabili sa va relaxati in momentul prezent.

Aceasta meditatie ghidata, prin care veti fi calauziti, incepe cu o tehnica pe care budistii o numesc concentrare deschisa. Inchideti ochii, va desprindeti atentia de la lumea exterioara si de la capcanele ei si, in schimb, va deschideti concentrarea pentru a acorda atentie spatiului din jurul vostru. Motivul pentru care functioneaza acest lucru este ca, atunci cand simtiti acest spatiu, nu acordati atentie niciunui lucru material si nu ganditi. Cercetarile arata ca, atunci cand este folosita metoda concentrarii deschise asa cum trebuie, creierul incepe sa devina mai organizat si mai sincronizat. Iar lucrurile sincronizate sunt legate. La acest nivel de coerenta, creierul poate trimite acum semnale mai coerente prin intregul sistem nervos, catre restul corpului, si totul incepe sa se miste in ritm si sa colaboreze.

Odata ce va decideti cu privire la credintele sau perceptiile pe care doriti sa le schimbati, inainte sa incepeti meditatia ghidata, luati o foaie de hartie si trasati o linie verticala pe mijlocul ei. In partea stanga, scrieti cele doua credinte si perceptii pe care vreti sa le schimbati, una sub alta. Apoi, ganditi-va pentru o clipa: daca nu vreti sa mai credeti si sa percepeti aceste lucruri, atunci ce anume vreti sa credeti si sa percepeti despre voi insiva si viata voastra? Iar daca voi chiar ati crede si percepe acele noi lucruri, cum v-ati simti atunci? Notati in partea dreapta a foii noile credinte si perceptii pe care vreti sa le aveti.

Meditatia pentru schimbarea credintelor si perceptiilor are trei parti. Prima parte este inductia, in care veti folosi tehnica concentrarii deschise, ca sa ajungeti in stari de unda cerebrala alfa sau teta mai coerente, in care sunteti mai sugestibili. Acest lucru este vital, deoarece singurul mod in care va puteti influenta cu adevarat sanatatea si deveni propriul placebo este sa ajungeti la o sugestibilitate sporita. In partea a doua, veti gasi momentul prezent si veti zabovi in vidul cuantic, unde exista toate posibilitatile. Iar in partea a treia, va veti vei schimba credintele si perceptiile.

Meditatia ghidata

Cand incepeti meditatia ghidata a concentrarii deschise, veti trece de la particula la unda, de la concentrarea limitata pe care o aveti de obicei asupra oamenilor, locurilor si lucrurilor din lumea exterioara la o concentrare mai deschisa– in care va veti concentra nu asupra vreunui lucru fizic, ci asupra spatiului. La urma urmei, daca un atom este aproximativ 99, 9 la suta energie si noi ne concentram intotdeauna asupra particulei, poate ca este timpul sa acordam un pic de atentie si undei, deoarece constientizarea si energia noastra sunt intrinsec combinate– faptul de a ne plasa atentia asupra energiei noastre este ceea ce amplifica energia.

In urmatoarea parte a meditatiei, veti descoperi punctul optim al momentului prezent, in care toate lucrurile sunt posibile. Pentru a face acest lucru, trebuie sa renuntati la identitatea voastra si sa va deconectati de la corpul, mediul si timpul vostru, deoarece cu cat zaboviti mai mult in necunoscut, cuatat atrageti mai mult necunoscutul spre voi. Iar daca celulele nervoase care nu se mai activeaza impreuna nu mai stabilesc conexiuni impreuna, veti reduce la tacere circuitele din creierul vostru care sunt conectate la vechiul sine.

In sectiunea finala a meditatiei, este timpul sa aduceti in discutie acea credinta sau perceptie despre viata voastra pe care vreti sa o schimbati. Veti fi intrebati daca vreti sa credeti si sa percepeti in continuare in acest mod. Daca raspunsul vostru este„nu”, atunci veti fi invitati sa luati o decizie cu o intentie atat de ferma, incat amplitudinea energiei asociata cu decizia respectiva sa fie mai mare decat programele predeterminate din creierul vostru si dependentele emotionale din corpul vostru. Corpul vostru va reactiona atunci la o noua minte, la o noua constienta. Apoi, va trebui sa raspundeti la intrebarea:„Ce anume vrei sa crezi si sa percepi despre tine insuti si despre viata ta, si cum te va face sa te simti acest lucru?” In continuare, sarcina voastra va fi sa treceti intr-o noua stare de a fi. Va trebui sa va schimbati energia imbinand o intentie clara cu o emotie elevata– si sa inaltati materia la o noua minte.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1272 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.