Jurnal de pandemie de Octavian Hoandra

PRP: 40,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 30,00 lei
Diferență: 10,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2020
Pagini: 272
Format: 13x20
Categoria: Romane

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Cuvant inainte de: George Banu, Vasile Sebastian Dancu, Ovidiu Simonca
Postfata de Bogdan Comaroni

Il admir pe Octavian Hoandra pentru ca s-a intors la scris, la un scris nonfictional despre izolare, singuratate si prietenie, dupa ani lungi de naveta Cluj-Bucuresti, pentru a realiza emisiuni de televiziune. Intoarcerea la scris s-a petrecut exact intr-o perioada tulbure, ciudata, cand am stat izolati in case si peste noi au curs stari de urgenta si de alerta. Nu-i simplu sa fii lucid timp de doua luni, sa incerci sa nu fii coplesit de panica, de groaza sau de resemnare. (Ovidiu %u0218imonca)

* * *

(…) am crezut ca prietenul meu Tavi este un sceptic. Dar imi dau seama ca m-am inselat. Uneori mi s-a parut ca scepticismul din poezia si eseurile sale nu este o forma de depresie artistica sau rezultatul unei experiente de letargie sufleteasca, ci este mai ales o modalitate de a cauta echilibrul intre trecut si prezent, intre suflet si minte, ca face mereu un fel de radiografie, in sens blagian, a unei memorii culturale care crede el ca se reflecta in matricea individuala, cel putin in personalitatea marilor spirite. (Vasile Sebastian Dancu)

* * *

 

Cat de sensibile si vii pot fi asemenea observatii unde generalul si particularul se confunda, se inmanuncheaza si totodata conserva seductia distantei!… Tavi scria, la randul sau, un mic tratat fragmentar Despre Romania, de care, astfel, ma regaseam apropiat, informat si, implicit, mai putin strain. Aceste scrisori mi-au permis sa raman in intimitatea tarii pe care o frecventam asiduu in ultimii ani si de care, gratie lor, nu ma indepartam! (George Banu)

* * *

Octavian Hoandra nu a dat online-ului numai un jurnal de suflet, cand mai vesel, cand mai trist, ci un document cu valoare jurnalistica, literara si, foarte important, istorica. Citindu-l, in aceasta carte cat o viata, iesita de sub fizicul tipar de altadata, o sa intelegeti exact ce vreau sa spun. (Bogdan Comaroni)

* * *

Ne traim viata plini de speranta, fara sa ne gandim la ce ne spune Aristotel, adica sa nu ne dorim doar placere, ci mai ales absenta suferintei… Deodata, cutremurul pande­miei ne face sa constatam ca asa-zisa fericire si placerea nu sunt decat himere, iar realitatea „cazuta” dintr-o data peste noi nu este altceva decat frica, durere si moarte. Ce ne ramane de facut? Sa ne ascundem in case, sa ne ferim unii de ceilalti, sa ne uratim vietile. Noroc ca suntem o generatie care si-a trait viata. Ne-am trait copilaria si tineretea, asa ca avem ce sa ne amintim. Ne reluam si ne frunzarim amintirile, recitim, descoperind si subliniind alte si alte pasaje din cartile care ne-au facut ceea ce suntem azi. Literatura isi capata locul ei datorita sensului pe care il da vietii noastre. Iar intre timp vietuim si scriem gandind. Atata cat ne este ingaduit. (Octavian Hoandra)

* * *

OCTAVIAN HOANDRA este jurnalist editorialist la Evenimentul zilei si realizator al emisiunii de politica si cultura „Realitatea romaneasca” – Realitatea TV.
Carti publicate: Dreptul la frica (roman), Editura Exe, Cluj-Napoca, 1992; Praful rosu (proza scurta), Editura Arhipelag, Targu-Mures, 1995; Eclipsa de la capatul tunelului (publicistica), Editura Dacia, Cluj-Napoca, 1996; Vremea hienelor (publicistica), Editura Presa Universitara Clujeana, Cluj-Napoca, 2007; Cum a murit Romania, cum am murit eu (publicistica), Editura Eikon, Cluj-Napoca, 2010; Jurnal la Klausenburg (poeme), Editura Eikon, Cluj-Napoca, 2011; Journal a Klausenburg (poeme), Editions Edilivre, Paris, 2013; Opiniile unui strain absolut (eseuri), Editura Eikon, Cluj-Napoca, 2014; Ianuarie si alte amaraciuni (poeme), Editura Eikon, Cluj-Napoca, 2014; Fiecare pustiu cu vorbele lui (poeme), Editura Eikon, Cluj-Napoca, 2014; Les Opinions dun etranger absolu (essays), Editions Edilivre, Paris, 2014.



ISBN: 978-606-797-565-9

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1097 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.