Jurnal - Kafka
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
DESCRIERE
„Jurnalul lui Kafka ma cutremura si ma urmareste si-n somn. Mircea Cartarescu
„Urasc tot ceea ce nu se refera la literatura; ma plictiseste faptul de a purta discutii (chiar daca ele au subiect literar); ma plictiseste sa fac vizite, iar bucuriile si suferintele rudelor mele ma plictisesc pana-n adancul sufletului. Cand fac conversatie, tot ceea ce gandesc isi pierde din importanta, din seriozitate si din autenticitate. Spaima de a avea o relatie, teama ca ma voi revarsa in partea cealalta. Atunci nu voi mai fi niciodata singur.
Jurnalul lui Franz Kafka reprezinta lumea interioara a unui om care s-a simtit toata viata un proscris: tot ceea ce Kafka a incercat sa ascunda in literatura lui este aici asumat.
„Jurnalul este capodopera literara a lui Kafka. The New Yorker
„In cazul meu se poate recunoaste foarte bine o concentrare asupra scrisului. Dupa ce mi-am dat seama ca, din punct de vedere organic, scrisul reprezinta cea mai fertila orientare a fiintei mele, totul s-a precipitat in aceasta directie, lasand fara preocupare toate aptitudinile ce vizau placerile sexului, placerea de a manca si de a bea, bucuria meditatiei filosofice si a muzicii. Mi-am pierdut vlaga in toate aceste directii. A fost un lucru necesar, pentru ca energiile mele, in ansamblul lor, erau atat de reduse, incat numai concentrate la un loc puteau sluji, intr-o oarecare masura, scopului de a scrie. Franz Kafka
Nascut in 1883 la Praga, intr-o comunitate evreiasca germanofona, Franz Kafka este cel mai mare dintre cei sase copii ai familiei unui mic negustor.
In copilarie n-au lipsit conflictele cu autoritatea paterna, imblanzite adesea de apropierea mamei, o femeie educata. Elev si apoi student stralucit, Kafka urmeaza, impins de vointa tatalui, studii de drept, definitivandu-le cu o diploma de doctorat. In timpul studiilor isi face prieteni printre artisti, scriitori si studenti la filosofie. Tot acum il cunoaste pe Max Brod, care avea sa-i fie alaturi pe tot parcursul vietii. Din 1906 lucreaza pentru o firma de asigurari. In aceasta perioada scrie primele povestiri, pe care avea sa le publice in volum, sub titlul Contemplatie, in 1913. Metamorfoza apare in 1915, urmata de Verdictul, in 1916, de Colonia penitenciara si de un volum de povestiri dedicat tatalui sau, Un medic de tara, in 1919. Impins de sanatatea precara, Kafka renunta la slujba si paraseste Praga, unde revine cu trei luni inaintea mortii (iunie 1924). America, Procesul si Castelul, romane ramase neterminate, nu ar fi fost cunoscute publicului fara ajutorul prietenului Max Brod. Acesta le publica postum, impotriva dorintei autorului lor, care le voia arse.
Transport in Bucuresti
-Edituri
-Top 10
-Cărţi noi
-Promoţii
-- 33,75 leiPRP: 45,00 lei
- 74,25 leiPRP: 99,00 lei
- 56,25 leiPRP: 75,00 lei
OPINIA CITITORILOR