Kaduson Heidi, Alte 101 tehnici favorite ale terapiei prin joc
DESCRIERE
Experienta terapeutilor care folosesc jocul cu copiii reprezinta o resursa de idei, in mare parte nefolosita, pentru imbunatatirea practicii terapiei prin joc. In acest al doilea volum de tehnici de joc, terapeuti renumiti prezinta alte 101 tehnici favorite utilizate in lucrul cu copiii, descriind scopul urmarit si ilustrand prin exemple modul in care acestea pot fi puse in practica.
Cititorul poate descoperi: tehnici ale imaginatiei, care includ folosirea imageriei ghidate si a imaginatiei; tehnici narative, care ilustreaza folosirea diverselor jocuri si metode pentru a imbunatati comunicarea verbala a copiilor; tehnici ale artelor expresive, care includ diversele procedee folosite in arta pentru a‑i ajuta pe copii sa faca fata traumelor si tulburarilor; tehnici ale jocului cu marionete, care ajuta la exprimarea emotiilor conflictuale; tehnici cu jucarii si obiecte de joaca, ce ilustreaza modul in care acestea sunt utile in jocul terapeutic; tehnici ale jocului in grup, care includ diverse metode folosite in contexte de grup.
Acest volum se adreseaza atat psihologilor care lucreaza cu copii, cat si celor specializati in alte domenii – asistenta sociala, psihologie, psihoterapie, dezvoltarea copilului, terapie recreationala si psihiatrie –, precum si parintilor si educatorilor.
Heidi Kaduson, specializata in interventia psihologica pentru copii, este director al Institutului de Formare in Terapia prin Joc din comitatul Monroe, statul New Jersey.
Charles Schaefer este profesor emerit de psihologie la Fairleigh Dickinson University (New Jersey) si cofondator al Asociatiei pentru Terapia prin Joc din SUA.
Jocul este activitatea naturala a copilariei si, posibil, cea mai eficienta modalitate de invatare. De fapt, jocul este un exercitiu pentru viata reala, oferind suficienta elasticitate pentru a raspunde oricarui numar de evenimente, oameni si situatii. Desi copilul stie ca jocul nu este real, intr‑un fel acesta capata proportii reale. Jocul asigura exersarea in siguranta a comportamentelor cu posibilele consecinte intrinseci din care copilul invata. Jocul asigura dezvoltarea empatiei, prin intermediul jocului de rol si al exersarii comportamentale. Numeroasele nuante si culori ale jocului ofera un infinit numar de posibilitati de exersare si invatare, care nu ar putea fi accesibile prin alte modalitati.
M. Boultinghouse
Metaforele ne ajuta sa utilizam cunostintele sau experientele deja traite pentru a conferi sens noilor experiente. Aplicarea directa a „metaforei terapeutice" prin intermediul naratiunii produce rezultate terapeutice. In general, povestea este o tesatura complexa de observatii, invataminte, intuitii si obiective care‑i transmit copilului un mesaj important. Nu este necesar ca cei mici sa incerce sa traga concluzii din povestea care le este prezentata; ei patrund cu usurinta in lumea ei, prin puterea imaginatiei. Aceasta puterea imaginatiei reprezinta elementul schimbarii si al vindecarii. Metaforele povestii activeaza imaginatia copilului cu scopul vindecarii prin putere, cunoastere de sine si transformare.
Autori: Autor: Heidi Kaduson, Charles Schaefer
Anul aparitiei: 2020
Numar pagini: 568
Format: 13x20
Transport in Bucuresti
-Edituri
-Top 10
-Cărţi noi
-Promoţii
-- 56,25 leiPRP: 75,00 lei
- 36,75 leiPRP: 49,00 lei
- 44,25 leiPRP: 59,00 lei
OPINIA CITITORILOR