Lacrimi si crize de furie - Ce e de facut cand bebelusii si copiii plang
PRP: 29,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 25,42 lei
Diferență: 4,48 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Autor: Solter Aletha
Editura: PONTE
Anul publicării: 2013
DESCRIERE
Aletha Solter, Lacrimi si crize de furie. Ce e de facut cand bebelusii si copiii plang.
Esti derutata de plansetele bebelusului tau sau de crizele de furie ale copilului?
Te simti neputincioasa, depasita de situatie sau furioasa?
Te pun pe ganduri sfaturile contradictorii primite de la cei din jur?
Cartea de fata te va incuraja si te va ajuta sa ramai conectata la copilul tau in aceste momente dificile. Tradusa deja in unsprezece limbi, „Lacrimi si crize de furie” descrie un nou mod de a reactiona la plansul copiilor, de la nastere pana la varsta de opt ani. Aceasta abordare revolutionara si plina de respect fata de copii are o multitudine de beneficii:
- ii ajuta pe bebelusi sa doarma toata noaptea
- previne problemele comportamentale
- sporeste puterea de concentrare a copiilor
- reduce agresivitatea si hiperactivitatea
- ii ajuta pe cei mici sa se vindece de stres si traume
Le multumesc celor care au organizat atelierele mele pe aceasta tema. Experientele care dadeau de gandit si intrebarile provocatoare ale sutelor de parinti si educatori care au participat la atelierele mele mi-au dat ocazia sa-mi rafinez si sa-mi clarific acest material. Ii multumesc in mod special sotului meu, Kenneth Solter, pentru corectarea grijulie a fiecarui capitol al acestei carti; ii multumesc fiului meu, Nicholas Solter, pentru feedback-ul sau perspicace; ii multumesc mamei mele, Tonia Jauch, pentru corecturile gramaticale si ortografice pline de rabdare pe care le-a facut; ii multumesc surorii mele, Eldri Jauch, pentru clarificarea unor sectiuni din carte si ii multumesc prietenei si colegei mele, dr. Mary Galbraith, pentru comentariile ei editoriale si pentru sugestiile valoroase. Ii sunt totodata recunoscatoare lui Thomas Gordon, creatorul Parent Effectiveness Training, care m-a inspirat, mi-a sprijinit munca si a scris prefata acestei lucrari.
CUPRINS
Prefata de dr. Thomas Gordon... 9
Partea I: Cateva date despre lacrimi si crize de furie... 15
Introducere: o mare neintelegere... 15
Mecanismele de eliberar a tr ului la copii... 22
Fiziologia stresului si a plansului... 28
Beneficiile psihologice ale plansului... 36
Folosirea plansului in terapia cu copiii... 45
Amintirile adultilor in legatura cu plansul din timpul copilariei: cum este reprimat plansul... 53
Plansul- diferente intre barbati si femei... 58
Tipare de controlla adulti... 59
Partea a II-a: Plansulla bebelusi (de la nastere pana la varsta de un an)... 64
Explicatii ale plansului bebelusilor... 64
Surse de stres pentru bebelusi..... 68
Cum sa procedati cand plang bebelusii... 79
Cum sa reduceti stresul si nevoia de a plange in timpul fragedei copilarii... 86
5. Reprimarea plansului la bebelusi: originea tiparelor de control... 89
6. Sa-i ajutam pe bebelusi sa doarma toata noaptea (fara a-i ignora)... 103
Partea a III-a: Plansul si crizele de furie la copii (intre unu si opt ani)... 109
Surse de stres pentru copii... 109
Cum sa procedam cand plang copiii... 112
Fenomenul "fursecul rupt" ("broken cookie")... 114
Gestionarea durerii fizice... 119
Plansul la despartire......... 121
Gestionarea violentei... 129
Plan ul la ora de culcare... 139
Vindecarea in urma evenimentelor traumatizante... 141
Partea a IV-a: Aplicatii practice... 147
Interpretarea comportamentelor copiilor... 147
Crearea sigurantei emotionale..... 150
Cum sa faceti fata propriilor sentimente... 155
Parintii isi impartasesc experientele... 160
Cele rn i fre v nt intrebari... 175
Sprijinirea parintilor ai caror copii plang... 195
Referinte... 198
PREFATA
de dr. Thomas Gordon
Cititorilor acestei carti care deschide drumuri li se pregateste ceva special. Mai intai, ei vor descoperi ca este o carte usor de citit si din care pot invata usor. Vor fi, de asemenea, impresionati ca autoarea ei nu prez~ta cititorilor propriile opinii sau retete favorite. In schimb, ea este un expert, care, in mod evident, cunoaste cercetarile stiintifice referitoare la dezvoltarea timpurie a copilului si la plans mai bine decat oricine altcineva. Dr. Solter a studiat de multi ani motivele pentru care plang copiii, ce se intampla in corpul lor cand plang si ce ar trebui sa faca parintii sau cei care au grija de copii pentru a-i ajuta sa faca fata stresului intr-un mod constructiv.
Aceasta carte il va surprinde totodata pe cititor. Pe mine m-a surprins. Majoritatea cititorilor vor fi uimiti de ce sustine dr. Solter: sa li se permite copiilor sa planga (fiind tinuti in brate), in loc sa se incerce diferite metode de a-i opri din plans. Aceasta carte il va ajuta, de asemenea, pe cititor sa-i inteleaga pe copii, deoarece autoarea descrie ce se intampla in corpurile copiilor si totodata motivul pentru care ei se comporta intr-un anume fel.
Aceasta carte le va da cititorilor, fara indoiala, mai multa incredere ca si parinti sau persoane care ingrijesc copii, deoarece le pune la dispozitie abilitati specifice, in special metode de a face fata lacrimilor si crizelor de furie in mod constructiv. Aceste noi abilitati vor aduce beneficii apreciate de toti parintii, precum copii mai sanatosi, atat fizic cat si emotional. Dr. Solter aduce dovezi ca aceste abilitati reduc, in mare masura, tensiuni: le si stresul in familie, prevenind astfel abuzul fizic si verbal din partea parintilor, care se simt adesea atacati si se infurie cand copilul plange fara incetare.
Nu pot decat sa sustin ideea subliniata frecvent de dr. Salter, ca plansul, in cazul bebelusilor, reprezinta modul lor de a comunica parintilor ca au o problema. Acesta reprezinta un element cheie in propriul meu model de relationare intre parinte si copil, dupa cum a fost descris in cursul si cartea Parent Effectiveness Training (P. E. T.), unde subliniez importanta hotaratoare a recunoasterii de catre parinti a faptului ca cei mici "au" o problema. Acela este momentul cand parintii trebui sa asculte cu caldura si empatie, dupa cum recomand si dr. Salter. Amandoi ii sfatuim pe parinti (si pe toti cei care au in ingrijire copii) sa evite gasirea unor metode proprii pentru a-i opri din plans pe copii. In schimb, ei ar trebui sa aiba incredere in resursele interioare ale copiilor de a face fata problemelor cu care se confrunta.
Dr. Solter ii sfatuieste pe parinti sa evite sa raspunda plansului si crizelor de furie ale copiilor prin cautarea unor solutii sau "mijloace de control" pentru a oPIi plansul: prin alimentare, leganare, cantat sau suzeta. In modelul creat de mine si eu ii sfatuiesc pe parinti sa nu devina stapani pe problema copilului, evitand ceea ce eu numesc blocajele de comunicare. In schimb, parintii sunt sfatuiti sa foloseasca ascultarea activa, care le da putere copiilor sa-si gaseasca propriile solutii pentru problemele pe care le au. Dr. Solter subliniaza, de asemenea, ca parintii ar trebui "sa-si asculte copiii si sa le accepte plansul".
Dr. Solter este, ca si mine, impotriva oricarui tip de pedeapsa. Noi impartasim ideea ca plansul si crizele de furie reflecta o nevoie reala, si nu ar trebui sa fie considerate "comportamente neadecvate".
Autoarea a adaugat in mod intelept multe exemple reale care ii ilustreaza si valideaza ideile si sfaturile pe care le da parintilor. Cititorii ei sunt ajutati sa inteleaga diferitele motive pentru care plang copiii si ce pot face parintii pentru a ajuta in situatia data, [ara a opri plansul. Un exemplu este metoda pe care o sustine autoarea de a tine copilul in brate, pentru a impiedica violenta impotriva fratilor mai mici, in comparatie cu pedepsirea copilului, care ar constitui un act de violenta in sine. Am fost impresionat de afirmatia facuta de dr. So Iter "copiii au nevoie de dragoste si atentie tocmai atunci cand par sa le merite cel mai putin".
In final, dr. Solter a crescut valoarea acestei carti prin adaugarea la sfarsit a feedback-urilor primite de la parintii si educatorii care i-au citit cartile sau au participat la atelierele sale de succes. Cititorul va aprecia povestile lor de succes, dar si cele mai frecvente intrebari pe care acestia le au.
Dr. Thomas Gordon
Fondator al Gordon Training International Autorul cartii Trainingul parintilor eficace
Nr. de pagini: 224
Anul aparitiei: 2013
Format: 125 x 190 mm
Esti derutata de plansetele bebelusului tau sau de crizele de furie ale copilului?
Te simti neputincioasa, depasita de situatie sau furioasa?
Te pun pe ganduri sfaturile contradictorii primite de la cei din jur?
Cartea de fata te va incuraja si te va ajuta sa ramai conectata la copilul tau in aceste momente dificile. Tradusa deja in unsprezece limbi, „Lacrimi si crize de furie” descrie un nou mod de a reactiona la plansul copiilor, de la nastere pana la varsta de opt ani. Aceasta abordare revolutionara si plina de respect fata de copii are o multitudine de beneficii:
- ii ajuta pe bebelusi sa doarma toata noaptea
- previne problemele comportamentale
- sporeste puterea de concentrare a copiilor
- reduce agresivitatea si hiperactivitatea
- ii ajuta pe cei mici sa se vindece de stres si traume
Le multumesc celor care au organizat atelierele mele pe aceasta tema. Experientele care dadeau de gandit si intrebarile provocatoare ale sutelor de parinti si educatori care au participat la atelierele mele mi-au dat ocazia sa-mi rafinez si sa-mi clarific acest material. Ii multumesc in mod special sotului meu, Kenneth Solter, pentru corectarea grijulie a fiecarui capitol al acestei carti; ii multumesc fiului meu, Nicholas Solter, pentru feedback-ul sau perspicace; ii multumesc mamei mele, Tonia Jauch, pentru corecturile gramaticale si ortografice pline de rabdare pe care le-a facut; ii multumesc surorii mele, Eldri Jauch, pentru clarificarea unor sectiuni din carte si ii multumesc prietenei si colegei mele, dr. Mary Galbraith, pentru comentariile ei editoriale si pentru sugestiile valoroase. Ii sunt totodata recunoscatoare lui Thomas Gordon, creatorul Parent Effectiveness Training, care m-a inspirat, mi-a sprijinit munca si a scris prefata acestei lucrari.
CUPRINS
Prefata de dr. Thomas Gordon... 9
Partea I: Cateva date despre lacrimi si crize de furie... 15
Introducere: o mare neintelegere... 15
Mecanismele de eliberar a tr ului la copii... 22
Fiziologia stresului si a plansului... 28
Beneficiile psihologice ale plansului... 36
Folosirea plansului in terapia cu copiii... 45
Amintirile adultilor in legatura cu plansul din timpul copilariei: cum este reprimat plansul... 53
Plansul- diferente intre barbati si femei... 58
Tipare de controlla adulti... 59
Partea a II-a: Plansulla bebelusi (de la nastere pana la varsta de un an)... 64
Explicatii ale plansului bebelusilor... 64
Surse de stres pentru bebelusi..... 68
Cum sa procedati cand plang bebelusii... 79
Cum sa reduceti stresul si nevoia de a plange in timpul fragedei copilarii... 86
5. Reprimarea plansului la bebelusi: originea tiparelor de control... 89
6. Sa-i ajutam pe bebelusi sa doarma toata noaptea (fara a-i ignora)... 103
Partea a III-a: Plansul si crizele de furie la copii (intre unu si opt ani)... 109
Surse de stres pentru copii... 109
Cum sa procedam cand plang copiii... 112
Fenomenul "fursecul rupt" ("broken cookie")... 114
Gestionarea durerii fizice... 119
Plansul la despartire......... 121
Gestionarea violentei... 129
Plan ul la ora de culcare... 139
Vindecarea in urma evenimentelor traumatizante... 141
Partea a IV-a: Aplicatii practice... 147
Interpretarea comportamentelor copiilor... 147
Crearea sigurantei emotionale..... 150
Cum sa faceti fata propriilor sentimente... 155
Parintii isi impartasesc experientele... 160
Cele rn i fre v nt intrebari... 175
Sprijinirea parintilor ai caror copii plang... 195
Referinte... 198
PREFATA
de dr. Thomas Gordon
Cititorilor acestei carti care deschide drumuri li se pregateste ceva special. Mai intai, ei vor descoperi ca este o carte usor de citit si din care pot invata usor. Vor fi, de asemenea, impresionati ca autoarea ei nu prez~ta cititorilor propriile opinii sau retete favorite. In schimb, ea este un expert, care, in mod evident, cunoaste cercetarile stiintifice referitoare la dezvoltarea timpurie a copilului si la plans mai bine decat oricine altcineva. Dr. Solter a studiat de multi ani motivele pentru care plang copiii, ce se intampla in corpul lor cand plang si ce ar trebui sa faca parintii sau cei care au grija de copii pentru a-i ajuta sa faca fata stresului intr-un mod constructiv.
Aceasta carte il va surprinde totodata pe cititor. Pe mine m-a surprins. Majoritatea cititorilor vor fi uimiti de ce sustine dr. Solter: sa li se permite copiilor sa planga (fiind tinuti in brate), in loc sa se incerce diferite metode de a-i opri din plans. Aceasta carte il va ajuta, de asemenea, pe cititor sa-i inteleaga pe copii, deoarece autoarea descrie ce se intampla in corpurile copiilor si totodata motivul pentru care ei se comporta intr-un anume fel.
Aceasta carte le va da cititorilor, fara indoiala, mai multa incredere ca si parinti sau persoane care ingrijesc copii, deoarece le pune la dispozitie abilitati specifice, in special metode de a face fata lacrimilor si crizelor de furie in mod constructiv. Aceste noi abilitati vor aduce beneficii apreciate de toti parintii, precum copii mai sanatosi, atat fizic cat si emotional. Dr. Solter aduce dovezi ca aceste abilitati reduc, in mare masura, tensiuni: le si stresul in familie, prevenind astfel abuzul fizic si verbal din partea parintilor, care se simt adesea atacati si se infurie cand copilul plange fara incetare.
Nu pot decat sa sustin ideea subliniata frecvent de dr. Salter, ca plansul, in cazul bebelusilor, reprezinta modul lor de a comunica parintilor ca au o problema. Acesta reprezinta un element cheie in propriul meu model de relationare intre parinte si copil, dupa cum a fost descris in cursul si cartea Parent Effectiveness Training (P. E. T.), unde subliniez importanta hotaratoare a recunoasterii de catre parinti a faptului ca cei mici "au" o problema. Acela este momentul cand parintii trebui sa asculte cu caldura si empatie, dupa cum recomand si dr. Salter. Amandoi ii sfatuim pe parinti (si pe toti cei care au in ingrijire copii) sa evite gasirea unor metode proprii pentru a-i opri din plans pe copii. In schimb, ei ar trebui sa aiba incredere in resursele interioare ale copiilor de a face fata problemelor cu care se confrunta.
Dr. Solter ii sfatuieste pe parinti sa evite sa raspunda plansului si crizelor de furie ale copiilor prin cautarea unor solutii sau "mijloace de control" pentru a oPIi plansul: prin alimentare, leganare, cantat sau suzeta. In modelul creat de mine si eu ii sfatuiesc pe parinti sa nu devina stapani pe problema copilului, evitand ceea ce eu numesc blocajele de comunicare. In schimb, parintii sunt sfatuiti sa foloseasca ascultarea activa, care le da putere copiilor sa-si gaseasca propriile solutii pentru problemele pe care le au. Dr. Solter subliniaza, de asemenea, ca parintii ar trebui "sa-si asculte copiii si sa le accepte plansul".
Dr. Solter este, ca si mine, impotriva oricarui tip de pedeapsa. Noi impartasim ideea ca plansul si crizele de furie reflecta o nevoie reala, si nu ar trebui sa fie considerate "comportamente neadecvate".
Autoarea a adaugat in mod intelept multe exemple reale care ii ilustreaza si valideaza ideile si sfaturile pe care le da parintilor. Cititorii ei sunt ajutati sa inteleaga diferitele motive pentru care plang copiii si ce pot face parintii pentru a ajuta in situatia data, [ara a opri plansul. Un exemplu este metoda pe care o sustine autoarea de a tine copilul in brate, pentru a impiedica violenta impotriva fratilor mai mici, in comparatie cu pedepsirea copilului, care ar constitui un act de violenta in sine. Am fost impresionat de afirmatia facuta de dr. So Iter "copiii au nevoie de dragoste si atentie tocmai atunci cand par sa le merite cel mai putin".
In final, dr. Solter a crescut valoarea acestei carti prin adaugarea la sfarsit a feedback-urilor primite de la parintii si educatorii care i-au citit cartile sau au participat la atelierele sale de succes. Cititorul va aprecia povestile lor de succes, dar si cele mai frecvente intrebari pe care acestia le au.
Dr. Thomas Gordon
Fondator al Gordon Training International Autorul cartii Trainingul parintilor eficace
Nr. de pagini: 224
Anul aparitiei: 2013
Format: 125 x 190 mm
Transport in Bucuresti
-Edituri
-Top 10
-Promoţii
-- 26,40 leiPRP: 30,00 lei
- 26,40 leiPRP: 30,00 lei
- 26,40 leiPRP: 30,00 lei
OPINIA CITITORILOR