Limbajul secret al intimitatii. Eliberarea puterilor ascunse in relatiile de cuplu

PRP: 29,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 26,10 lei
Diferență: 2,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013

DESCRIERE

Cartea Limbajul Secret al Intimitatii cuprinde si eseuri scrise de:

- Mariana Ayo Balandraza
- Enrique Mercadillo Manero
- Barbara J
- J. Edward Lynch
- Brian& Jenny O'Neill
- Margherita Spagnuolo Lobb
- Frank-M, Staemmler


Aceasta carte s-a dezvoltat din observatiile si descoperirile ce au reiesit din demersul de a ajuta cuplurile sa navigheze prin incurcaturile ascunse care le blocheaza incercarile de a se conecta unul la celalalt. La un moment dat aceasta parea sa fie o sarcina frustranta si irealizabila - pana cand am descoperit ca exista un cod si am inceput sa invat cum sa-l descifrez.
  

In stil pur gestaltist, am vrut sa aduc o varietate de experimente si puncte de vedere din perspectiva practicianului, precum si sa va aduc o experienta mai completa a experietelor cuplurilor. Am avut norocul de a putea asocia talentele unui grup de practicieni de varf din tari de pe tot mapamondul, reflectand apogeul Gestalt terapiei de grup intr-un numar de culturi diferite. Sunt indatorat atat stralucirii si experientei lor cat si unicitatii in gandire ale perspectivelor acestora.


Prefata... 7
Multumiri... 15
Despre autor... 18
Despre colaboratori... 19

Partea I - Workshop:"Limbajul secret al intimitatii" Robert G. Lee

1. Introducere... 25
2. Rusine si apartenenta... 29
3. Atacurile de rusine... 48
4. Ciclurile rusinii in cuplu... 59
5. Suport si demonstratii... 69

   Partea a II-a - Eseurile contributorilor

6. A fi la frontiera-contact cu Celalalt: confruntarea fiecarui cuplu - Margherita Spagnuolo Lobb... 101
7. Lucrul cu cupluri in Mexic din perspectiva Gestalt - Marina Ayo Balandrazo& Enrique Mercadillo Madero... 131
8. intelegerea complexitatii intimitatii - Barbara J.&J. Eduard Lynch... 161
9. Viata noastra secreta - Brian& Jenny C'Neil... 183
10. Constructii comune: despre subiectul Gestalt terapiei, exemplificat prin neintelegeri specifice fiecarui gen in ceea ce priveste intimitatea - Frank M. Staemler... 207

Postfata... 247
Anexa... 251



... cel mai probabil ceea ce i-a adus la acest workshop. in mod interesant, ca semn a importantei simtite a acestor dorinte, un singur cuvant nu mai este suficient ca descriere. Dorintele oamenilor sunt specifice si este important sa le spunem corect, ceea ce inseamna folosire de fraze sau propozitii.

Lista 3: Ce isi doresc participantii de la o relatie? Care sunt dorintele lor?

Acceptat si iubit, sa fie interesat de mine, tandrete, deschis, sa ma considere tulburator si interesant, putin experimentat, ridicat, incredere, sprijin non-acuzator, sa ma iubeasca cu negii mei cu tot, vazut si imbratisat, pasiune, libertatea de a fi in momentul prezent, asta e cine sunt, ingrijit, pretuit, voi ramane prin preajma si voi mai cauta, noutate delicioasa, privire plina de iubire, a imparti, vazut si neabandonat, a fi pastrat in suflet, spontaneitate, descoperire, imi intelege lupta, apropiere si spatiu, a fuziona, securitate, sa ma vada pe mine - nu o iluzie despre mine, a fi recunoscut, a fi dorit, a rade, a fi in stare sa spui ceva ce este de nespus, pace, empatie, a vrea sa oferi atentie, acte de generozitate, iertare, sentimentul de legatura profunda, angajament, a fi de incredere, a fi onorat si respectat, a fi impreuna - in orice mod sau forma, mediu in care pot continua sa infloresc


Asa cum am mentionat, a pune oamenii sa exploreze si sa impartasasca dorintele lor relationale in diade este a actiune ce serveste unui scop suplimentar pe langa a-i pune in contact cu motivul pentru care au venit la acest workshop. Speranta mea este ca participantii au dobandit, in timpul desfasurarii acestui experinent, o mica masura a ceea ce isi doresc intr-o relatie - cel putin in sensul in care s-au simtit bine primiti si au simtit ca felul in care si-au primit partenerul de diada a fost apreciat. Aceasta este o piesa esentiala a experientei conectarii si apartenentei. Daca acest tip de experienta a fost intr-adevar generat in acest experiment, chiar si in mica masura, avem un intreg nou volum de informatii pe care le putem explora, inclusiv modul in care oamenii au reactionat la aceasta experienta. Astfel, ii rog sa expuna cum au resimtit in diada lor faptul de a avea pe cineva care sa-i asculte in timp ce isi explorau dorintele relationale. Iar lista de mai jos rezuma raspunsurile ecestora:

 Lista 4: Cum s-au simtit participantii cand au fost ascultati in diada

Placut, luat la intrebari, retragere, rezonare, vag, tristete - a spune lucruri pe care nu le am, a vrea un acord, angajat, egoist, speriat de propria vulnerabilitate, mai putin comfortabil, neincredere, neclar, simt ca vreau prea mult, ca si cum as fi auzit, eliberator, fericit, nu va fi destul, expus/incantat, anxietate, usurinta, asteptare de la mine, rusinat, comfortabil, nesigur, vulnerabilitate/experienta pozitiva, adanc, jenat, energizant, pe muchie, vreau sa spun si vreau sa pastrez, inlacrimat, prost in a crede ca asa ceva este posibil, expus/penibil, ispititor, de la sentimentul ca merit toate acestea la sentimentul de precautie si constrangere, clarificator, in siguranta, deschis, sustinut, validant, suportiv, inteles...


Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 251

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1498 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.