Lucian Croitoru - Despre economie, cu si fara formule

PRP: 75,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 56,25 lei
Diferență: 18,75 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 536
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cartea autorului Lucian Croitoru „Lucian Croitoru - Despre economie, cu si fara formule" de la editura CURTEA VECHE

Desi pare intotdeauna la indemana, intelepciunea din proverbe si zicatori are un mare dusman in conjuncturile imediate. Contrar asteptarilor, in momentele de rascruce, cum este si criza economica actuala, oamenii nu apeleaza la intelepciune.

In timpul crizelor este multa confuzie si incertitudine, iar credintele si teoriile urmate inainte de criza sunt gasite vinovate si repudiate, iar intelepciunea este uitata.


Lucian Croitoru

Lucian Croitoru, doctor in economie, este profesor de macroeconomie internationala la Academia de Studii Economice din Bucuresti.

A fost consultant pentru diverse institutii romanesti, precum Departamentul pentru Reforma Economica al Guvernului si Ministerul de Finante. Vreme de patru ani, a fost reprezentantul Romaniei la FMI (Washington).
In 2009, a fost nominalizat candidat la functia de prim-ministru. Incepand din iulie 2007, este consilier pe probleme de politica monetara al guvernatorului BNR, functie pe care a mai indeplinit-o intre octombrie 1998 si august 2003.

De aproape zece ani, de cand recesiunea a lovit si economia romaneasca, mii si mii de texte cu subiect economic au ajuns la cunostinta marelui public. Multe avand la baza o metoda de analiza bazata pe… metafore, si nu pe cifre. Cu atat mai putin pe expresii matematice, adica pe acele reprezentari care le ofera specialistilor chei de decriptare a subtilelor raporturi dintre politicile monetare, politicile fiscale, pe de o parte, si masurile de austeritate si decizia politica, pe de alta parte.

Dar aceasta carte, in pofida formulelor, nu se adreseaza in exclusivitate specialistilor, ceea ce o face deosebita. Paginile de analiza si de reflectie economica si filozofica, marcate adesea de obstinatia de a demonstra ca oamenii sunt liberi cu adevarat daca se bucura si de libertate economica si ca prosperitatea este efectul libertatii pietelor financiare – iar acestea sunt doar doua dintre crezurile ireductibile ale autorului –, se adreseaza in egala masura si celor care, neavand nonsalanta formulelor matematice, au nonsalanta ideilor.

Lucian Croitoru s-a nascut in 1957, la Otopeni. A absolvit in 1982 cursurile Facultatii de Planificare si ibernetica Economica din cadrul ASE, iar in 1995 a devenit doctor in economie. A urmat o serie de cursuri in strainatate, la Economics Institute at Boulder – Colorado (1993), Centre for Central Banking Studies din Londra (1999) si Joint Vienna Institute – FMI (2001). In 1994 a urmat un stagiu de cercetare oferit de The British Academy la London School of Economics and Political Science – Centre for Economic Performance.

Incepand din 1998, activeaza ca profesor asociat de macroeconomie internationala, in cadrul Facultatii de Relatii Economice Internationale din ASE.

De_a lungul anilor, a fost cercetator, partener in diverse programe si consultant pentru numeroase institutii romanesti (Institutul de Economia Industriei, Bucharest Investment Group, Institutul European din Romania) si internationale (ACE Phare, USAID, IRIS).

In perioada 2003–2007, a lucrat la FMI (Washington), in calitate de consilier principal al directorului executiv pentru Armenia, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cipru, Georgia, Israel, Olanda, Macedonia, Moldova, Romania si Ucraina.

Lucian Croitoru a lucrat intre 1991 si 1995 ca expert in Departamentul pentru Reforma Economica al Guvernului Romaniei. In 1998 a fost consilier principal al ministrului de finante. In 2000 a fost consilier personal al prim_ministrului Mugur Isarescu. In perioada 1998–2003 a fost consilier pe probleme de politica monetara al guvernatorului BNR, functie pe care a reluat_o in 2007, dupa intoarcerea de la Washington. Este membru al Comitetului de Politica Monetara din cadrul BNR.

A scris (atat in romana, cat si in engleza) numeroase articole pentru presa tiparita si online, este periodic invitat la emisiunile economice televizate, sustine discursuri la conferintele nationale si internationale si a publicat mai multe carti pe teme economice.

In 1995, a fost distins cu Premiul Petre S. Aurelian al Academiei Romane pentru cea mai buna carte de economie. Pentru studiul „Trei rate ale somajului relevante pentru politica monetara“, a primit Premiul CFA Romania, in anul 2011. A fost decorat cu Ordinul Steaua Romaniei in grad de Comandor in 2000 si in grad de Mare Ofiter in 2010.

La Curtea Veche Publishing a publicat volumele: Politica monetara: ipostaze neconvetionale (2012), In apararea pietelor (2012),

Jaful vs. „Dreptul de a nu minti“ (2012), Sfarsitul reglementarii si ultimul reglementator (2013) si Monetary Policy (2014)

Nr. de pagini: 536
Anul aparitiei: 2017

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0891 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.