Manual de medicatie oncologica pentru clinicieni
DESCRIERE
Complet revizuit si actualizat, Manualul de medicatie oncologica pentru clinicieni este un ghid care contine cele mai noi informatii despre terapia standard si progresele recente din domeniu. Scrisa de experti de talie internationala in tratamentul clinic oncologic, aceasta carte esentiala ofera un catalog complet, usor de utilizat, incluzand 100 de medicamente si regimuri terapeutice utilizate in mod obisnuit pentru tratamentul tuturor tipurilor principale de cancer.
CARACTERISTICI SPECIALE:
■ Adaugarea a 16 agenti noi si a catorva indicatii suplimentare actualizate, care au fost toate aprobate de FDA in ultimul an.
■ Indicatii noi pentru agentii aprobati anterior.
■ Indicatii, dozaj, orar, toxicitati si consideratii speciale pentru fiecare agent chimioterapic.
■ Un capitol specific, axat pe regimurile terapeutice antiemetice atat pentru reactii acute de greata/varsaturi, cat si pentru cele intarziate.
■ Diagrame ale structurilor si ale cailor medicamentoase pentru multi dintre agenti.
■ O discutie cuprinzatoare despre farmacologia clinica, consideratii speciale, indicatii si dozaje.
■ Indicatii privind toxicitatea si interactiunile medicamentoase.
■ O sectiune privind regimurile chimioterapice pentru principalele tipuri de cancer.
■ Prezentarea unei imagini de ansamblu asupra principiilor de baza ale terapiei medicamentoase impotriva cancerului.
Acest manual, tradus cu un colectiv din centrele medicale din Iasi si Bucuresti, este structurat in cinci capitole.
Capitolul 1 ofera o scurta prezentare generala a principiilor-cheie ale chimioterapiei si revizuieste contextele clinic in care este utilizata aceasta.
Capitolul 2 analizeaza medicamentele biologice si chimioterapice care sunt in uz clinic, prezentate in ordine alfabetica, in functie de numele lor generic. De asemenea, pentru fiecare agent in parte sunt furnizate detalii specifice cu privire la clasa si categoria din care face parte, mecanismele de actiune si de rezistenta, aspectele importante ale farmacologiei clinice si ale farmacocineticii, indicatii clinice, mentiuni speciale, precautii si toxicitati.
Capitolul 3 include recomandari pentru modificarea dozelor necesare in cazul mielosupresiei si/sau al disfunctiei hepatice si renale. De asemenea, sunt furnizate informatii relevante care evidentiaza potentialul teratogen al diferitilor agenti.
Capitolul 4 prezinta diferite regimuri de monoterapie sau de combinatii medicamentoase indicate in tumorile solide si neoplaziile hematologice, care sunt utilizate in mod obisnuit in practica clinica.
Capitolul 5 analizeaza agentii antiemetici si regimurile folosite in mod obisnuit pentru a trata greata si varsaturile induse de chimioterapie, care constituie o toxicitate importanta observata la multe dintre medicamentele oncologice utilizate in practica clinica.
Speram ca traducerea acestui prestigios tratat sa isi atinga obiectivul principal, acela de a fi un instrument indispensabil pentru oncologi si hematologi. Accesul la tendintele cele mai noi ale practicii medicale este esential pentru luarea celor mai bune decizii in managementul terapeutic.
Cuprins:
Autori iv
Autori colaboratori iv
Traducatori v
Prefata editiei in limba engleza vi
Multumiri vii
Prefata editiei in limba romana viii
CAPITOLUL 1 Principiile chimioterapiei 1
Introducere 1
Rolul chimioterapiei in tratamentul cancerului 2
Principiile chimioterapiei combinate 3
CAPITOLUL 2 Medicamente biologice si chimioterapice 5
CAPITOLUL 3 Ghiduri pentru chimioterapie si modificari ale dozelor 591
CAPITOLUL 4 Regimuri de chimioterapie comune in practica clinica 621
CAPITOLUL 5 Agenti antiemetici pentru greata si emeza induse de chimioterapie 799
Index 815
Transport in Bucuresti
-Edituri
-Top 10
-Cărţi noi
-Promoţii
-- 33,75 leiPRP: 45,00 lei
- 74,25 leiPRP: 99,00 lei
- 56,25 leiPRP: 75,00 lei
OPINIA CITITORILOR