Marii negustori, pravalii pitoresti, misterele tarabelor de altadata

PRP: 19,99 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 16,99 lei
Diferență: 3,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:

DESCRIERE

Magazine de lux sau mici dughene de altadata, locatii somptuoase de pe marile bulevarde sau maghernite pitoresti de pe strazi laturalnice – toate au povesti uluitoare, in care iubirea, aurul, intrigile politice sau moartea joaca roluri importante, adesea surclasand implicatiile comerciale aparente. Negoturile de altadata nu inseamna doar catastife doldora de hartii de valoare, ci si o suita de intamplari fascinante, cu finaluri imprevizibile. Dincolo de butoiasele cu icre negre sau cutiile de bomboane fondante – cate destine rare si nemaivazute!

Hagi Tudorache, starostele negustorilor cu amanuntul din Europa de Rasarit

Controversatul Manuc Bei – negustor, hangiu, camatar, diplomat, spion, agent dublu, dragoman etc.!

Pravaliile si negoturile din vechile hanuri

Epopeea fratilor Capsa si a localului lor, unde se da ora exacta a Bucurestiului si a Romaniei

„La trei frunze de vita”, carciuma lui Iordache Ionescu, inventatorul micilor

Matache Loloescu, cel mai cunoscut macelar din vremea in care mititeii se inmuiau in sampanie, iar „mizilicurile” fine nu lipseau de pe nicio masa dichisita

Bacania lui Dragomir Niculescu, paradisul bucuresteanului gourmet

Fratii Gogu si Fratii Chivu – cei mai celebri mandatari din epoca anilor ʼ60

„Taica Lazar” si second hand-ul de altadata

In loc de Epilog: Cilibi Moise intre antologia vorbelor de duh si comertul cu maruntisuri

Colectia ISTORII SECRETE (60 de volume)

Am fost prea multa vreme prizonierii stereotipurilor patriotarde din manualele de istorie, care au falsificat – vreme de mai multe generatii – semnificatia unor fapte si evenimente care ne definesc ca popor. Uneori, trucajele propagandistice s-au realizat prin omisiune, alteori prin folosirea de clisee specifice luptei de clasa de inspiratie sovietica.

Insa, in momentul de fata, cand accesul liber la informatie nu mai este o utopie, putem puncta altfel o sumedenie de episoade istorice si putem privi personajele exponentiale ale diferitelor epoci in toata complexitatea lor umana, fara teama de a deveni culpabili in ochii cenzurii, dar si cu riscul inerent de a soca nationalistii, protocronistii sau extremistii, indiferent de culoare lor politica.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1120 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.