Memoria stigmatelor (Lacramioara Stoenescu)

PRP: 28,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 21,68 lei
Diferență: 7,22 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012

DESCRIERE

    In Romania comunista, din 1948 si pana la inceputul anilor 1960, soarta unui om depindea mai ales de dosarul sau politic—  pana-ntr-acolo incat Dosarul, ca atare, era cu mult mai important decat Omul. O fapta de opozitie fata de regimul comunist— a oricaruia dintre romani, fie o persoana anume sau vreuna dintre rudele sale— era un pacat de nesters— un stigmat.„Daca ai fi furat, violat sau omorat era altceva. Dar, ca arestat politic, vei fi stigmatizat toata viata“— va spune un om al regimului catre unul dintre eroii acestui volum.

    Cu pasiune, cu empatie sufleteasca si cu o curiozitate proprie unui intelectual ce a trait la randu-i experienta stigmatului, doamna Lacramioara Stoenescu contureaza destinele a 22 de romani— femei si barbati— a caror tinerete a fost, in parte, un calvar aflat sub semnul Dosarului. Fiecare destin, dintre acestea, e o poveste: cu doza ei de dramatism, de tragedie, de absurd si de umor straniu. Unele episoade par azi incredibile— si poate ca tocmai acest fapt ne da, mai profund, masura absurditatii pe care regimul stalinist din Romania a transformat-o in practica de guvernare.

    Adrian Cioroianu,

    Decan, Facultatea de Istorie, Universitatea Bucuresti

    Lacramioara Stoenescu (n. 22 februarie 1942 la Giurgiu) a absolvit Facultatea de Filologie a Universitatii din Bucuresti in 1969. A fost profesoara la Colegiul„Cantemir-Voda“ din Bucuresti.

    Debuteaza in 2007, la Curtea Veche Publishing, cu volumul memorialistic Copii— dusmani ai poporului.

    Este autoarea cartii De pe bancile scolii in inchisorile comuniste si al unor scenarii radiofonice dupa cartea Copii— dusmani ai poporulu: Am fost dusman al poporului si Un om nevinovat. De asemenea, a scris scenariile Deportati in Siberia, De o parte si de alta a Prutului, dupa cartea Exercitii de memorie, o paranteza trista a istoriei de acad. Gleb Dragan si Gabriel Vatamaniuc si Soimul Bucovinei, dupa un interviu luat acestuia in cartea Memoria stigmatelor.

    Colaboreaza la Romania Libera, suplimentul Aldine, cu interviuri luate unor fosti detinuti politici, interviuri reluate in volumul de fata.

    Are in lucru numeroase proiecte legate de tema inchisorilor comuniste si a memoriei recente.


Anul aparitiei: 2012
Format: 13X20 cm
Nr. pagini: 432

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1631 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.