Minunile Terrei

Preț: 24,90 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2015

DESCRIERE

Terra, planeta albastra, ne uimeste in fiecare zi si e ofera atatea minunatii, pe care, din pacate, am uitat sa la mai apreciem. Acest volum face o mica incursiune prin evolutia Terrei, de la origini pana in prezent.

Sunt descrise, pe intelesul tuturor, stiintific, dar si printr-o grafica de exceptie (fotografii, imagini, harti), curiozitati despre nasterea planetei noastre, despre ce"se ascunde" sub scoata terestra, ce provoaca eruptiile vulcanice, despre clima, apele, vegetatia si fauna terestra, locuri minunate ale lumii.

Descopera si cunoaste Pamantul!
Prof. Cazacu Dumitra


NORII
Norii se ingroasa prin picaturi mici de apa care plutesc prin atmosfera. Ei se formeaza atunci cand o masa de aer creste in altitudine, un temperatura scade iar vaporii de apa se condenseaza sub forma de picaturi mici sau ace mici de gheata. Formarea plpoilor este favorizata de prezenta particulelor de praf in suspensie in aer    care formeaza nuclee si care determina umezeala.
Norii se formeaza la altitudini de cateva sute de metri pana la limita superioara a troposferei si pot avea aspect diferit, care depinde de dimensiuni, forme si culori.
In anumite conditii, lumina soarelui trece prin picaturile de apa si se reflecta intr-un arc de cerc colorat numit curcubeu.

URAGANELE SI TORNADELE
Ciclonii tropicali sunt furtuni foarte violente care se formeaza deasupra marilor si oceanelor calde, unde evaporarea este foarte mare. In zonele de joasa presiune, caldura determina ascensiunea rapida a aerului umed spre straturile superioare ale atmosferei. Ele formeaza nori de ploaie mari care se descarca de apa prin ploi torentiale. O data ce a scazut in umiditate, masele de nori se deplaseaza si se incalzesc pe parcursul calatoriei. Aceste tulburari se extind pe suprafete cu diametre de peste 1000 km si pot dura cateva saptamani. Vanturile care le insotesc pote ajunge la 250 mile pe ora, atunci cand acestea depasesc 117 mph, furtuna este clasificata ca fiind un uragan.

VULCANII
Vulcanii reprezinta fisuri in scoarta terestra din care iese magma care se formeaza in straturile din manta, in care rocile se topesc datorita temperaturilor ridicate. Modul de iesire depinde de continutul chimic al magmei si tipul de fractura intalnit de-a lungul traseului.
In cazul in care fisura este lunga si dreapta, materialul topit dupa racire produce un con format din roca
vulcanica, cu un orificiu situat la capatul unei conducte vertical, cu o eruptie centrala. In acest ultim caz, fractura de crusta prezinta o forma aproape circular, numita crater.
Magma se ridica din cuptorul magmatic printr-un cos subteran pentru a ajunge la crater si astfel activitatea de eruptie va acumula cantitati mari de material care va constitui edificiul volcanic propriu-zis, conul volcanic.



Nr. de pagini: 62
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.2456 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.