Miracolul din fiecare (Vindecari posibile prin cunoastere, credinta si post)
PRP: 18,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 15,30 lei
Diferență: 2,70 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Ovidiu Harbada
Editura: DHARANA
Anul publicării: 2010
DESCRIERE
O mare parte din viata autorului acestei carti a fost o cautare continua pentru gasirea raspunsurilor la intrebarile pe care existenta le pune sufletelor rascolitoare. Multe lucruri din lumea care il inconjura si din viata sa nu aveau nici un sens pentru el pana cand l-a intalnit pe Valeriu Popa, cel care a reusit sa-i ofere o claritate mai mare, o semnificatie profunda si o intelegere mai completa a tainelor spirituale ale vietii.
Un al doilea invatator spiritual pentru el este nea Ion de la Ionesti - cum i se spune - un om modest si de o credinta neclintita in Dumnezeu, probata ani de-a randul prin faptele sale si multimea de oameni care il cauta neincetat.
Aparent cartea este structurata sub forma unor povestiri, insa ele sunt reale si pline de invataturi din care trebuie sa intelegem ca pentru noi toti, Pamantul este o scoala unde putem dobandi experienta pentru o transformare majora in ceea ce priveste cunoasterea.
Daca ati ales aceasta carte, fie l-ati cunoscut pe Valeriu Popa sau stiti ceva despre activitatea lui de vindecare a omului, fie l-ati cunoscut pe Ion Marin si faptele sale de credinta, ori il cunoasteti pe autor sau pur si simplu va aflati deja pe calea cunoasterii, a descoperirii si vindecarii sinelui.
Citind aceasta carte iti vei schimba ideile preconcepute despre cum se poate sta nemancat 21 de zile - astfel castigand nu numai vindecarea fizica, ci si transformarea mentala si spirituala.
Veti gasi din invataturile lui Valeriu Popa precum si din cuvintele si parabolele lui Iisus redate cu simplitate de nea Ion de la Ionesti, dincolo de omul simplu ascunzandu-se o comoara spirituala pe care numai despietrirea inimii o poate descoperi.
Va las sa traiti ceea ce este scris in carte si sa redescoperiti forme vechi de invatatura spirituala.
Primiti viata ca pe o experienta creatoare si nu uitati rostul ei. Daca inca nu il stiti, aflati-l degraba, caci timpul e putin. Traiti in bucurie prin puterea creatoare a vietii care e spiritul.
Autorul nu va ofera sfaturi medicale si nici tehnici ca forma de tratament, ci doar informatii de natura generala si din practica altor persoane care sa va ajute pe drumul de cautare a starii de bine. (Sanda Stefan)
Cuprins:
Prefata... 5
Un dialog cu Invatatorul despre post... 7
Capitolul 1 - ULTIMA INTALNIRE... 11
Capitolul 2 - TRANDAFIRUL... 14
Capitolul 3 - PE DRUM... 17
Capitolul 4 - INVITATIA... 24
Povete... 34
Capitolul 5 - POSTUL... 35
Capitolul 6 - DIN EXPERIENTA SI CAUTARILE MELE... 42
Postul negru... 42
Postul cu apa distilata... 44
Revenirea... 47
Spalaturile vaginale... 51
Igiena gurii... 51
Igiena nasului si a sinusurilor... 52
Baia si igiena corpului si a parului... 53
imbracamintea... 54
Sfaturi pentru concediul la mare... 54
Combaterea insomniei... 56
Alimentatia cu adevarat rationala... 56
Despre unele alimente... 59
Primul post... 62
Concluzii... 68
Revenirea... 70
Un alt post... 75
Despre corpul nostru... 80
E bine sa stim... 84
Periajul pielii... 85
Capitolul 7 - PELERINI... 87
Capitolul 8 - POVESTIRI DE SEARA... 93
Capitolul 9 - LA SFANTUL NECTARIE... 121
Capitolul 10 - BACIUL ION... 123
Capitolul 11 - DIN NOU ACASA... 144
Capitolul 12 - O NOUA ZI... 147
Din regimurile recomandate de Valeriu Popa... 151
Retete simple... 162
Retete de sucuri asociate... 163
RETETE RF - recomandari generale... 169
Diferite sfaturi... 199
Un exercitiu interesant - Pacea mentala... 201
Un alt exercitiu - Respiratia purificatoare Tibetana... 202
Fragment:
Un dialog cu Invatatorul despre post
Fiecare suntem o picatura din Oceanul nesfarsit de Lumina al Creatiei. Venim la viata sa aflam ca fiinta noastra este parte din acest Ocean si nu o picatura separata.
Orice post, chiar daca incepe dintr-un interes legat de sanatate, se implineste cu adevarat cand omul atinge intelegerea spirituala a actiunii intreprinse, realizabila cand exista si dorinta de autocunoastere pe langa cea de auto-vindecare. Asa are mai multe sanse sa reuseasca. Cand, in timpul postului bem doar apa, aceasta e bine sa fie bauta des si cate putin, mestecata in gura inainte de a fi inghitita.
Postul sa fie acceptat interior, iubit, vazut ca o sansa de autocunoastere doar in conditiile unei purificari liber asumate, din dragoste pentru lumea spirituala, a carei atingere ne este mult usurata de procesul dezintoxicarii organismului.
Odata cunoscuta bucuria si iubirea ce ne-o da contactul cu "Cerul", mai devreme sau mai tarziu vom sfarsi prin a face in pace munca necesara ramanerii noastre cat mai mult in contact cu "Lumina". In aceasta IUBIRE totul este posibil. invatam cum sa o traim, sa o pastram prin gandurile, vorbele si faptele noastre. La inceput e doar o clipa si adesea o pierdem; insa continuam munca si o vom avea poate 2, 3 clipe, apoi un minut, apoi cateva minute... pana cand ne obisnuim sa ramanem tot mai mult in aceasta stare, indiferent de evenimentele prin care trecem de-a lungul zilei.
La un moment dat cuvintele sunt de prisos; raman doar faptele noastre marturie ca suntem in LUMINA. Din acea clipa traim mereu impreuna cu invatatorii nostri, cu toti maestrii "Luminii", primind totul pentru a sluji din iubire pe DOMNUL nostru.
Tanarul din fata sa il intrerupe, zicand:
- E tare rau cand datorita enervarii, sau starii de repros pe care o avem uneori fata de alti oameni sau chiar fata de natura, ori datorita faptului ca ne suparam pe cineva sau chiar pe noi, pierdem legatura cu "Cerul". Ma simt deznadajduit, ca un copil abandonat de parintii lui, care se pierde intr-o lume ostila!
Invatatorul:
- Ba e tare bine, ca asa se caleste otelul, asa invatam sa pretuim iubirea "Cerului'", sa intelegem ca ea. desi ne este data neconditionat, o pierdem de fiecare data prin gandurile, vorbele, faptele noastre, starile sufletesti pe care le degajam prin comportamentul nostru, cand incalcam Legile Divine.
Tanarul:
- Dar eu vreau sincer sa raman in "Lumina", dar nu pot.
Invatatorul:
- Nu pot inca, mai straduieste-te.
Tanarul:
- Ma straduiesc
Invatatorul:
- Mai mult, orice lucru deosebit pe care vrei sa il realizezi e dificil la inceput insa, daca ai rabdare, credinta si perseverenta, vine o clipa cand acel lucru devine usor de realizat si de la o vreme, ajunge sa fie parte fireasca din tine. Atunci vei ramane mereu in "Lumina".
Tanarul:
...
POSTUL CU APA DISTILATA
Durata: 7, 14, 21 zile; este bine ca durata postului sa fie multiplu de 7.
Cum se procedeaza:
- zilnic se consuma 2 1 de apa distilata, se bea cu inghitituri mici (se poate bea cu paiul, practic se mananca apa, amestecandu-se foarte bine cu saliva din gura)
- se bea de cate ori se simte nevoia (la foame, sete, eventuale stari de slabiciune, dureri de cap).
- apa distilata se procura din vreme, se pastreaza in recipiente din sticla si se pune la soare pentru a se incarca energetic (este bine sa fie lasate la soare 10 zile inainte de a fi consumata).
Un experiment facut in acest sens este edificator. S-au folosit doua sticle cu apa distilata; una cu apa proaspata, alta cu apa tinuta in prealabil 10 zile la soare. in fiecare s-a introdus un pestisor. Pestisorul din sticla cu apa distilata proaspata a murit la un interval scurt de timp, pe cand cel din sticla cu apa distilata expusa la soare a trait, datorita calitatii apei energizata la soare.
Seara si dimineata se fac clisme cu ceaiuri:
- dimineata cu ceai de musetel (este un foarte bun dezinfectant).
- seara cu ceai de rostopasca, tataneasa; stimuleaza eliminarea celulelor canceroase din tractul intestinal.
Modul de preparare al ceaiului: se pun 2l de apa la fiert, iar cand aceasta da in clocot se adauga 2 linguri de planta. Se stinge focul, se acopera cu un capac timp de 10 minute dupa care ceaiul se utilizeaza la clisma.
Acesta trebuie sa fie cald, dar nu fierbinte. Se verifica cu dosul mainii.
Daca in timpul postului nu se poate consuma mai mult de 1 l de apa, se face o clisma in plus, de preferat la pranz.
Cum se face clisma: se strecoara ceaiul in irigator, se unge cu ulei de masline canula si anusul; persoana se aseaza in pozitie genupectorala sau culcat (pe un covoras, paturica) pe partea dreapta, apoi se introduce cu grija canula in anus. Pentru a nu provoca leziuni este de preferat o decontractare (relaxare) a sfincterului anal care se realizeaza printr-un masaj local cu vitamina E.
Clisma se efectueaza in 3 etape:
1. Se introduc 500-750 ml infuzie, apoi se face un masaj usor pe burta in jurul ombilicului si in sensul acelor de ceasornic - masand apasat in limita suportabilitatii. Dupa 2-5 minute se evacueaza ceaiul.
2. Se introduce restul de infuzie (1. 5-1. 3 l) in aceeasi pozitie ca la punctul 1, se repeta masajul, largind cercul de masat si pe traiectul intestinului gros; se poate masa si zona vezicii biliare pentru a elimina mai bine bila, apoi se evacueaza.
3. In cazurile speciale cand se fac clisme duble (cu 4 l de ceai), se repeta procedeul de la punctul 2.
Clisma se poate face si in afara perioadei de post, dar moderat pentru a nu crea dependenta, caci poate afecta functionarea intestinului gros. In aceste conditii, clisma se efectueaza dupa ce a avut loc defecarea zilnica.
Recomandari:
- dupa clisma se face igienizarea, cu apa calda si sapun.
- In timpul postului, dupa clisma este de preferat repausul la pat timp de 30 minute.
- se evita baia dupa clisma timp de 1 ora, deoarece...
Caci eu puteam fi mort de mult. Pe la zece ani m-am imbolnavit grav, am cazut la pat. nu maneam, slabisem tare, eram un schelet. Viata se scurgea din mine. Parintii mei saraci m-au dus odata la doctor, dar acela le-a zis ca boala mea nu are leac si m-au dat acasa sa nu mor in spital Eu zaceam, beam putina apa, si asa treceau zilele. Parintii trebuiau sa mearga la lucru, caci nu aveau nici de-ale gurii. Mai primeau ceva branza de la bunicul meu, care si el era cioban, dar statea mai mult la munte cu oile. Bunicul ma iubea tare mult. Si intr-o zi de mai, cand coborase pentru o zi-doua de pe munte, venise si la noi sa ne vada. Tin minte ca a intrat in camera unde zaceam, a inceput sa planga, apoi si-a sters fata cu palma lui mare si noduroasa, m-a imbratisat, s-a uitat in ochii mei si mi-a zis: < Lasa, Ioane, ca ne facem noi bine si-oi vedea ce flacau mare te faci, o sa le sfaraie fetelor calcaiele dupa tine. Ce zici, vii cu mine la munte?>.
am raspuns eu, ca tineam mult la bunicul,.
M-a lasat incet in pat, a iesit din camera, a vorbit cu parintii mei si m-a luat la stana. Ai mei m-au sarutat la despartire, mama a plans, tata era trist, a luat-o pe mama pe dupa umeri si au ramas asa uitandu-se dupa mine. Mai tarziu am aflat ca-i dadusera lui bunicu si cele necesare de ingropaciune, caci nu credeau ca o sa mai traiesc.
Dupa un drum istovitor, am ajuns pe inserat la stana. Bunicul a pus pe un pat de scanduri fan proaspat, mi-a dat sa beau zer cald, a glumit cu mine si m-a lasat sa dorm. Tin minte ca de fiecare data cand ma trezeam il vedeam pe bunicul intr-un colt al colibei in genunchi si il auzeam rugandu-se, dar nu intelegeam ce zice. in acea noapte nu a dormit. S-a rugat pana dimineata.
A doua zi am baut doar zer si am dormit. Seara, bunicul inmuia un prosop aspru din canepa in palinca, ma dezbraca, ma intindea pe un cojoc de-al lui din blana de oaie si ma freca cu prosopul pana se inrosea pielea, de ziceai ca acuma tasneste sangele din mine. Apoi ma invelea cu cojocul, imi punea o caciula pe cap, ma saruta pe frunte si ma lasa sa dorm.
Cam vreo zece zile am baut doar zer si lapte de capra crud, proaspat muls.
Dupa doua luni, alergam prin stana, ma jucam si mergeam peste tot cu bunicul. Ma facusem bine. Dragostea bunicului imi dadea siguranta si, prin el, am indragit la randul meu stana, muntele, viata de cioban. Atat de mult imi placea, ca toamna, cand au venit ai mei sa ma ia acasa, la scoala, nu am mai vrut sa ma intorc. Bunicul le-a spus ca ma angajeaza la stana si ca din ce castig o sa le trimita si lor, plus cu ce le da si bunicul, o sa fie un ajutor binevenit pentru ei si cele doua surori ale mele. Desi parintii ma iubeau si ar fi vrut sa ma intorc acasa, insistenta mea sa raman la stana i-a convins pana la urma si asa am devenit si eu cioban.
- Deci e o minune ca mai esti in viata si ca mai stam acum de vorba, zise Matei.
- Asa a vrut Dumnezeu, sa-mi dea zile, sa ma conving ca El exista, sa ma lase sa-l descopar.
- Asa e, baci Ioane. Boala si suferinta sunt aproape intotdeauna sansa noastra de a ne intoarce la credinta mai inainte de vreme. Am avut si eu o ruda care a fost bolnava rau, dar n-a razbit ca matale. Pana la urma a murit.
- Ce i s-a intamplat? a intrebat baciul.
- Sonia, asa o chema, era o fata tare frumoasa, eleganta si culta, cunostea patru limbi straine si ii placea sa stie cat mai mult despre leacurile babesti pentru tot felul...
De aceea este necesar sa consumam cruditati chiar daca nu suntem inca suferinzi. Mai mult, substantele existente in cruditati ajuta la refacere si au, astfel, valoare de medicament natural, fara sa creeze reactii adverse.
De exemplu: rosia contine o importanta cantitate de acid citric si acid oxalic, micsoreaza vascozitatea sangelui si curata rinichii; prin fierbere, acizii se transforma in compusi organici care se combina cu amidonul din painea si pastele fainoase consumate la aceeasi masa si dau reactii puternic acide contribuind la depunerea de calciu, formarea calculilor renali.
Pentru cei suferinzi de boli grave, tratamentul bazat exclusiv pe consumul de cruditati este indicat, fiind pentru ei singura speranta. Pentru cei relativ sanatosi este de ajuns pastrarea unei proportii de aproximativ 70% alimente in stare cruda iar restul pot fi si alimente preparate.
Exista si alimente ce produc oarecare neplaceri. De exemplu consumul de ceapa si usturoi pot da balonari, usturimi stomacale, ori senzatii suparatoare produse de ficat, datorita cel mai adesea fibrelor celulozice care se digera foarte greu si creeaza aciditate stomacala, crampe intestinale si gaze. Uleiurile eterice din usturoi si substantele existente in ceapa tonifica stomacul si stimuleaza secretiile biliare, ajutand stomacul.
Problema nu este daca sa consumam ceapa sau usturoi, ci cum sa le mancam? Una este sa musti din ceapa si sa o inghiti aproape nemestecata, ba inca si imbibata cu sare, cand, de fapt, ceapa este utila si pentru ca elimina clorura de sodiu, adica sarea in exces din organism. Usturoiul, in loc de a-l inghiti aproape intreg, il putem prepara sub forma de mujdei, diluat si aromat de exemplu cu leustean tocat marunt.
Consumul de paine si in special cea alba, fara tarata in continut este nociv. De ce? Deoarece prin prepararea termica painea devine sursa de amidon ce contine zaharuri, calciu si carbon anorganici, insolubili in sange si neabsorbiti de organism, compusi ce se depun in interiorul vaselor si in diverse tesuturi provocand in timp litiaza, tromboza sau arterioscleroza.
Pentru cei bolnavi este mai de folos consumul sub forma de tratament a sucurilor din legume si fructe decat in starea cruda, cu fibre cu tot. De ce?
Pentru ca aceste sucuri, lipsite de fibra, sunt ingerate in 10-15 min. fiind utilizate aproape in intregime de organism pentru regenerarea celulelor si tesuturilor cu un minim efort din partea aparatului digestiv. Insa aceste sucuri nu trebuie baute dintr-o data, ci cu pauze intre inghitituri, iar daca se consuma mai multe sucuri este necesar sa asiguram un interval de aproximativ jumatate de ora intre un suc si altul.
In cazul curelor de sucuri pentru intretinere, acestea trebuie consumate dimineata, pe stomacul gol, pentru a evita reactiile chimice nedorite cu substantele rezultate din digestia altor alimente.
Sucurile trebuie consumate la temperatura camerei. Reci sau fierbinti deregleaza sistemul digestiv si in plus, incalzite excesiv se distrug enzimele."
Regimurile recomandate de Valeriu Popa au cunoscut un permanent proces de adaptare si perfectionare, integrand mereu noile acumulari, experiente si rezultate obtinute cu miile de pacienti care il cautau. A studiat foarte mult, a pornit si de la rezultatele bune obtinute de diversi cercetatori si nutritionisti, cristalizand in timp propriul sistem de diagnosticare si tratament. Voi prezenta in continuare cateva regimuri practicate de Valeriu Popa in tratarea diferitelor boli, atat dintre cele care i-au folosit drept...
Diferite sfaturi
- Pentru hipo si hipertensiune: 1 litru de vin alb se fierbe 10 minute cu 10 radacini de patrunjel cu frunze cu tot, date prin masina de tocat. Dupa ce se raceste se adauga 300g miere de salcam. Se ia cate 1 lingura intre mese.
- Dezinfectarea camerei se poate realiza si cu ajutorul rasinii de brad ce se pune intr-o oala incinsa dupa care se acopera cu o carpa.
- Pentru cei care au carenta de fier: intr-un mar se introduc 2 cuie noi, spalate, se lasa peste noapte; a doua zi se scot cuiele si se consuma marul.
- O doamna nu putea sa ramana insarcinata. Avea aciditate crescuta (aciditatea se manifesta si pe colul uterin; ca urmare, spermatozoizii, in contact cu acest mediu acid mureau). Se consuma la masa de pranz un amestec facut din o lingura de otet de mere, 1 lingurita de miere, 2 linguri apa distilata amestecate cu pesmet sau tarate. La fel consuma si sotul, dar el ia 2 linguri otet de mere.
- Pentru anemie, 1 kg de aloe planta (nu se mai uda 5 zile inainte de folosire) se da prin masina de tocat, se amesteca cu 2kg vin rosu de casa + 2kg miere, se lasa lamacerat 7-14 zile, se consuma in primele 7 zile cate o lingurita dimineata, apoi se continua cu 1 lingura.
- La arsuri: imediat dupa producerea arsurii se introduce zona arsa in apa rece cu sare (saramura), sau in zeama de varza, ori in saramura in care a fost tinuta branza; zeama de rostopasca este de asemenea indicata..
- La indigestie: ceai de maghiran + cimbru + rozmarin. Dimineata se ia jumatate de ceasca de ceai de obligeana...
Nr. de pagini: 208
Anul aparitiei: 2011
Un al doilea invatator spiritual pentru el este nea Ion de la Ionesti - cum i se spune - un om modest si de o credinta neclintita in Dumnezeu, probata ani de-a randul prin faptele sale si multimea de oameni care il cauta neincetat.
Aparent cartea este structurata sub forma unor povestiri, insa ele sunt reale si pline de invataturi din care trebuie sa intelegem ca pentru noi toti, Pamantul este o scoala unde putem dobandi experienta pentru o transformare majora in ceea ce priveste cunoasterea.
Daca ati ales aceasta carte, fie l-ati cunoscut pe Valeriu Popa sau stiti ceva despre activitatea lui de vindecare a omului, fie l-ati cunoscut pe Ion Marin si faptele sale de credinta, ori il cunoasteti pe autor sau pur si simplu va aflati deja pe calea cunoasterii, a descoperirii si vindecarii sinelui.
Citind aceasta carte iti vei schimba ideile preconcepute despre cum se poate sta nemancat 21 de zile - astfel castigand nu numai vindecarea fizica, ci si transformarea mentala si spirituala.
Veti gasi din invataturile lui Valeriu Popa precum si din cuvintele si parabolele lui Iisus redate cu simplitate de nea Ion de la Ionesti, dincolo de omul simplu ascunzandu-se o comoara spirituala pe care numai despietrirea inimii o poate descoperi.
Va las sa traiti ceea ce este scris in carte si sa redescoperiti forme vechi de invatatura spirituala.
Primiti viata ca pe o experienta creatoare si nu uitati rostul ei. Daca inca nu il stiti, aflati-l degraba, caci timpul e putin. Traiti in bucurie prin puterea creatoare a vietii care e spiritul.
Autorul nu va ofera sfaturi medicale si nici tehnici ca forma de tratament, ci doar informatii de natura generala si din practica altor persoane care sa va ajute pe drumul de cautare a starii de bine. (Sanda Stefan)
Cuprins:
Prefata... 5
Un dialog cu Invatatorul despre post... 7
Capitolul 1 - ULTIMA INTALNIRE... 11
Capitolul 2 - TRANDAFIRUL... 14
Capitolul 3 - PE DRUM... 17
Capitolul 4 - INVITATIA... 24
Povete... 34
Capitolul 5 - POSTUL... 35
Capitolul 6 - DIN EXPERIENTA SI CAUTARILE MELE... 42
Postul negru... 42
Postul cu apa distilata... 44
Revenirea... 47
Spalaturile vaginale... 51
Igiena gurii... 51
Igiena nasului si a sinusurilor... 52
Baia si igiena corpului si a parului... 53
imbracamintea... 54
Sfaturi pentru concediul la mare... 54
Combaterea insomniei... 56
Alimentatia cu adevarat rationala... 56
Despre unele alimente... 59
Primul post... 62
Concluzii... 68
Revenirea... 70
Un alt post... 75
Despre corpul nostru... 80
E bine sa stim... 84
Periajul pielii... 85
Capitolul 7 - PELERINI... 87
Capitolul 8 - POVESTIRI DE SEARA... 93
Capitolul 9 - LA SFANTUL NECTARIE... 121
Capitolul 10 - BACIUL ION... 123
Capitolul 11 - DIN NOU ACASA... 144
Capitolul 12 - O NOUA ZI... 147
Din regimurile recomandate de Valeriu Popa... 151
Retete simple... 162
Retete de sucuri asociate... 163
RETETE RF - recomandari generale... 169
Diferite sfaturi... 199
Un exercitiu interesant - Pacea mentala... 201
Un alt exercitiu - Respiratia purificatoare Tibetana... 202
Fragment:
Un dialog cu Invatatorul despre post
Fiecare suntem o picatura din Oceanul nesfarsit de Lumina al Creatiei. Venim la viata sa aflam ca fiinta noastra este parte din acest Ocean si nu o picatura separata.
Orice post, chiar daca incepe dintr-un interes legat de sanatate, se implineste cu adevarat cand omul atinge intelegerea spirituala a actiunii intreprinse, realizabila cand exista si dorinta de autocunoastere pe langa cea de auto-vindecare. Asa are mai multe sanse sa reuseasca. Cand, in timpul postului bem doar apa, aceasta e bine sa fie bauta des si cate putin, mestecata in gura inainte de a fi inghitita.
Postul sa fie acceptat interior, iubit, vazut ca o sansa de autocunoastere doar in conditiile unei purificari liber asumate, din dragoste pentru lumea spirituala, a carei atingere ne este mult usurata de procesul dezintoxicarii organismului.
Odata cunoscuta bucuria si iubirea ce ne-o da contactul cu "Cerul", mai devreme sau mai tarziu vom sfarsi prin a face in pace munca necesara ramanerii noastre cat mai mult in contact cu "Lumina". In aceasta IUBIRE totul este posibil. invatam cum sa o traim, sa o pastram prin gandurile, vorbele si faptele noastre. La inceput e doar o clipa si adesea o pierdem; insa continuam munca si o vom avea poate 2, 3 clipe, apoi un minut, apoi cateva minute... pana cand ne obisnuim sa ramanem tot mai mult in aceasta stare, indiferent de evenimentele prin care trecem de-a lungul zilei.
La un moment dat cuvintele sunt de prisos; raman doar faptele noastre marturie ca suntem in LUMINA. Din acea clipa traim mereu impreuna cu invatatorii nostri, cu toti maestrii "Luminii", primind totul pentru a sluji din iubire pe DOMNUL nostru.
Tanarul din fata sa il intrerupe, zicand:
- E tare rau cand datorita enervarii, sau starii de repros pe care o avem uneori fata de alti oameni sau chiar fata de natura, ori datorita faptului ca ne suparam pe cineva sau chiar pe noi, pierdem legatura cu "Cerul". Ma simt deznadajduit, ca un copil abandonat de parintii lui, care se pierde intr-o lume ostila!
Invatatorul:
- Ba e tare bine, ca asa se caleste otelul, asa invatam sa pretuim iubirea "Cerului'", sa intelegem ca ea. desi ne este data neconditionat, o pierdem de fiecare data prin gandurile, vorbele, faptele noastre, starile sufletesti pe care le degajam prin comportamentul nostru, cand incalcam Legile Divine.
Tanarul:
- Dar eu vreau sincer sa raman in "Lumina", dar nu pot.
Invatatorul:
- Nu pot inca, mai straduieste-te.
Tanarul:
- Ma straduiesc
Invatatorul:
- Mai mult, orice lucru deosebit pe care vrei sa il realizezi e dificil la inceput insa, daca ai rabdare, credinta si perseverenta, vine o clipa cand acel lucru devine usor de realizat si de la o vreme, ajunge sa fie parte fireasca din tine. Atunci vei ramane mereu in "Lumina".
Tanarul:
...
POSTUL CU APA DISTILATA
Durata: 7, 14, 21 zile; este bine ca durata postului sa fie multiplu de 7.
Cum se procedeaza:
- zilnic se consuma 2 1 de apa distilata, se bea cu inghitituri mici (se poate bea cu paiul, practic se mananca apa, amestecandu-se foarte bine cu saliva din gura)
- se bea de cate ori se simte nevoia (la foame, sete, eventuale stari de slabiciune, dureri de cap).
- apa distilata se procura din vreme, se pastreaza in recipiente din sticla si se pune la soare pentru a se incarca energetic (este bine sa fie lasate la soare 10 zile inainte de a fi consumata).
Un experiment facut in acest sens este edificator. S-au folosit doua sticle cu apa distilata; una cu apa proaspata, alta cu apa tinuta in prealabil 10 zile la soare. in fiecare s-a introdus un pestisor. Pestisorul din sticla cu apa distilata proaspata a murit la un interval scurt de timp, pe cand cel din sticla cu apa distilata expusa la soare a trait, datorita calitatii apei energizata la soare.
Seara si dimineata se fac clisme cu ceaiuri:
- dimineata cu ceai de musetel (este un foarte bun dezinfectant).
- seara cu ceai de rostopasca, tataneasa; stimuleaza eliminarea celulelor canceroase din tractul intestinal.
Modul de preparare al ceaiului: se pun 2l de apa la fiert, iar cand aceasta da in clocot se adauga 2 linguri de planta. Se stinge focul, se acopera cu un capac timp de 10 minute dupa care ceaiul se utilizeaza la clisma.
Acesta trebuie sa fie cald, dar nu fierbinte. Se verifica cu dosul mainii.
Daca in timpul postului nu se poate consuma mai mult de 1 l de apa, se face o clisma in plus, de preferat la pranz.
Cum se face clisma: se strecoara ceaiul in irigator, se unge cu ulei de masline canula si anusul; persoana se aseaza in pozitie genupectorala sau culcat (pe un covoras, paturica) pe partea dreapta, apoi se introduce cu grija canula in anus. Pentru a nu provoca leziuni este de preferat o decontractare (relaxare) a sfincterului anal care se realizeaza printr-un masaj local cu vitamina E.
Clisma se efectueaza in 3 etape:
1. Se introduc 500-750 ml infuzie, apoi se face un masaj usor pe burta in jurul ombilicului si in sensul acelor de ceasornic - masand apasat in limita suportabilitatii. Dupa 2-5 minute se evacueaza ceaiul.
2. Se introduce restul de infuzie (1. 5-1. 3 l) in aceeasi pozitie ca la punctul 1, se repeta masajul, largind cercul de masat si pe traiectul intestinului gros; se poate masa si zona vezicii biliare pentru a elimina mai bine bila, apoi se evacueaza.
3. In cazurile speciale cand se fac clisme duble (cu 4 l de ceai), se repeta procedeul de la punctul 2.
Clisma se poate face si in afara perioadei de post, dar moderat pentru a nu crea dependenta, caci poate afecta functionarea intestinului gros. In aceste conditii, clisma se efectueaza dupa ce a avut loc defecarea zilnica.
Recomandari:
- dupa clisma se face igienizarea, cu apa calda si sapun.
- In timpul postului, dupa clisma este de preferat repausul la pat timp de 30 minute.
- se evita baia dupa clisma timp de 1 ora, deoarece...
Caci eu puteam fi mort de mult. Pe la zece ani m-am imbolnavit grav, am cazut la pat. nu maneam, slabisem tare, eram un schelet. Viata se scurgea din mine. Parintii mei saraci m-au dus odata la doctor, dar acela le-a zis ca boala mea nu are leac si m-au dat acasa sa nu mor in spital Eu zaceam, beam putina apa, si asa treceau zilele. Parintii trebuiau sa mearga la lucru, caci nu aveau nici de-ale gurii. Mai primeau ceva branza de la bunicul meu, care si el era cioban, dar statea mai mult la munte cu oile. Bunicul ma iubea tare mult. Si intr-o zi de mai, cand coborase pentru o zi-doua de pe munte, venise si la noi sa ne vada. Tin minte ca a intrat in camera unde zaceam, a inceput sa planga, apoi si-a sters fata cu palma lui mare si noduroasa, m-a imbratisat, s-a uitat in ochii mei si mi-a zis: < Lasa, Ioane, ca ne facem noi bine si-oi vedea ce flacau mare te faci, o sa le sfaraie fetelor calcaiele dupa tine. Ce zici, vii cu mine la munte?>.
am raspuns eu, ca tineam mult la bunicul,.
M-a lasat incet in pat, a iesit din camera, a vorbit cu parintii mei si m-a luat la stana. Ai mei m-au sarutat la despartire, mama a plans, tata era trist, a luat-o pe mama pe dupa umeri si au ramas asa uitandu-se dupa mine. Mai tarziu am aflat ca-i dadusera lui bunicu si cele necesare de ingropaciune, caci nu credeau ca o sa mai traiesc.
Dupa un drum istovitor, am ajuns pe inserat la stana. Bunicul a pus pe un pat de scanduri fan proaspat, mi-a dat sa beau zer cald, a glumit cu mine si m-a lasat sa dorm. Tin minte ca de fiecare data cand ma trezeam il vedeam pe bunicul intr-un colt al colibei in genunchi si il auzeam rugandu-se, dar nu intelegeam ce zice. in acea noapte nu a dormit. S-a rugat pana dimineata.
A doua zi am baut doar zer si am dormit. Seara, bunicul inmuia un prosop aspru din canepa in palinca, ma dezbraca, ma intindea pe un cojoc de-al lui din blana de oaie si ma freca cu prosopul pana se inrosea pielea, de ziceai ca acuma tasneste sangele din mine. Apoi ma invelea cu cojocul, imi punea o caciula pe cap, ma saruta pe frunte si ma lasa sa dorm.
Cam vreo zece zile am baut doar zer si lapte de capra crud, proaspat muls.
Dupa doua luni, alergam prin stana, ma jucam si mergeam peste tot cu bunicul. Ma facusem bine. Dragostea bunicului imi dadea siguranta si, prin el, am indragit la randul meu stana, muntele, viata de cioban. Atat de mult imi placea, ca toamna, cand au venit ai mei sa ma ia acasa, la scoala, nu am mai vrut sa ma intorc. Bunicul le-a spus ca ma angajeaza la stana si ca din ce castig o sa le trimita si lor, plus cu ce le da si bunicul, o sa fie un ajutor binevenit pentru ei si cele doua surori ale mele. Desi parintii ma iubeau si ar fi vrut sa ma intorc acasa, insistenta mea sa raman la stana i-a convins pana la urma si asa am devenit si eu cioban.
- Deci e o minune ca mai esti in viata si ca mai stam acum de vorba, zise Matei.
- Asa a vrut Dumnezeu, sa-mi dea zile, sa ma conving ca El exista, sa ma lase sa-l descopar.
- Asa e, baci Ioane. Boala si suferinta sunt aproape intotdeauna sansa noastra de a ne intoarce la credinta mai inainte de vreme. Am avut si eu o ruda care a fost bolnava rau, dar n-a razbit ca matale. Pana la urma a murit.
- Ce i s-a intamplat? a intrebat baciul.
- Sonia, asa o chema, era o fata tare frumoasa, eleganta si culta, cunostea patru limbi straine si ii placea sa stie cat mai mult despre leacurile babesti pentru tot felul...
De aceea este necesar sa consumam cruditati chiar daca nu suntem inca suferinzi. Mai mult, substantele existente in cruditati ajuta la refacere si au, astfel, valoare de medicament natural, fara sa creeze reactii adverse.
De exemplu: rosia contine o importanta cantitate de acid citric si acid oxalic, micsoreaza vascozitatea sangelui si curata rinichii; prin fierbere, acizii se transforma in compusi organici care se combina cu amidonul din painea si pastele fainoase consumate la aceeasi masa si dau reactii puternic acide contribuind la depunerea de calciu, formarea calculilor renali.
Pentru cei suferinzi de boli grave, tratamentul bazat exclusiv pe consumul de cruditati este indicat, fiind pentru ei singura speranta. Pentru cei relativ sanatosi este de ajuns pastrarea unei proportii de aproximativ 70% alimente in stare cruda iar restul pot fi si alimente preparate.
Exista si alimente ce produc oarecare neplaceri. De exemplu consumul de ceapa si usturoi pot da balonari, usturimi stomacale, ori senzatii suparatoare produse de ficat, datorita cel mai adesea fibrelor celulozice care se digera foarte greu si creeaza aciditate stomacala, crampe intestinale si gaze. Uleiurile eterice din usturoi si substantele existente in ceapa tonifica stomacul si stimuleaza secretiile biliare, ajutand stomacul.
Problema nu este daca sa consumam ceapa sau usturoi, ci cum sa le mancam? Una este sa musti din ceapa si sa o inghiti aproape nemestecata, ba inca si imbibata cu sare, cand, de fapt, ceapa este utila si pentru ca elimina clorura de sodiu, adica sarea in exces din organism. Usturoiul, in loc de a-l inghiti aproape intreg, il putem prepara sub forma de mujdei, diluat si aromat de exemplu cu leustean tocat marunt.
Consumul de paine si in special cea alba, fara tarata in continut este nociv. De ce? Deoarece prin prepararea termica painea devine sursa de amidon ce contine zaharuri, calciu si carbon anorganici, insolubili in sange si neabsorbiti de organism, compusi ce se depun in interiorul vaselor si in diverse tesuturi provocand in timp litiaza, tromboza sau arterioscleroza.
Pentru cei bolnavi este mai de folos consumul sub forma de tratament a sucurilor din legume si fructe decat in starea cruda, cu fibre cu tot. De ce?
Pentru ca aceste sucuri, lipsite de fibra, sunt ingerate in 10-15 min. fiind utilizate aproape in intregime de organism pentru regenerarea celulelor si tesuturilor cu un minim efort din partea aparatului digestiv. Insa aceste sucuri nu trebuie baute dintr-o data, ci cu pauze intre inghitituri, iar daca se consuma mai multe sucuri este necesar sa asiguram un interval de aproximativ jumatate de ora intre un suc si altul.
In cazul curelor de sucuri pentru intretinere, acestea trebuie consumate dimineata, pe stomacul gol, pentru a evita reactiile chimice nedorite cu substantele rezultate din digestia altor alimente.
Sucurile trebuie consumate la temperatura camerei. Reci sau fierbinti deregleaza sistemul digestiv si in plus, incalzite excesiv se distrug enzimele."
Regimurile recomandate de Valeriu Popa au cunoscut un permanent proces de adaptare si perfectionare, integrand mereu noile acumulari, experiente si rezultate obtinute cu miile de pacienti care il cautau. A studiat foarte mult, a pornit si de la rezultatele bune obtinute de diversi cercetatori si nutritionisti, cristalizand in timp propriul sistem de diagnosticare si tratament. Voi prezenta in continuare cateva regimuri practicate de Valeriu Popa in tratarea diferitelor boli, atat dintre cele care i-au folosit drept...
Diferite sfaturi
- Pentru hipo si hipertensiune: 1 litru de vin alb se fierbe 10 minute cu 10 radacini de patrunjel cu frunze cu tot, date prin masina de tocat. Dupa ce se raceste se adauga 300g miere de salcam. Se ia cate 1 lingura intre mese.
- Dezinfectarea camerei se poate realiza si cu ajutorul rasinii de brad ce se pune intr-o oala incinsa dupa care se acopera cu o carpa.
- Pentru cei care au carenta de fier: intr-un mar se introduc 2 cuie noi, spalate, se lasa peste noapte; a doua zi se scot cuiele si se consuma marul.
- O doamna nu putea sa ramana insarcinata. Avea aciditate crescuta (aciditatea se manifesta si pe colul uterin; ca urmare, spermatozoizii, in contact cu acest mediu acid mureau). Se consuma la masa de pranz un amestec facut din o lingura de otet de mere, 1 lingurita de miere, 2 linguri apa distilata amestecate cu pesmet sau tarate. La fel consuma si sotul, dar el ia 2 linguri otet de mere.
- Pentru anemie, 1 kg de aloe planta (nu se mai uda 5 zile inainte de folosire) se da prin masina de tocat, se amesteca cu 2kg vin rosu de casa + 2kg miere, se lasa lamacerat 7-14 zile, se consuma in primele 7 zile cate o lingurita dimineata, apoi se continua cu 1 lingura.
- La arsuri: imediat dupa producerea arsurii se introduce zona arsa in apa rece cu sare (saramura), sau in zeama de varza, ori in saramura in care a fost tinuta branza; zeama de rostopasca este de asemenea indicata..
- La indigestie: ceai de maghiran + cimbru + rozmarin. Dimineata se ia jumatate de ceasca de ceai de obligeana...
Nr. de pagini: 208
Anul aparitiei: 2011
Transport in Bucuresti
-Edituri
-Top 10
-Cărţi noi
-Promoţii
-- 33,75 leiPRP: 45,00 lei
- 74,25 leiPRP: 99,00 lei
- 56,25 leiPRP: 75,00 lei
OPINIA CITITORILOR