Mircea Covic, Genetica medicala - Editia a III-a revazuta integral si actualizata

PRP: 199,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 171,14 lei
Diferență: 27,86 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 750
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cartea autorului Mircea Covic „Mircea Covic, Genetica medicala Editia a IIIa revazuta integral si actualizata" de la editura POLIROM

In domeniul geneticii apar progrese tehnice si stiintifice importante in fiecare an. Numeroasele achizitii privind structura si functia genomului uman au consecinte si aplicatii majore in teoria si practica medicala, ce inaugureaza era genomicii in medicina. Autorii fac o revizie completa a textului editiei precedente si mai ales actualizarea lui. Cartea isi pastreaza larga adresabilitate a problemelor pentru medici din diferite specialitati, rezidenti, studenti si, in contextul integrarii medicinei genomice in practica medicala, devine un instrument esential pentru a obtine cunostinte, vocabular si un concept larg despre rolul acestei specializari pentru a evita riscurile de a nu intelege medicina viitorului apropiat.



Mircea Covic (autor)

Mircea Covic (n. 1941) a fost  profesor universitar de genetica medicala la Facultatea de Medicina a Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi si directorul Centrului de Patologie Genetica Iasi. Studiile universitare (Facultatea de Medicina Iasi si Facultatea de Biologie Iasi), numeroasele specializari in tara si strainatate (Paris, Lyon, Marseille, Nancy, Leuven), activitatea practica in domeniul geneticii clinice (medic primar) si activitatea de cercetare i-au adus o meritata reputatie in acest domeniu, fiind ales presedintele Societatii Romane de Genetica Medicala si membru al unor societati stiintifice internationale (ESHG, ISHG, ECA). Domeniile de studiu si de cercetare sint: cromozomii umani si bolile cromozomiale, genetica clinica, tulburarile de reproducere si sexualizare, anomaliile congenitale. A publicat mai multe monografii si cursuri universitare, peste 100 de lucrari stiintifice, multe in reviste straine cum ar fi: Experimental Cell Research, Journal de Genetique Humaine, European Journal of Human Genetetics, Annales de Genetique, Semaine des Hospitaux, Journal of Medical Genetics etc. La Editura Polirom a mai publicat Boala polichistica renala autosomal dominanta (1999).



Dragos Stefanescu (autor)

Dragos Stefanescu (n. 1939) a inceput cariera stiintifica in laboratorul de genetica al Institutului de Medicina Legala Bucuresti si a continuat-o la Institutul de Patologie si Genetica „Victor Babes”, unde a condus, timp de 15 ani, Departamentul de Genetica Medicala. Intre anii 1990 si 1993 a fost director stiintific al acestui institut. Din 1998 pina in 2005 a fost sef al laboratorului de genetica din Institutul National de Medicina Legala „Mina Minovici”, iar din 1999 a devenit profesor de genetica la Universitatea de Medicina si Farmacie Tirgu Mures. Este autor al unor cercetari publicate in reviste romanesti si straine de prestigiu, dintre care: Radiation Research, Experimental Cell Research, Cancer Genetics and Cytogenetics etc, precum si al unor carti de specialitate si cursuri universitare. Din 1997, este medic primar specialitatea Genetica Medicala, iar in 1998 a fost ales vicepresedinte al Societatii Romane de Genetica Medicala si membru al comitetului editorial al revistei Balkan Journal of Medical Genetics. In prezent lucreaza la GENETIC-LAB din Bucuresti.



Ionel Sandovici (autor)

Ionel Sandovici (n. 1972) a absolvit Facultatea de medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” (1997), unde a primit si titlul de PhD (2006). A urmat studii postdoctorale in cadrul Temple University, Philadelphia, USA si la Babraham Institute, Cambridge, UK. Din anul 2007 este cercetator asociat in cadrul Institutului de Stiinte Metabolice si al Departamentului de Obstetrica si Ginecologie al Universitatii Cambridge, UK. A publicat peste 30 de articole stiintifice in reviste de prestigiu (Human Molecular Genetics; PloS Genetics; PNAS; Nature Communications; Diabetologia) si capitole de carte. In prezent studiaza rolul genei Igf2 in dezvoltarea placentei si a pancreasului, precum si rolul factorilor de mediu in controlul epigenetic al expresiei genice, in special in contextul diabetului zaharat si al obezitatii.



Eusebiu Vlad Gorduza (autor)

Eusebiu Vlad Gorduza (n. 1967) este profesor universitar si coordonator al disciplinei de Genetica Medicala la Facultatea de Medicina a Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi, medic primar in specialitatea de Genetica Medicala. Pe linga activitatea universitara (de aproape un sfert de secol) si cea medicala (Departamentul de Diagnostic prenatal din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie „Gr. T. Popa” Iasi) a desfasurat o importanta activitate stiintifica. Domeniile de studiu si cercetare sint cromozomii umani si bolile cromozomiale, citogenetica medicala, tulburari de reproducere si sexualizare. A publicat 17 monografii si cursuri universitare, peste 90 de lucrari stiintifice (din care 16 articole in reviste cotate ISI) si a prezentat lucrari la congrese si conferinte internationale sau nationale, cele mai importante fiind cele organizate de European Society of Human Genetics (ESHG), European Cytogenic Association (ECA) si Societatea Romana de Genetica Medicala (SRGM). Este vicepresedinte al SRGM, reprezentantul Romaniei in ECARUCA, membru al altor societati stiintifice, coordonator medical al laboratorului de analize genetice Cytogenis Iasi.

Cuvint inainte de acad. Bogdan C. Simionescu, Mircea Malita si Nicolae Cajal


Nr. de pagini: 750
Anul aparitiei: 2017

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1932 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.