Mircea Neagu, Solfegii pentru scolile si liceele de muzica

PRP: 32,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 27,20 lei
Diferență: 4,80 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013

DESCRIERE

Lucrarea de fata a fost elaborata pentru elevii claselor V, VI, VII, VIII din scolile de muzica si cuprinde capitolele importante din programele de invatamant.

Fiecare capitol isi propune sa prezinte, in sinteza, elementele de baza abordate. Gradul de dificultate al solfegiilor reprezinta o treapta superioara fata de manuale, urmarind dezvoltarea gandirii muzicale si, implicit, perfectionarea deprinderilor de solfegiere.

Gradarea solfegiilor, in cadrul fiecarui capitol, tine seama de intregul material insusit de elevi, avand insa permanent un element dominant. Spre exemplu, dad intervalul de septima constituie problema centrala a unui numar de solfegii, acestea cuprind si aspecte ritmice diverse, dozate gradat. In felul acesta, spre sfarsitul fiecarui capitol sunt prezentate solfegii mai dificile, datorita imbinarii elementelor melodice si ritmice, oferind elevilor din clasa a VIII-a posibilitati reale de pregatire.
Tinand seama de nivelul diferit al claselor, datorita impartirii lor dupa criterii de pregatire si specialitate, solfegiile nu sunt delimitate pe ani si clase, ramanand ca profesorii sa fixeze, dupa situatii, cele mai corespunzatoare solfegii din fiecare capitol, repartizandu-le atat claselor cat si elevilor separat. Aceste diferentieri se impun, pentru a nu opri evolutia unor clase sau elevi, care pot asimila cu mai multa usurinta un material mai dificil, privind o anumita problema muzicala abordata. Stimularea individuala in studiul artei muzicale, prin intermediul materialului recomandat de profesor, constituie o importanta parghie in procesul de invatamant si o importanta Iatura a maiestriei pedagogice.
Majoritatea solfegiilor contin, in structura lor, elemente cromatice. Frecventa acestora este binevenita in etapa actuala, daca tinem seama de materialul ce-l studiaza elevii la clasele instrumentale. Se impune ca teoria muzicii si, implicit, solfegiul sa rezolve cu anticipatie majoritatea problemelor, fata de celelalte discipline muzicale, inlesnind intelegerea si aprofundarea limbajului muzical, usurand dobandirea unei tehnici gandite si controlate, deschizand astfel un camp larg catre procesul complex al intrepretarii artistice.
O mare parte din solfegii sunt concepute in spiritul muzicii populare romanesti, o alta parte se bazeaza pe motive populare - ritmice sau melodice. Rezolvarea problemelor de ordin teoretic muzical, pe un material ilustrativ corespunzator din punct de vedere tehnic este o prima etapa.


Nr. de pagini: 232
Anul aparitiei: 2013

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.2206 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.