Muzeul operelor disparute

PRP: 99,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 84,92 lei
Diferență: 14,98 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2008

DESCRIERE

Muzeul operelor disparute. Prezentare - Muzeul operelor disparute. Muzeul operelor disparute ne ofera ocazia rara de a vizita cea mai mare galerie de arta care n-a existat niciodata. Simon Houpt relateaza excelent povestea lucrarilor valoroase din aceasta galerie si ii investigheaza pe cei implicati in furtul lor. Cuprinzând reproduceri ale unor tablouri minunate si fotografii rare, cartea cuprinde atât imaginile unor opere celebre care au fost furate, distruse sau pierdute, cât si povestile si aventurile lor– uneori dramatice, alteori amuzante, insa, de cele mai multe ori, necunoscute publicului iubtor de arta.
Fascinanta poveste a furtului de arta din epoca moderna se transforma in cartea lui Simon Houpt intr-o investigatie de detectiv. Ceea ce a inceput ca luare de prazi de razboi sub forma tezaurelor artistice de catre armatele invadatoare a explodat intr-o sofisticata operatiune internationala. Insa marile furturi de opere de arta constituie doar o parte din aceasta fascinanta poveste. Houpt ii aduce pe cititori in culisele Scotland Yard, FBI si Interpol, in timp ce echipele de recuperare a lucrarilor de arta pun la cale operatiuni de supraveghere si sub acoperire. El isi conduce cititorii intr-o lume subterana a spalarii de bani, a drogurilor, a traficului ilicit de arme si a terorismului– in care mizele ambelor parti sunt extrem de mari.
Si miza pentru iubitorii de arta este la fel de mare. Probabil ca multe dintre capodoperele furate nu vor fi recuperate in viitorul apropiat. Unele poate ca nu vor mai fi vazute niciodata de catre public. Muzeul operelor disparute ofera o perspectiva extraordinara asupra acestori comori pierdute.
Simon HOUPT locuieste in New York, dar lucreaza pentru cel mai important cotidian din Canada, The Globe and Mail, ca editorialist specializat in arta si cultura. A urmarit indeaproape excentricitatile lumii artistice si a licitatiilor de arta si a mers pe urma banilor implicati in afacerile cu obiecte de arta. Articolele sale au aparut in paginile a numeroase publicatii internationale, precum The New York Times si revista GQ.


Traducere din limba engleza de Ioana Novac
Nr.pagini 192
 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0960 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.