Noua legislatie a achizitiilor publice si a concesiunilor. Legislatie consolidata si index 6 iunie 2016

PRP: 29,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 26,10 lei
Diferență: 2,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2016
Pagini: 568

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Noua legislatie a achizitiilor publice si a concesiunilor.
 
Conceptul de achizitie publica desemneaza continutul unor raporturi juridice asemanatoare cu cele specifice contractului de vanzare-cumparare, apreciat intr-un sens foarte larg. Pentru a fi in prezenta unui contract de achizitie publica este obligatoriu ca persoana care cumpara sa fie autoritate contractanta, iar persoana care vinde trebuie sa fie un operator economic. Insa nu orice contract de vanzare-cumparare in care cumparator este o autoritate contractanta, iar vanzator este un operator economic, reprezinta stricto sensu o achizitie publica.

In incercarea de a determina domeniul de incidenta al legislatiei privind achizitiile publice este important de observat dintr-un bun inceput ca achizitia publica este un concept care apartine dreptului Uniunii Europene care trebuie inteles prin prisma regulilor specifice acestui sistem de drept.

In viziunea actuala a legiuitorului european, achizitiile publice sunt un instrument de implementare a unor politici publice care urmaresc asigurarea celor mai bune conditii posibile pentru furnizarea de servicii sociale de inalta calitate, protectia mediului, cresterea eficientei resurselor si a energiei, combaterea schimbarilor climatice, promovarea inovarii, a ocuparii fortei de munca si a incluziunii sociale. Teoria si practica achizitiilor publice nu au in vedere nici cautarea obsesiva a celui mai scazut pret, nici indiferenta fata de calitate, ci utilizarea corecta a celei mai importante parghii prin care se poate asigura dezvoltarea unei societati.

In ceea ce priveste concesiunile, principalele considerente care au determinat legiuitorul european sa adopte o directiva dedicata concesiunilor in loc sa includa, in continuare, problematica atribuirii concesiunilor in textul care reglementeaza atribuirea contractelor de achizitie publica au fost explicate in propunerea de directiva de profil, pornind de la intentia anuntata de Comisia Europeana in comunicarea intitulata„Actul privind piata unica– Douasprezece parghii pentru stimularea cresterii si intarirea increderii” din 13 aprilie 2011.

Se observa ca legiuitorul european a adoptat o directiva care are in vedere exclusiv acele proiecte de colaborare intre sectorul public si sectorul privat care permit preluarea riscului de operare de catre operatorul economic privat, urmare parcurgerii unor proceduri in acelasi timp flexibile, transparente si echitabile, si cu implementarea proiectelor de o maniera care sa nu aiba drept efect afectarea concurentei pe piata.

Culegerea Noua legislatie a achizitiilor publice si a concesiunilor se adreseaza nu doar practicienilor, ci si teoreticienilor, mediului universitar in general, si tuturor celor interesati de domeniul achizitiilor publice si al concesiunilor, reunind noile reglementari nationale (pachetul de patru legi si cele doua hotarari adoptate de Guvern pentru aprobarea unor norme de aplicare), adaugandu-se considerentele si corpul fiecareia dintre cele trei principale directive europene aferente, un studiu introductiv semnat de ingijitorul editiei, conf. univ. dr. Monica Amalia Ratiu, si un index general menit a facilita cautarea in text a sintagmelor-cheie:

● Studiu introductiv
● Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice
● H. G. nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achizitie publica/acordului-cadru din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice
● Directiva 2014/24/UE privind achizitiile publice si de abrogare a Directivei 2004/18/CE
● Legea nr. 99/2016 privind achizitiile sectoriale
● H. G. nr. 394/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului sectorial/acordului-cadru din Legea nr. 99/2016 privind achizitiile sectoriale Directiva 2014/25/UE privind achizitiile efectuate de entitatile care isi desfasoara activitatea in sectoarele apei, energiei, transporturilor si serviciilor postale si de abrogare a Directivei 2004/17/CE
● Legea nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrari si concesiunile de servicii
● Directiva 2014/23/UE privind atribuirea contractelor de concesiune
● Legea nr. 101/2016 privind remediile si caile de atac in materie de atribuire a contractelor de achizitie publica, a contractelor sectoriale si a contractelor de concesiune de lucrari si concesiune de servicii, precum si pentru organizarea si functionarea consiliului national de solutionare a contestatiilor
● Index general

Nr. de pagini: 568
Anul aparitiei: 2016
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1058 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.